iwotlen 01.04.05, 07:53 Jak sobie radzicie z tym problem, jeśli go oczywiście macie? Walczę z nadwaga od wielu lat, ale bez efektów. Nie widzę wpływu leków (eutyroxu) nawet jeśli TSH jest 1 do 2. Pozdr. IWO Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwierzchu Re: nadwaga 01.04.05, 09:19 Nie radze sobie ( Niby nie mam jakiejs wielkiej nadwagi, ale chcialabym wrocic do stanu przedslubnego - czyli jakies 7 kg mniej, ale jestem zbyt wielkim leniwcem i lakomcem. Przyszla wiosna, wiec zobaczymy co bedzie jak sie rowerowe wycieczki zaczna. Chociaz w zeszlym roku mimo dosc intensywnego uzytkowania roweru (a ponoc wlasnie cwiczenia wytrzymalosciowe maja najwiecej do powiedzenia przy spalaniu tluszczu) waga raczej rosla niz spadala. Moze jak sie skoncza swiateczne smakolyki, to przejde na lekka diete? I tak prawie nie jem miesa, masla, smietany, nie slodze, wsuwam sporo blonnika (codziennie musli), chleb jem chrupki i niewiele, dieta raczej srodziemnomorska... Moje TSH jest stale okolo 1,5-2. Moze jakby spadlo do 1? Odpowiedz Link
ssylvia26 Re: nadwaga 01.04.05, 11:10 niestety, mam ten sam problem, w ciągu ostatnich kilku lat (mniej więcej od momentu zdiagnozowania hashi) przybyło mi trochę kilogramów... nie muszę chyba dodawać, że walczę z nimi jak mogę, ale wszystkie aerobiki itp. nie dają rezultatu; moje TSH również jest niskie (ok. 1.5); poza tym staram się jeść mało - mam raczej siedzącą pracę, więc i zapotrzebowanie kaloryczne niskie; ale będę jeszcze walczyć! Może znacie jakieś fajne dietki nadające się dla nas hashimotowców? będę wdzięczna za wszelkie pomysły Odpowiedz Link
iwotlen Re: nadwaga 01.04.05, 11:10 Ale czy sądzisz, że ta nadwaga jest spowodowana niedoczynnością tarczycy czy też łakomstwem. Mam znajomą u której po stwierdzeniu Hashi i dobrym ustawieniu leków waga spadła o 40 kg ze 100 kg. Pozdr. IWO Odpowiedz Link