Dodaj do ulubionych

Pomóżcie!!!

03.11.05, 19:33
czesc!! bylam dzis u lekarza endokryn i tak sie zastanawiam czy moge miec do
niego zaufanie bo wyniki badan sa takie:USG-wole guzowate, T4 11,6, TSH 1,24,
TPO 3166. a lekarz stwierdził ze badania nalezy powtorzyc dopiero za pol roku
i teraz nie dal mi zadnych lekow.stwierdzil ze mam hashimoto, ale dopiero za
pol roku zobaczy co dalej. czy to normalne?? jak wy mialyscie takie badania i
prowadzona chorobe??czuje sie zle, i jak pomysle, ze za taki czas dopiero
zacznie mnie leczyc, to sama nie wiem. poradzcie! dzieki..
Obserwuj wątek
    • katerina24 Re: Pomóżcie!!! 03.11.05, 21:11
      Witaj!!Sorka ale jakis mało znający się na rzeczy specjalista który bada t 4
      zamiast wolnych hormonów typu ft 4 i ft 3 +Anti TG by się przydało.Mysle ze
      jeśli żle się czujesz możesz [jesli masz taka opcje ]udac się do innego lekarza
      na konsultację tu był taki wątek wpisz może lekarze w wyszukiwarkę i znajdziesz
      kogos ze swojego miasta?
      Powiedz miałas robiona podstawową morfologię ,mocz,glukoze co Cię konkretnie
      męczy[jakie masz objawy] ?TSH masz ok ale jesli czujesz sie nieciekawie warto
      by było zmienić /skonsultowac sie z kims innym niż się męczyć.Napisz proszę ciś
      więcej ściskam Kasia.Aha czy zazywasz teraz jakies inne leki?Pamiętaj prosze ze
      echinacea,aloes i witamina a ,tran zakazane sa w naszej chorobie do stosowania
      doustnego.
      • adzi25 Re: Pomóżcie!!! 04.11.05, 17:29
        Ja dopiero przed paroma dniami dowiedzialam sie o tej chorobie,wiec pisze o
        tych wynikach i ustaleniach lekarza, bo nie wiem czy to dobrze ze mi nic nie
        przepisal. zadnych lekow na tarczyce nie biore. natomiast lykam na cholesterol,
        osteoporoze i dotlenienie serca. Czy mozecie napisac jakich lekow brac nie
        powinnam i dlaczego?? Np ostatnio chcialam zaczac brac tran-alepo twojej
        wypowiedzi Kasiu zacelam sie zastanawiac-czemu wit A jest zla??
        • katerina24 Re: Pomóżcie!!! 04.11.05, 17:42
          Poczytaj prosze stare watki trzeba wpisać w wyszukiwarkę wit a lub beta karoten
          i tam będzie wszystko.Nie mozna brac aloesu i echinacei doustnie
    • katerina24 Re: Pomóżcie!!! 04.11.05, 17:46
      podciągnęłam parę wątków dla ciebie typu nadmair wit a ,wzmacnainie a
      stymulowanie ,oraz wątek ali dziewczyny wytłumaczcie proszętam masz wszystko
      opisane pozdrawiam
      • adzi25 Re: Pomóżcie!!! 04.11.05, 18:39
        dzieki, poczytam..i w ogole musze rozejrzec sie za jeszcze innym lekarzem-bo
        czasem warto skonsultowac..
    • wandapiekut Re: Pomóżcie!!! 06.11.05, 19:39
      Witaj!Twój wynik chyba anty TPO -3166 Swiadczy o hashi.Niestety państwowa
      służba zdrowia nie lubi pacjetów wymagających specjalistycznych badań. Jeżeli
      cię stać, to załatw Sobie kartę pacjenta w prywatnej lecznicy. W sumie to się
      opłaca,płacisz stawkę miesięczną i masz wszystko załatwione.Jeżeli bardzo żle
      się czujesz to po zrobieniu badań na przeciwciała tarczycy /anty-TG i anty-
      TPO / i biopsji cienkoigłowej oraz pełnego badania krwi możesz stosować
      preparaty wielowitaminowe i mikroelementy.Zazwyczaj w niedoczynności
      tarczycy /wynik Tsh/organizmowi brakuje wszystkiego, bo wchłanianie jest
      upośledzone.Nie stosuj pojedyńczych składników np. tylko prowitaminy A,czy
      B.Wtej chorobie organizm nie przyswaja białek, tłuszczów, witamin,bo nie ma
      sygnałów o zapotrzebowaniu,i w efekcie pomimo właściwego odżywiania
      tyjemy/tłuszczyk się odkłada/ a nam brakuje sił na cokolwiek.Walczę z tą
      chorobą 3 lata/bardziej z indolencją służby zdrowia/ i drogą prób i błędów
      doszłam do powyższych wniosków.Gdyby ktokolwiek wytłumaczył mi,że hormony
      tarczycy regulują pracą całego organizmu,to przez te 3 lata nie latała bym po
      różnych specjalistach ,a tylko szukała bym dobrego endo,który ustali właściwe
      dawki hormonów i sprawdzi co ich brak w moim organiżmie spowodował.Trzymaj się
      i uwierz, ze z tą chorobą da się żyć/bywają gorsze-man koleżankę z sm/
      Pozdrowienia Wanda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka