Dodaj do ulubionych

To i ja poproszę

01.03.14, 09:10
Was o dobrą energię.
Jak już pisałam mam nie zdrowego synka (nie znoszę mówić o nim CHORY). Mówią autyzm łagodny-atypowy,mówią też,że rokowania są dobre,że mądry chłopczyk itd.Jest wspaniały,chociaż urwis niemiłosiernywink Tak marzę,żeby się poprawiło,żeby rozmawiał,żeby się otworzył.Mam też straszne poczucie winy,że przy całej tej sytuacji zaniedbuję córkę.Żyję "na dziś" i cholernie boję się przyszłości.Jak On sobie kiedyś poradzi?
Wypaliłam się,prześlijcie trochę optymizmu i nadziei.
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: To i ja poproszę 01.03.14, 09:20
      Tobie nie potrzeba optymizmu i nadziei ale kopa w dupę. Masz dwoje cudownych dzieci- nie martw się przyszłością ale czerp z teraźniejszości, ciesz się nimi , zżyciem, wspólnie spędzonym czasem-kochaj ile wlezie mimo wszystko. I syn nie jest chory. Ma zaburzenie-a to oznacza że można nad tym pracować, stymulować. Bez względu na to czy to syn czy córka-masz ich wychować na samodzielnych, znających swoją wartość i kochających życie ludzi ale by to zrobić-sama musisz to czuć. Howgh!
      • andziulec Re: To i ja poproszę 01.03.14, 20:54
        I do słów guder nie trzeba już nic dodawać. Więc się podpiszę obiiema ręcyma big_grin
    • rebelka1986 Re: To i ja poproszę 01.03.14, 09:46
      Sama za dużo nie mam tej nadziei i optymizmu, ale chętnie się podzielę, bo jak się dzieli to się mnoży, czy jakoś tak wink
    • kanna Re: To i ja poproszę 01.03.14, 17:39
      Autyzm to nie choroba, to zaburzenie.

Skąd jesteś? Są grupy wsparcia dla rodziców.
      • hedna Re: To i ja poproszę 01.03.14, 19:29
        Dzięki.

małopolska
    • annabetka Re: To i ja poproszę 01.03.14, 20:12
      Ile tylko mogę swoich ciepłych i pozytywnych sił/emocji przesyłam . Czy można Wam jeszcze jakoś pomóc,może potrzebujesz czegoś?
      • hedna Re: To i ja poproszę 01.03.14, 21:03
        Dziękuję bardzo.
        Jakoś staramy się ogarniać,różnie wychodzi.Zaczęliśmy zbierać 1% przez Caritas,ile ubieraliśmy okaże się w pazdzierniku.Te pieniądze będą przeznaczone na opłacenie terapii.Niedługo (maj) otwierają gabinet do integracji sensorycznej w moim miasteczku,póki co dojeżdżamy do innego miasta (25km). Mam nadzieję,że jak będzie tutaj to może będzie taniej,może uda się 2x w tygodniu.U mojego syna jest dużo tych zaburzeń,długa droga przed nami.
        Dziewczynki,w handlowym wątku pisałam ,że mam do sprzedania kołdrę obciążeniową,może znacie kogoś kto potrzebuje? zależy mi,żeby sprzedać i za tą kasę kupić cięższą.
        Dziękuję za dobre słowa!
    • peonka Re: To i ja poproszę 01.03.14, 23:46
      Ja trzymam, modlę się i przelewam Wam energię i wiarę, która ostatnio mnie wypełniła, całkiem magicznie i znienacka. Bądźcie szczęśliwi tacy, jakimi jesteście, i niech Wam świat sprzyja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka