Dodaj do ulubionych

Nowa prosi o pomoc

24.08.12, 11:19
Witam,
Jestem po wizycie u endo i po badaniach także. Termin kolejnej wizyty wyznaczony mam za dwa tygodnie, ale pozwalam sobie zapytać Was na forum, coby nie sfiksować do czasu rozmowy z lekarzem. Poniżej wyniki moich badań:
TSH 3-cia generacja 1,289 norma 0,55-4,00
przyciwciała anty-TPO >1000 norma 0-35,00
w usg: lewy płat prawidłowy, prawy o wymiarze 17/18/48mm z widocznym ogniskiem na granicy z cieśnią o obniżonej echogenniczności, dobrze ograniczonym o wymiarze ok 5 mm.
Czuję się jak zbity pies, bez sił, stawy mnie bolą, libido na poziomie zero, miewam wysoki puls z uczuciem, jakby mi serducho chciało z klatki wyskoczyć. Wszystko zrzucałam do tej pory na stres w pracy i zwyczajne sypanie się (skończyłam 35latsmile). Ale... Czy te wyniki nie znalazły aby przyczyny mojego beznadziejnego samopoczucia? Czekam na wasze komentarze, pozdrawiamsmile

Obserwuj wątek
    • nebiru Re: Nowa prosi o pomoc 24.08.12, 11:55
      Na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze fT3 i fT4 bo masz tak idealne TSH że może oślepić niektórych lekarzy. Jak poczytasz trochę na forum, to się dowiesz, ze większość naszych lekarzy leczy nasze TSH a nie nas jako chorych
      • abrakadabraxx Re: Nowa prosi o pomoc 24.08.12, 12:04
        No właśnie, TSH idealne... I tak się bujam, bo nikt do tej pory nie zlecił mi przeciwciał. A dziwne sygnały wysyłane przez moje ciało traktowałam jako zwyczajny wynik przemęczenia i biegu lat - tak jak pisałam wcześniej i jak sugerował internista (i to niejeden). Dopiero jak poszłam prywatnie do endo, ale to i tak na odczepnego. Żeby mnie uspokoić - jak to miła pani doktor powiedziała. A tu taki placek... Nie wiem co mysleć...
        • nebiru Re: Nowa prosi o pomoc 24.08.12, 12:24
          No niestety tak nas traktują. Warto zrobić te fT3 i fT4 i sama będziesz widziała jaki jest poziom ho0rmonu we krwi i czy wymusić na lekarzu hormon czy poczekać jak TSH pójdzie w górę. No a patrząc na Twoje przeciwciała to poszybuje. Niestety poleci wolno a Twoje samopoczucie chyba będzie się pogarszać i to gwałtownie.
        • pies_z_laki_2 Re: Nowa prosi o pomoc 25.08.12, 11:14
          > wynik przemęczenia i biegu lat - tak jak pisałam wcześniej i jak sugerował internista (i to niejeden).

Nie no, a to dobre!!! Ha, ha! sad 35 lat i lekarze (kilku!!!) traktują cię jak emerytkę? To ja dziękuję! Rozumiem, że mając lat nieco więcej, mam się nakryć gazetą i czołgać w stronę cmentarza? No szczyt wszystkiego!!!

To nawet lepsze, niż te wszystkie nerwice, depresje i inne hipochondrie sugerowane przez internistów (specjalistów ds chorób psychiatrycznych, oczywiście). Przekraczasz trzydziestkę i masz prawo się rozsypać?

Matko jedyna, jakbym dorwała takiego jednego z drugim, to pierze by tylko leciało!!!

Dziewczyno, trzymaj się mocno, masz prawo do młodości we wszystkich jej przejawach. I do powrotu do (prawie pełnego) zdrowia. Nie łam się, p.ciała to mały pikuś smile Będzie dobrze!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka