Dodaj do ulubionych

po Letroksie

20.04.05, 13:45
Od piątku zażywam Letrox, 50mg.
Od soboty mam podwyższoną temperaturę, waha się w ciągu dnia od 37 do 37,8. Do
tego czasami podstakuje mi ciśnienie i tętno (w krytycznych momentach sięga
nawet do 100 uderzeń na sekundę).
Czyto tylko przypadek, czy może skutki uboczne Letroksu?

Aga
Obserwuj wątek
    • to-ja-007 Re: po Letroksie 20.04.05, 14:02
      To raczej nie przypadek. Tez tak mialam jak zmienilam z 25 na 50. Mimo ze zmiane
      dokonywalam powoli i dzielilam tabletki tak zeby nie bylo zmiany skokowej. Nie
      mialam podwyzszonej temp. ale dosc wysoki puls (80-100) oraz roznica miedzy
      cisnieniem skurczowym i rozkurczowym sie zmniejszyla i czasami byla mniejsza niz
      30 a to podobno juz jakas forma nadcisnienia...... Czulam sie naprawde
      tragicznie. Balam sie ze mam ukryta chorobe wiencowa albo jakas inna chorobe
      serca i ze przez to tak zle znosze ten lek. Nawet bylam wtedy u kardiologa ale
      on nic nie znalazl.

Prawie wszystko sie po jakims czasie uspokoilo. Najdluzej trwalo opadanie pulsu,
      do nizszego poziomu. Nie pamietam ile czasu zajelo zanim przestalam sie zle czuc
      - 2-3 tygodnie? Moze dluzej ......

Pewna ulge przynosilo branie magnezu z wit B6 oraz persenu (czyli waleriany w
      tabletkach). No i musialam zrezygnowac z picia kawy w tamtych okresie.
      Zmiany dawek z 50 na 75 czy z 75 na 100 nie przebiegaly juz tak gwaltownie.

Trzymaj sie Agus!
      ula
    • aada1 Re: po Letroksie 20.04.05, 15:14
      Witaj Aguś
      To o czym piszesz to skutki po Letroxie. Bierzesz go rano na czczo?
      Możesz to złagodzić biorąc 1/2 tabl na noc a 1/2 rano. Podziel je sobie.Możesz
      też zaczać od 3/4 z 50 mg przez pierwsze dwa tygodnie(i tu 1/4 na noc + 1/2
      tabl rano)A po około 2-3 tygdonich dodaj jeszcze tą 1/4 tabl.
      Ada
    • agusiaa2 Re: po Letroksie 21.04.05, 20:09
      Dzięki za dobre słowa.
      Postaram się jutro dodzwonić do lekarza, ciekawe co mi powie.
      No i jeszcze do tego okres mi się spóźnia, normalnie cykl trwał równiutko 28
      dni, dzisiaj jest dzień nr 32 a 'dnia kobiet' ni widu, ni słychu. Nie, na pewno
      nie jestem w ciąży, musiałabym być wiatropylna smile)
    • agusiaa2 Re: po Letroksie 22.04.05, 09:32
      No i miałyście rację.
      Zadzwoniłam do lekarza, zalecił żebym przez jakiś czas zażywała po pół tabletki,
      póki mi ciśnienie nie przestanie fikać.
    • to-ja-007 Re: po Letroksie 22.04.05, 12:01
      To dobry pomysl. Potem jak Ci lekarz kaze zwiekszyc to tez nie od razu na 50 ale
      podziel tabletke na cwierc i stopniowo zwiekszaj dawke.

• aada1 Re: po Letroksie 22.04.05, 12:28
        Witaj Aguś
        Cieszę się, że troszkę Ci pomogłyśmy.
        Aguś jak będziesz wchodzić na większą dawkę to nawet spokojnie zamiast 1/4
        możesz sobie aplikować na począrek 1/8( przeciwiczyłam zrobisz z tabletką
        Letroxu to bez problemu) Malutkimi krokami zwiększaj sobie dawkę...smile
        Wiesz ja hormon biorę na noc i ten pierwszy rzut działania leku przesypiam.
        Pozdrawiam Ada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka