Dodaj do ulubionych

nerwoból - doradźcie

30.01.14, 21:20
Moja mama od trzech miesięcy cierpi z powodu masakrycznego nerwobólu w plecach. Najpierw był pod żebrami, teraz w łopatce. Ból jest bardzo, bardzo silny. Brała chyba już wszystko: przeciwbólowe, przecizapalne, rozkurczowe, tramal i sterydy. Po sterydach rzyga jak kot więc poszły w odstawkę. Nawet po tramalu ból był tylko przyćmiony. Miała rtg kręgosługa, usg jamy brzusznej i nic. Wyniki krwi jak na nią w normie. Teraz dostała jeszcze skierowanie do neurologa.

Laski co to może być? Jak jej pomóc? Już się nad akupunkturą zaczęłam zastanawiać.

Mama ma wszystko w środku poprzestawiane, bo ma usunięte 2/3 jednego płuca więc wszystkie organy są nie na swoim miejscu. Obawiam się, że z tego powodu coś uciska na jakiś nerw. Tylko co tu począć? Mama ma już z tego powodu depresję. Pisze mi, że odechciewa jej się żyć już. Help...
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: nerwoból - doradźcie 30.01.14, 21:23
      Nie dziwię się. sad

Dawno ta operacja była? Może to coś pooperacyjne? Zrosty?
      • czarny_dol Re: nerwoból - doradźcie 30.01.14, 21:27
        Operacja była ze 20 lat temu. Ze wszystkimi możliwymi komplikacjami, z którymi boryka się do dzisiaj. Nie wiem jak jej pomóc.
    • annabetka Re: nerwoból - doradźcie 30.01.14, 21:40
      A dlaczego miała wycięte 2/3 płuca? Onkologiczne sprawy? Może trzeba u onkologa sprawdzić czy wszystko ok?
      A inna inszość na takie bóle może mieć wpływ promieniowanie od..np żołądka,wątroby itp. tak jak z zębem boli cię jedynka a okazuje się że piątkę masz w rozsypcesad
      Moim zdaniem mama powinna zrobić szczegółowe dokładne badania na wszystko.(tak sugeruję po informacji Twojej o operacji na płucu.)
      • czarny_dol Re: nerwoból - doradźcie 30.01.14, 21:49
        Nie - to nie były sprawy onkologiczne.

Robili jej usg brzucha - wszystko OK. Rtg kręgosłupa też.
    • annabetka Re: nerwoból - doradźcie 30.01.14, 21:55
      Przepraszam za tego onkologasad A wiesz co? Może to jest jakieś napięcie mięśniowe i może pomogłoby kilka masaży u profesjonalnego fizjoterapeuty?
    • szarsz Re: nerwoból - doradźcie 30.01.14, 22:00
      Na pewno nerwoból? Może od kręgosłupa? Tyle że tego rtg nie wykaże, trzeba by rezonans zrobić.
    • aniuta75 Re: nerwoból - doradźcie 30.01.14, 22:06
      A może medycyna niekonwencjonalna? Akupunktura, akupresura...
    • stillgrey Re: nerwoból - doradźcie 30.01.14, 22:45
      Mi ostatnio ortopeda przepisal tolperis na bole plecow, to lek rozluzniajacy miesnie przyszkieletowe. Moze niech zapyta ortopedy czy jest szansa zeby taki lek pomogl w jej przypadku?
    • hamerykanka Re: nerwoból - doradźcie 31.01.14, 17:53
      Lacze sie w bolu. Nic, tylko kontynuowac diagnostyke. Neurolog, rezonans magnetyczny, aby wykluczyc ucisk na nerw.
      W najgorszym przypadku-jest mozliwosc wymrazania/wypalania nerwu (mialam), lub wszczepienie elektrody w poblize nerwu, ktora zakloca przewodzenie bolu. Warto porozmawiac z lekarzem o tych opcjach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka