Dodaj do ulubionych

olej Arganowy?

16.01.14, 12:13
Wiem że był taki wątek same wiecie gdzie big_grin ale nie mogę go znaleźć.
Pytania mam:
1. jak stosowac?
2. na jakie częsci swego pięknego ciała czy tylko ciało czy facjata tez a może i włosy??
3. która stosowała/stosuje i jakie ma zdanie opinie
4. Jeśli jest taki super hiper duper że mi twarz rozprostuje moją pomarszczoną to gdzie i jaki kupic
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: olej Arganowy? 16.01.14, 12:18
      Tak na szybko, to ci napisze, ze u mnie duzo lepiej sprawdził sie olej z orzechow makadamia, ze słodkich migdałow i z krokosza.
      Te 3 moge stosowac rano pod makijaz, ładnie matują skóre ( nikt mi nie chce uwierzyc, ze mam olej, a nie krem matujący na twarzy). Arganowy miałam, szału nie było, dupy nie urywał wink
      • opium74 Re: olej Arganowy? 16.01.14, 12:23
        zapomniałam dodac ze mam cerę koszmarnie odwodnioną.
        Moge nakładać serum, na to krem na to jeszcze inny krem i tak mi się wchłonie i po 10 minutach mam wrażenie że mogę jeszcze nałożyć maseczke...
        co nie przeszkadza przed okresem mieć pryszcze...brrrr...
        Uzywałam BioOli ale jakoś tak ten teges...niby fajny ale bez efektu WOW
        • nil.la Re: olej Arganowy? 16.01.14, 12:42
          używałam arganowy ( krótko, jak byłam u siostry to jej podbierałam) migdałowy i kokosowy. Mają być chyba tłoczone na zimno , nie rafinowane. Jak byłam systematyczna to widziałam wyraźny efekt na mojej pomarszczonej gębie. Stosowałam też na szyję i dekolt, czasem jak miałam chęć to smarowałam całe hektary mojego ciała. Na włosach jakiegoś cudu nie widziałam, choć włosy zrobiły się nieco inne, ale trudniej mi było je uporządkować. Ale ja na włosy mam gęste i mocne raczej
    • fajnyrobal Re: olej Arganowy? 16.01.14, 13:10
      Ja stosuję.
      Jak już kiedyś pisałam, wieszgdzie, doskonale nawilża cerę, nie zatyka mi porów, wręcz je okurcza, wyczyścił mi skórę z pryszczy,rozprostował drobne zmarszczki, mam wrażenie, że morda mi mniej obwisa, a to ważne w moim matuzalemowym wieku. Gęba mi się mniej świeci i mam wyrównany koloryt.
      Na włosy stosowałam, ale moim zdaniem jest zbyt tłusty.
      Stosuję rano i wieczorem 3 krople na twarz.
      Ja kupuję w mydlarni u franciszka
      • beata985 Re: olej Arganowy? 16.01.14, 15:39
        to co napisała robalowa,
        dodatkowo można na pięty, na dlonie, na włosy ja akurat stosuję bo mam wysuszone i łupież, na trądzik-syn przetestował i stwierdził, ze lepszy niż wszystkie specyfiki kosmetyczne.....
        do kąpieli można, do balsamu ulubionego....
        ja kupiłam w marokosklep-lepiej cenowo wyszło niż w mydlarni.
        • aqua48 Re: olej Arganowy? 16.01.14, 15:53
          Ja kupuję olej różany w mydlarni nie pachnie różą, tylko orzechami, bo nie jest z płatków, i właściwie od czasu zużycia pierwszej buteleczki odstawiłam wszystkie kremy. Nakładam na twarz pod makijaż i wieczorem nieco grubszą warstwę po umyciu. Jest rewelacyjny, wygładza, wyrównuje koloryt i znikają wszelkie krostki. Do ciała używam oleju babassu.
          • schiraz Re: olej Arganowy? 16.01.14, 17:36
            No dobra ale ona ma już olej arganowy to niech używa arganowego na razie smile Ja mam i używam na buzię (odtrądzikował mnie ze starczego trądziku) na włosy na wieczór - nalewam tyle co w zagłębienie jednej dłoni, rozprowadzam na łapkach i głaszczę włosy ale nie przy samej skórze a rano myję szamponem. Uwaga bo trochę tłuści poszewkę na poduszce. Smaruję buzie i ciała dzieci po kąpieli oraz swoje po kąpieli. Bardzo sobie chwalę.
            • opium74 Re: olej Arganowy? 17.01.14, 09:54
              No nie. Olej mam kokosowy i z niego okłady na pukle sobie robię.
              na Helfy jest tyle tych olejków że zgłupiałam i nie wiem co wybrać bo każdy obiecuje cuda big_grin
              • kasiak133 Re: olej Arganowy? 20.02.14, 16:44
                To fakt! W Helfach wybór jest olbrzymitongue_out Ale opisy produktów są w miarę konkretne i ja np. z łatwością coś sobie zawsze dobieramsmile Ostatnio ubóstwiam olejek do twarzy i ciała z hibiskusem Khadi smile Fajnie się wchłania i pięknie pachnie!
                • fajnyrobal Re: olej Arganowy? 20.02.14, 17:33
                  O, spamowcy nas odnaleźli, hurra!
    • mathiola Re: olej Arganowy? 20.02.14, 17:41
      porcja żelu hialuronowego, trzy krople oleju arganowego, 5 kropli oleju z czarnuszki, kropla olejku lawendowego, na twarz, masuję, wklepuję. Po oczyszczeniu twarzy oczywiście (też olejami).
    • margotka28 Re: olej Arganowy? 21.02.14, 09:44
      a do cery dojrzałej, trądzikowej, mieszanej i alergicznej też ten olej polecacie? Bo każdy krem dla mnie jest beznadziejny. Albo mi zatyka pory albo zbyt słabo nawilża albo wywołuje odczyn alergiczny. Nie umiem sobie dobrać właściwych kosmetyków do twarzy niestety.
      A i gdzie kupić, żeby był dobry.
      • kanga_roo Re: olej Arganowy? 21.02.14, 10:21
        ja kupuję różności na zrobsobiekrem.pl, i wybieram to, co mi pasuje akurat. olej arganowy też mają, a nawet olej arganowy bezzapachowy smile
        kremów już nie używam, tylko oleje. i kolagen morski, ostatnio. i lanolinę czasem.
        i wody toaletowe też sobie mieszam sama.
        • maddieannstown Re: olej Arganowy? 23.04.14, 15:27
          Również polecam zróbsobiekrem.pl . Niezdecydowanych odsyłam do tematu:

maddieannstown.blogspot.com/2014/04/olej-arganowy-dlaczego-jest-dla-mnie.html
      • pszczolaasia sie podepne 21.02.14, 10:55
        a do cery dojrzalej suchej alergicznej tez taki polecacie i dalej moge pisac i zacytowac jak margotka.
        Bo każdy krem dla mnie jest beznadziejny. Albo mi zatyka pory albo zbyt słab
        > o nawilża albo wywołuje odczyn alergiczny. Nie umiem sobie dobrać właściwych ko
        > smetyków do twarzy niestety.
        i dodam ze nienawidze zapachowyh kremow. ani podkladow. wywoluja u mnie normalnie odruch wymiotny czasami. zle sie z tym czuje normalnie procz ejdnego ejdynego kremu do ktorego zapachu sie przyzwyczailam ziaji czekoladowego. na kazdy lubi czekolade i ten jeden jedyny krem mnie nie irytuje. no ale skore mam po 10 minutach jakbym sie w ogole nei smarowala. czasami kupuje maseczki AA i na chwilunie pomaga. chwilunie.
        te olejki sa dobre?
        dodam jeszcze ze zcasem to sie az wazelina smaruje bo nie moge zniesc tego uczucia ciagniecia na twarzy. bardzo czesto podkradam corce balsamy i kremy na azs. ale i tak mam wrazenie "za malosci"sad
        taki olejek? pomoze?
        • kanga_roo Re: sie podepne 21.02.14, 11:30
          no dobrze, zdradzę Ci mój ulubiony smile
          spróbuj oleju z pestek malin. sam olej pachnie lekko orzechowo, na skórze nie czuć.
          arganowy też jest dobry, można kupić bezzapachowy.
          są oleje, które wręcz pomagają na zmiany skórne, np wiesiołek.
          • pszczolaasia Re: sie podepne 21.02.14, 12:29
            ide szukac!
            • pszczolaasia Re: sie podepne 21.02.14, 12:31
              dobra. moj superhiperduper program anytwirusowy twierdzi ze na stronie zrobsobie krem jest jakis trojan i mnie tam nie wpusciindifferent
              • kanga_roo Re: sie podepne 21.02.14, 12:37
                coś rzeczywiście dzisiaj jest nie halo, spróbuj za parę dni, bo mają fajne opisy do produktów; nawet, jeśli byś miała kupować gdzie indziej, warto poczytać co do czego smile
    • karolciab125 Re: olej Arganowy? - gdzie stacjonarnie ? 21.02.14, 13:12
      A gdzie w Warszawie jest duży wybór tych olejków ?
      Bo o ile arganowy można znaleźć bez problemu, tak np. różanego ani z pestek malin nigdzie nie widziałam...
      • aqua48 Re: olej Arganowy? - gdzie stacjonarnie ? 21.02.14, 15:15
        W Krakowie mamy Mydlarnię.
    • margotka28 Re: olej Arganowy? 21.02.14, 15:41
      czy cena 45 zł za 50 ml olejku arganowego to drogo czy tanio?
      • beata985 Re: olej Arganowy? 21.02.14, 18:02
        drogo
        ja kupowałam tu
        akurat jest promocja
        mam nadzieję, że to oryginalny bo znawczynią nie jestem
        marokosklep.com/olej_arganowy_kosmetyczny_-_butelka_szklana__ciemne_szklo_250ml,55,252.html
    • kk345 Re: olej Arganowy? 22.02.14, 00:33
      Super- jest wpół do pierwszej, a ja siedzę w sklepie internetowym i wybieram olejki, które jeszcze godzinę temu były mi niepotrzebne, a teraz nie mogę bez nich żyć... Co ten magiel robi z ludźmi...big_grin
    • madziara4u Re: olej Arganowy? 28.03.14, 11:00
      Witam
      Ja szczerze polecam stronę www.oilofmorocco.pl
      Wcześniej sprowadzałam te produkty z zagranicy a teraz są dostępne już w polsce.
      Wszystkie produkty mają w sobie certyfikowany Organiczny Olej Arganowy. Naprawdę rewelacja, w tej chwili używam żelu do mycia twarzy (jest świetny) oraz czysty olej arganowy. Rewelacja moja skóra jest świetna a do włosów serum. Kosmetyki tej firmy są świetne pudry, fluidy no i oczywiście "Brwi w butelce" i "Rzesy w butelce" Rewelcja. Szczerze wszystkim polecam !
      P
      • anormalia Re: olej Arganowy? 28.03.14, 11:41
        ja polecam olejek makadamia
        nacieram sobie cycki, brzuch i twarz
        jak dla mnie super
        nawilża, wydaje mi się ze ujędrnia i wcale nie zostawia tłustego filmu, ani nie zapycha
        już coraz poważniej myślę o zaniechaniu paciania się sklepowymi produktami
        następny który mnie korci to ten z pestek malin
        i nie tylko , niestety
        mój koszyk na zsk powiększa się w zaskakującym tempiewink
        • paciaty Re: olej Arganowy? 28.03.14, 19:13
          Ja używam na gębę (moze nie olej arganowy ale "olejek arganowy" z rossmana a wiec nie do konca to) ale dzialanie widoczne po kilku dniach - mam cere tradzikowa a jednoczesnie bardzo sucha - pomaga bardzo. Na cialo nie stosuje bo mi szkoda suspicious ale wyobrazam sobie jak musi cudownie nawilzac.
          Do wlosow mam odzywke z olejkiem makadamia, kokosowym i arganowym, efektu szczegolnego nie widze aleten zapach big_grin
          • maddieannstown Re: olej Arganowy? 20.04.14, 13:33
            Na wiele waszych pytań udzielam odpowiedzi w poniższym artykule:

Pozdrawiam i zapraszam do czytania.
    • dlania Kupiłam w biedronce olejek arganowy 28.03.14, 19:30
      serum oo włosów. bo taki był. Myslicie, że do twarzy sie nada?
      Zamówienie w zrób sobie krem złozyłam swoją drogą, czekam, ale za 4,80 buteleczka wydała mi sie okazją.
      • 3-mamuska Re: Kupiłam w biedronce olejek arganowy 28.03.14, 21:11
        O dzieki za ten wątek.
        W koszyku na ebayu od 2 miesięcy mam wrzucony ten olejek i zastanawiałam sie czy kupic,
        A widze ze zwłaszcza do twarzy sie przyda, moze pomoże synowi na syfy na gębie.
        I ogolnie ...
        • opium74 Re: Kupiłam w biedronce olejek arganowy 28.03.14, 21:48
          W lidlu jest teraz promocja na olej spożywczy.
          Zrobiony z Maroko, ekologiczny, bio sro itd.
          Skusilam się myśląc ze do gęby tez się nada.... Chyba zużyje do włosów robiąc domowy majonez.
          • maddieannstown Re: Kupiłam w biedronce olejek arganowy 23.04.14, 14:54
            Moje drogie nie żartujcie, że w Lidlu czy w biedronce za 10zł kupicie dobry olej. Ten temat powinien wam rozwiać wszelkie wątpliwości:

Zapraszam do komentowania.
    • dlania Dla olejowych eksperymentatorów 28.04.14, 21:40
      Nie kupujcie olejku z nasion truskawki - jest seledynowy i śmierdzi jak kompost. Jesli olej z pestek maliny ma takie same właściwości (a zakupiłam i taki), to za rok możecie mi na mojej zielonej gębie zasiac pomidory.
    • olej_123 Re: olej Arganowy? 17.06.14, 10:05
      Ja używam oleju firmy Zielony Nurt, Olej arganowy bio,
      i powiem,że używam go dwa razy dziennie, rano, pół godziny przed nałożeniem kosmetyku, następnie wieczorem przed pójściem spać, - to na twarz
      Jeśli chodzi o włosy ja go nakładam raz w tygodniu na noc i rano myje włosy
      na ciało szczerze mówiąc nie nakładałam, bo mi go szkodatongue_out
      Mi pomaga, nie używam innych kremów nawet, przede wszystkim niweluje blizny i ranki
      A twarz jest rozpromieniona bardziej,
      Ten który ja uzywam mozna kupić w sklepie zielonynurt.pl
    • yennef-er Re: olej Arganowy? 18.07.14, 10:49
      No to tak. Olej na pewno pomaga, potrzeba tylko troszkę czasu. Możesz go stosować na włosy, skórę ciała i twarzy. Ja stosuję już ponad rok i widzę efekty ( szczególnie na włosach i twarzy).
      Sklepów internetowych jest dużo wystarczy wpisać w google. Nie polecałabym allegro bo można tam znaleźć podróby w bardzo niskich cenach a jak wiadomo taki olej powinien być wyprodukowany w Maroko i bez dodatków. Zwróć uwagę czy olej ma certyfikat bo to też jest ważne. Jak chcesz sobie trochę o tym poczytać to zachęcam do lektury:
      layla-sklepmarokanski.pl/pl/n/4
      Ogólnie bardzo fajna stronka, znam właściciela i mogę potwierdzić, że sprzedaje naturalne produkty. Do tej pory zamawiałam z innych stron także nie mówię, że tylko tu dostaniesz naturalny oczywiściesmile Ale zachęcam do zerknięcia na stronkę i zapoznania się z ofertą ( moim zdaniem dosyć korzystną)
    • stefka-098 Re: olej Arganowy? 29.09.16, 10:43
      Zajrzyj do tego tekstu: www.inowroclaw.info.pl/wiadomosci/232,olej-arganowy-jak-moze-wplynac-na-zdrowie-i-urode. Znajdziesz tam odpowiedzi na nurtujące Cię pytania dotyczące oleju arganowego.
    • wellness11 Re: olej Arganowy? 21.10.16, 10:48
      To tak: wcierać we wszystko co się da wink Ja akurat stosuję na włosy albo do masażu. Jest dobry a na włosy na pewno lepszy niż jedwab, a kupisz w każdej drogerii smile

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      100club.pl/artykuly/Najlepsze-cwiczenia-na-zgrabna-pupe,4164.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka