zdechlak24
03.09.12, 19:00
Witam, pomóżcie..mam już dosyć. włosy mi lecą na potęge, śpię 12 godzin na dobę, nie mam apetytu, smaku, zawroty głowy. osłabienie, bóle łydek, rąk, drętwienie dłoni i stóp... ciągle płaczę i wątpie już w to że ktoś mi w końcu pomoże. sad Nie mam siły wstać z łóżka, budze się zmęczona, padnięta i nie mam siły na nic... w sobotę pojechałam na izbę przyjęć zrobiono mi morfologię, w której nie widać niedokrwistości z b12. Natomiast w czerwcu 2012:
witamina b12 165,4 pg/ml <191-663>
od czerwca żaden lekarz nie chce wypisać mi recepty na b12 bo jeszcze nie jest taka niska.
Choruje na Hashimoto od 5 lat, aktualnie jestem na dawce eutyroxu 100, w gastroskopie dwa lata temu wyszło mi zapalenie blony śluzowej żołądka i helicobacter.
Dzisiaj w końcu trafiłam do internisty który zlecił mi badania na oznaczenie b12 ponownie, ferrytynę, morfologię, potas, sód, lipidogram i glukozę.
Boje się, że to się nigdy nie skończy, czuje się jak bym w ogóle nie żyła, nie funkcjonowała, od półtora miesiąca jestem na l4 bo podniesienie ręki i otwarcie oczu sprawia mi problem sad
Czy wy też macie taki problem z otrzymaniem recepty na b12 od lekarza?
sad