malinowymis 08.05.08, 12:50 chodze do endo prywatnie czy myslicie ze moge isc tylko po recepte nie placac za wizyte? czy prywatni endo niechetnie tak robia ? a moze lekarz pierwszego kontaktu moze wystawic recepte na euthyrox? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiciucha-hashi Re: recepta, 08.05.08, 13:27 Hmnmm.Nie wiem tego. U mnie w przychodni pielęgniarki przedłużają recepty. Wystarczy pokazać opakowanie po leku. Lekarz 1 kontaktu też może. Możesz powiedzieć, że wizytę u endo masz za miesiąc a skończył Ci się lek. Odpowiedz Link
mmmonis Re: recepta, 08.05.08, 13:34 ja dostaje od pierwszego kontaktu tyle ze nie opkazowanie 100 tabletek (jak od endokrynolog), tylko 50 Odpowiedz Link
yacha4 Re: recepta, 08.05.08, 17:54 Malinowymis, wiem, ze niektorzy lekarze przyjmujacy prywatnie biora "kase" za wypisanie recepty w wysokosci wizyty. >"...czy myslicie ze moge isc tylko po recepte nie placac za wizyte?..." Mozna udac, ze sie zapomnialo zaplacic) Chociaz zdarzaja sie tacy, ktorzy za wypisanie recepty nie biora zaplaty. >"...lekarz pierwszego kontaktu moze wystawic recepte na euthyrox?..." Tak, moze. Gdy zabraknie tyroksyny, recepte wypisuje mi lekarz rodzinny. Kiedys, gdy nie chcialam czekac w kolejce, poprosilam siostre srodowiskowa pokazujac jej opakowanie. Zalatwila "od reki" Odpowiedz Link
racja-ltd RODZINNY WYPISUJE EUTHYROX 08.05.08, 18:01 tylko przypomni mu żeby na recepcie zaznaczył, że to choroba przewlekła (czasem rodzinni o tym zapominają) bo to wiąże się z mniejszą odpłatnością za lek w aptece. Odpowiedz Link