Dodaj do ulubionych

Hashi, a RENTA

03.04.07, 10:18
Witam!
Slyszalam od jednego endo, ze niektorzy hashimotowcy ida z tego powodu na
rente....i prawde mowiac szczeka mi opadla. Jakie argumenty za tym
przemawiaja? Osobiscie nie traktuje Hashi w kategoriach choroby, a jedynie
przypadlosci, z ktora mozna zupelnie normalnie zyc.
Pzdr
M.
Obserwuj wątek
    • hashi-tess Re: Hashi, a RENTA 03.04.07, 11:41
      Lekarze mamią.

Orzecznicy zusowcy mówią co innego.
      W/g nich hashi to nie choroba.
      Niewielu wie, że to schorzenie tarczycy.

Tess
      • arek281 Re: Hashi, a RENTA 04.04.07, 02:06
        więc jak to jest z tą rentą, można się o nią starać mając hashimoto czy nie??
        • yacha4 Re: Hashi, a RENTA 04.04.07, 07:29
          Starac sie moznasmile
          ale czy dostaniesz???
          Niektorzy lekarze nie wiedza, ze taka choroba istnieje, wiec jak moga przyznac
          rente???

Pozdr.
          • arek281 Re: Hashi, a RENTA 05.04.07, 02:41
            no dobra, ale chyba jest gdzieś uregulowane że przy Hashimoto można sie starać
            o przyznanie renty.
            • moneta21 Re: Hashi, a RENTA 06.04.07, 15:58
              nigdzie nie ma uregulowań prawnych w tej dziedzinie dlatego taka korupcja się
              szerzy.Przeszłam przez to i juz dziękuję -szkoda czasu,zdrowia i nerwów.Nie
              widzę na jedno oko (walczyłam o nie przez kilka lat mając m.innymi 3 operacje w
              klinice)a drugie też z wadą.Teraz doszła jeszcze jaskra i zaćma
              pooperacyjna.Pracowałam zawsze przy komputerze i lekarze ZUSowscy zgodnie
              oświadczają że nic mi nie jest -zdrowa baba,dobrze wygląda-do roboty.Innego
              zdania są okuliści,którzy mnie leczą ale niestety ich zdanie się nie liczy.A nie
              uwierzycie że podczas badania przez komisję ZUSowska kazano rozbraż mi się do
              majtek i robić skłony (czego po operacji nie wolno mi było absolutnie-siatkówka
              mogła się odkleić)a oka wogóle nie zbadano-tylko komentarz-ma pani chyba to
              jedno mniejsze-normalne skoro mam opaskę silikonową na gałce!Nie minął tydzień
              od wnikliwych badań przez komisję a wylądowałam w klinice na operację na cito.
              Oczywiście diagnoza komisji-zdrowa a ja nadawałam się w tym czasie na następną
              operację.Dodam że w tym samym czasie miałam haschi i astmę oraz mimo młodego
              wieku 16 lat przepracowanych.
              Dobrze że mam własną firmę bo inaczej gdzie znalazłabym pracę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka