Dodaj do ulubionych

anty-TPO 267,6

13.02.15, 21:52
dla norm 0-34

TSH 5,57 dla norm 0,27-4,2
FT4 14,1 dla norm 12-22
FT3 4,45 dla norm 3,1-6,8

Pocieszcie czymś bo mi kur... tylko jeszcze tak powalonej tarczycy brakujesad
Nie dosyć, że jestem po nieudanym ILANS, mam objawy neuroboreliozy, jakies stany przedzawałowe, coś dziwnego "siedzi" mi w głowie i zwala z nóg, pamięć mam jak sitko... Z depresji wyjść nie mogę, zaczynają sie lęki przed wyjściem z domu i alkohol (mało) by poczuć się lepiej. Za chwilę zwariuję totalnieuncertain A do tego mały autyk w domusad
Obserwuj wątek
    • pies_z_laki_2 Re: anty-TPO 267,6 14.02.15, 13:49
      Zrób usg tarczycy (koniecznie z opisem stanu gruczołu i wielkością / objętością płatów) i pędem do internisty albo endokrynologa po tyroksynę!

jesłi do internisty, to po tyroksynę i skierowanie do endo, jeśli do endo (prywatnie), to weź od razu zaświadczenie o chorobie przewlekłej (na tle autoimmunologicznym czyli ch. Hashimoto), raz do roku taki kwitek zostawia się u rodzinnego, żeby miał podkładkę do prowadzenia twojej terapii.

Pocieszyć cię? Prosze bardzo smile
      Masz niewiarygodnego farta, że badając p.ciała złapałaś ich podwyższony poziom, dzięki czemu od razu wiadomo co ci jest, nie pętasz się po milionie gabinetów specjalistów od wszystkiego, tylko zaczniesz od leczenia przyczynowego (o ile można tak powiedzieć).

Borelka? Znamy, znamy, mieliśmy i my, zapewniam cię, że wiele objawów odkleszczówek to klasyka niedoczynności tarczycy, a to oznacza, że mogą się wycofać po włączeniu tyroksyny.
      Inna sprawa, że mogą to być tez objawy niedoborowe, czyli klasyka dla Hashimoto, więc następnym razem sprawdź poziom wi. B12 (objawy neurologiczne z drżeniem włącznie), wit. D3 25oh (bóle stawów i rózne inne niefajne objawy, sprawdź w wątkach przyklejonych na wszystkich trzech forach tarczycowych), a także ferrytynę i żelazo (zmęczenie, słabe mięśnie, objawy anemii itd).

Trzymaj się ciepło, będzie dobrze!!!
      • green_land Re: anty-TPO 267,6 14.02.15, 22:08
        Wieeeelkie dzięki za pocieszeniesmile))
        USG będzie ciezko u specjalisty (próbuję namierzyć mojego starego, ale zmienił siedzibę i nie potrafię:/), ale mam rodzinnego (wyleczył mi kiedyś zapalenie tarczycy zanim trafiłam do endo), który powinien sobie poradzić.
        Wit.D biorę już jakiś czas - na razie cudów nie widzęuncertain Tylko deprecha idzie w bardzo zła stroneuncertain
        Zbadam więc sobie i d3 i b12, dorzucę ferrytynę i żelazosmile
        A nie zrobiłabym tego badania, gdyby nie moja lekarka od depresji.... Muszę jej podziekowaćsmile
      • green_land Re: anty-TPO 267,6 20.02.15, 23:40
        Dostałam Euthyrox N 75.
        Ulotka trochę mnie przeraziła, bo serce paskudnie mi dokucza, ale chyba nie mam wyjściasmile
    • green_land zamiennik Euthyroxu? 21.02.15, 21:56
      Wzięłam rano pół tabletki i po 20 minutach miałam jazdę, ze hejuncertain Może to zbieg okolicznosci? Jeżeli jednak jutro się to powtórzy, to będę musiała zrezygnować z tego leku. Tylko - czy jest coś w zamian?
      Przeciwwskazania z ulotki to m.in. zaburzenia czynności przysadki, niewydolność serca, szybka i nieregularna czynność serca - czyli dokładnie to, co mnie męczyuncertain Poradźcie cossad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka