bsl 28.03.08, 08:59 możecie polecic jakąs ksiązke o tej chorobie ,napisaną przystępnym językiem ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matka.adama Re: Literatura o Hashimoto 28.03.08, 11:22 Mogę polecić "Choroby tarczycy" Sary Rosenthal. O Hashimoto niewiele, ale dużo o tarczycy, jej dysfunkcjach, obiawach itd. Na forum dziewczyny polecały kiedyś inne interesujące książki, ale nie pamiętam tytułów i autorów, musisz poszukać. O Hashimoto jest książka po niemiecku. Próbuję ją czytać,ale idzie mi powoli. Rosteda i inne hashimotki tłumaczy ciekawe fragmenty - z tej książki i zagraniczynych forów - i zamieszczały na naszym forum. Polecam, bardzo interesujące. Książka niemiecka: "Leben mit Hashimoto - Thyreoiditis" Leveke Brakebusch i Armina Heufeldera (ISBN 3-88603-883-1) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
niebieskooka777 Re: Literatura o Hashimoto 28.03.08, 16:47 witaj, serdecznie polecam krotka i przystepnie napisana ksiazke, po polsku oczywiscie, ''rozpoznanie i leczenie chorob tarczycy'' autorstwa pan gietki - czernel i jastrzebskiej. milej lektury Odpowiedz Link
joanna97 Re: Literatura o Hashimoto 28.03.08, 17:12 Witaj a jak wiele poświęcono miejsca w tej ksiązce chorobie hashimoto i czy pisała to dr Gietka czy dr Jastrzębska? Odpowiedz Link
niebieskooka777 Re: Literatura o Hashimoto 28.03.08, 17:20 ksiazka jest obu pan, obie sa wspolautorkami, jesli chodzi o chorobe hashimoto, to zawiera ona kilkadzesiat stron na ten temat, ksiazeczka jest ok. 200 stronicowa, zawiera tez ogolne zalecenia co do leczenia, diagnostyki i inne przydatne informacje oczywiscie nie moze ona zastapic spotkania z lekarzem. mnie polecil ja moj endokrynolog pozdrawiam Odpowiedz Link
joanna97 Re: Literatura o Hashimoto 28.03.08, 17:23 wielkie dzieki - chyba ja w takim razie kupię, bo sama jestem ciekawa jak jest napisana - jedna z autorek to moja endo. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bsl Re: Literatura o Hashimoto 28.03.08, 17:47 dziękuję za informacje wiem ze to lekarz powinien uświadamiać , ale nasz pani dr nri miala na to czasu , wiec gdybym nie zapytała nie dowiedzialabym sie co jest córce ( okazło sie ze diagnoza byla juz postawiona w grudniu ) Odpowiedz Link
obas13 Re: Literatura o Hashimoto 28.03.08, 19:03 Również polecam "Rozpoznawanie i leczenie chorób tarczycy" Gietka- Czernel / Jastrzębska. Książeczka ok 250 str. po przystępnej cenie. Panie przechodzą od razu do rzeczy, bez zbędnych wstępów i pięknych opowieści o ptaszkach i kwiatkach Innymi słowy, na dzień dobry walą prosto z mostu o tym co nas interesuje i tak przez 250 stron Mam 7 polskich książeczek o tarczycy. Ta jest moim zdaniem zdecydowanie najlepsza. Odpowiedz Link
yacha4 Re: Literatura o Hashimoto 28.03.08, 19:47 Ja mam: Choroby tarczycy-Gerhard Leibold o Hashimoto mniej wiecej strona. Cytat z tej ksiazki: "...Często więc jest wskazane połączenie metod konwencjonalnych z naturalnymi; daje to nadzieję na pełny powrót do zdrowia..." Odpowiedz Link
myrtille Re: Literatura o Hashimoto 29.03.08, 08:57 Szkoda, że jak ostatnio pytałam o książki to nie uzyskałam odpowiedzi. Kupiłam w ciemno coś innego i pewnie żadnego pożytku z książki mieć nie będę. Odpowiedz Link
yacha4 Re: Literatura o Hashimoto 29.03.08, 09:14 Jakieś korzyści będą, jednak najwięcej wiadomości o naszej chorobie znajdziesz na tym forum. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Literatura o Hashimoto 29.03.08, 10:15 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=ksi%B1%BFki&index=2007&forum=24776&autor=&slowo=ksi%B1%BFki&A_szukaj=tresc&ile=10&sort=data_desc&ktory=2 Odpowiedz Link