mad-25
16.03.12, 12:48
TSH 4,963
ft3 4.03
ft4 11,93
Mam 30 lat , urodziłam 2 zdrowyh dzieci, moje najmłodsze ma 3 lata, nie miałam problemów w ciaży , dlatego nie wiem czy teraz po ciążach problem mógł się pojawić:
Dodam tylko że wyniki robiłam sama bez lekarza , bo mój lekarz rodzinny stwierdził że nie mam nic z tarczycą i musze zrobić hormony ginekologiczne > Dodam tylko że w osttanim półroczu prztyłam ponad 10 kg , a jej tak samo, wciąż puchnę , rano nie mogę butów zapiąć
, krzykliwa i nerwowa to ja zawsze byłam ale teraz to przegięcie, wciąż mam czarne myśli, zmniejszone libido, wysoki cholesterol , gorna granica normy 192 na 200 normy, nigdy tak nie miałam. Zrobiłam usg tarczycy ale wyniki będą dopiero 30 marca. Na własną rękę biorę od 2 tygodni jodid 2 dziennie, aptekarka mi dała i nie widzę żadnej poprawy, oprócz tego że mniej puchnę. Wydaje mi się że jednak lekarz rodzinny nie miał racji że jednak mam tą niedoczynność tarczycy? Jak powiedziałam lakarzowi że jestem nerwowa chciał mi dać jakieś uspokajające na receptę , jednak odmówiłam. Poradzcie co robić??