agaa35 18.06.08, 21:01 Witam, czy ktoś z Was ma ataki kaszlu w nocy? Jest to suchy kaszel , trwa niedługo i zdarza się nieczęsto, ale mnie to martwi. Oczywiście jestem hashimotką od 3 lat, hormony obecnie mam ustawione. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salomea385 Re: Uporczywy kaszel w nocy 19.06.08, 00:39 Mam tak samo. Myślę , że to od hashi,choć pewności nie mam.Mam suchą skórę-może to wysychanie śluzówki w gardle? Czy może ktoś z was był z tym u lekarza i wie coś więcej? Odpowiedz Link
salomea385 Re: Uporczywy kaszel w nocy 24.06.08, 21:28 Hej."Podnoszę go góry" ten wątek,bo może jednak znajdzie się ktoś , kto coś wie??( Rosteda,Hashi-Tess,Zajacowna-dziewczyny,czy może miałyście styczność z takim problemem? Napiszcie coś,jeśli możecie... Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Uporczywy kaszel w nocy 24.06.08, 21:49 Podczas wizyty u endo zawsze jestem wysyłana na prześwietlenie płuc . oczywiście w jakichś tam odstępach czasowych. zawsze jestem dokładnie osłuchiwana, Oczywiście suchość skóry jest wyznacznikiem niedo- czynności, co jest równoznaczne z wysychaniem wszelkich śluzówek. Myślę, że ten kaszel może być również tym spowodowany. Ja oznaczyłabym poziomy hormonów i w razie potrzeby zmodyfikowałabym dawkę tyroksyny. Do tego czasu wspomagałabym się jakimiś doustnymi nawilżaczami, które swego czasu zakupiłam w aptece. W tej chwili piję tylko dużo wody, a latem koniecznie z cytryną i lodem. Pzdr Tess Odpowiedz Link
mamaw do hashi-tess 25.06.08, 16:46 Hashi bardzo wyczerpująco odpisałaś!Przyznam ze pierwszy raz spotkałam sie z tym ze endo daje skierowanie na przeswietlenie.ja własnie szukam nowego lekarza/a ty jestes z W-wy?moze napisz do jakiego chodzisz endo. k Odpowiedz Link
hashi-tess Re: do hashi-tess 25.06.08, 23:15 nie mieszkam w w-wie. Jednak spróbuj porozmawiać z rodzinnym, to on jest głównym "dowodzącym" i powinien skierować Cię na takie badanie. Ja mam o tyle dobrze, że w jednej placówce jest przychodnia rodzinna i pulmologiczna. Wszystko zostaje w "rodzinie". Tess Odpowiedz Link
malinowymis Re: do hashi-tess 28.06.08, 15:30 ja mialam czasami kaszel ale w momencie zasypiania. nagle zaczynalam sie lekko dusic i musialam odkaszlnac. bylo to podczas przechodzenia w faze snu i nagle sie wybudzalam wiec dokladnie nie wiem czy to jest tak ze nagle przestaje oddychac jak kiedys myslalam czy po prostu sucho w gardle sie robi i sie dusze. ale zawsze to u mnei wystepowalo w momencie zasypiania. Odpowiedz Link
sylwka155 Re: do hashi-tess 15.10.08, 18:42 ja mam to samo. napada mnie taki suchy uporczywy kaszel przy zasypianiu. nie często ale jest niesamowicie męczący Odpowiedz Link