Dodaj do ulubionych

biustonosz pomocy

16.11.14, 15:39
Wiem, że takich wątków było tu dużo, przepraszam, ale mam taki ogromny problem z doborem stanika, mało tego, nawet z ustaleniem rozmiaru. W tej chwili noszę takie chińszczyżniane, których rozmiar to diabli wiedzą jaki, pewnie coś 75 C. Moje cycki się jednak zbuntowały, bo wbijają mi się fiszbiny, a obwód też staje się wkrótce zbyt lużny.Kupiłam nawet taki sportowy dla wygody, ale nie chcę go nosić cały czas.Chciałam zainwestować, przymierzałam staniki w Esotiq, bo w mojej okolicy ciężka sprawa ze stacjonarnymi sklepami tego typu. Nie wybrałam nic, bo rozmiary 70, 75 C i D były za małe sad Mój biust nie jest duży, nie jest też taki malutki, tylko taki rozlazły po karmieniach i jak go zbiorę, to wyłazi z miseczek. A zależy mi właśnie,żeby miseczki go zbierały, żeby to był taki średni push up, bo inaczej to taka płaska jestem. Boję się zaryzykować i kupować na allegro, nawet nie wiem, jaki rozmiar, jeśli Ci D za małe, przy załozeniu, że 70 dobre, to może 70E? Pisałam na forum małobiuściastych, ale jeszcze nikt nie odpowiedział. Wy wszystko wiecie, może pomożecie...Please Moje wymiary to 70/74 85/89 Mam upatrzony Nipplexa, tylko nie wiem, czy w nim te miski też takie małe, jak w esotiq wypadają... Z góry dziękuję za każdą pomoc
Obserwuj wątek
    • kanna Re: biustonosz pomocy 16.11.14, 15:59
      Nie pomogę w doborze rozmiaru, ale powiem tak: zamów (w necie) kilka rozmiarów tego samego modelu. Jak przyjdą - przymierzaj i wybierz najlepszy.
      Resztę oddasz.

Jest sporo sklepów z adnotacja "dostawa i zwrot zawsze gratis"
    • beata985 Re: biustonosz pomocy 16.11.14, 16:22

W esotiq sa też rozmiary e F...
      • kaisha18 Re: biustonosz pomocy 16.11.14, 16:51
        No chyba będę tak musiała zamówić i zwrócić niestety.Niestety, bo nie znalazłam takich ofert z darmowym zwrotem. A e i f w Esotiq były, ale niestety 65 tylko, a 70 już miałam dość ciasno sad W każdym razie dzięki wink
        • aqua48 Re: biustonosz pomocy 16.11.14, 18:27
          Jeśli masz biust "rozlazły" po karmieniu to nie wybieraj modelu push up, a jeśli, to przynajmniej wyjmij z niego poduszki. W dobrze uszytym sztywnym, zabudowanym staniku dół miseczki E, lub F będzie trzymać. zwróć uwagę na to aby ramiączka były szersze.
        • olinka20 Re: biustonosz pomocy 16.11.14, 19:48
          A nie mozesz isc do jakiegos sklepu w miare uswiadomionego wink i mierzyc, mierzyc, mierzyc?
          Bo tak zamawiac i potem odsyłąc, mi by sie nie chciało szczerze mowiąc.
          Skąd jestes?
          • kanna Re: biustonosz pomocy 25.11.14, 20:54
            Bo tak zamawiac i potem odsyłąc, mi by sie nie chciało szczerze mowiąc.

Mi by się chciało, bo zwrot polega na zamówieniu kuriera smile I to dużo krócej trwa, niż jechanie do sklepu. No i możesz sobie ponosić stanik godzinę, lub dwie, żeby wszystko dobrze sprawdzić.
    • kolibeer2 Re: biustonosz pomocy 16.11.14, 19:52
      esotiq to jakieś takie niewymiarowe są , może masz w okolicy inne sklepy stacjonarne do poprzymierzania - jest kilku fajnych producentów polskich ( Kris Line, Gaia, Dalia , ) Ja mam mały biust i wydaje mi się że lepiej wygląda w miękkim staniku dobrze dobranym .
    • dziewczyna_bosmana Re: biustonosz pomocy 16.11.14, 20:30
      Sprawdź najpierw tu:
      kalkulator rozmiaru stanika
      • kaisha18 Re: biustonosz pomocy 16.11.14, 21:10
        Dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi. Sama już też wpadłam na to, że pewnie nie powinnam mieć push upa, tylko takli zwykły sztywniejszy, bo ten push up tylko wypycha te cycki i wyłażą górą. No ale tak się uparłam na tego push upa z przyzwyczajenia chyba. Z kalkulatora na podanej stronce już też korzystałam, tam wyszło mi 70 D, no, ale bynajmniej w Esotiq się to nie sprawdziło, faktycznie jakaś dziwna ta rozmiarówka u nich. Ja bym chętnie sobie tak pomierzyła stacjonarnie, jak najbardziej; dziś oprócz Esotiqa byłam w paru sieciówkach mierzyć, na ale tragedia sad Jestem z małej miejscowości niedaleko Torunia, może musiałabym się tam do miasta udać, nawet się nie orientuję, czy jest tam coś z bielizną, no raczej na pewno. Tylko czas,czas znależć, kurna, ja już będę zaraz chyba bez stanika chodzić, no masakra. Muszę coś szybko zamówić, albo się kopsnąć do tego Torunia. Jeszcze raz dziękuję wink Pozdrowionka wink
        • kk345 Re: biustonosz pomocy 16.11.14, 21:57
          Ja nie rozumiem, dlaczego podajesz swoje wymiary z rozrzutem 4 cm pod biustem i w biuście-masz tak duże róznice pomiarów, czy puchniesz w rożnych momentach cyklu? No i dokalkulatora musisz wrzucić te wyższe wyniki, bo inaczej zawsze wyjdzie ci zbyt ciasna miska lub obwód- a jak wklepuję te Twoje wymiary do kalkulatora to wychodzi 65 G lub 70 E- nic dziwnego, ze 70 D nie pasowało...
          • aqua48 Re: biustonosz pomocy 16.11.14, 23:36
            Taa, moja koleżanka upierała się ostatnio, że ma 80 D. Po przymierzeniu fafnastu biustonoszy stanęło na 80F smile
            • kowalowa Re: biustonosz pomocy 16.11.14, 23:51
              Blisko pewnie nie jest do Good City. ..ale 22.11 zapraszam do mego salonu gdzie Pani od tych spraw za darmoszke pomoze w doborze smile wiem, wiem...daleko...ale tak pisze jakbys akurat byla w poblizuwink
          • kaisha18 Re: biustonosz pomocy 17.11.14, 00:51
            Wymiary według instrukcji na forum małobiuściastych. Czyli ciasno i luźno Potem wrzucałam do kalkulatora ten mniejszy pod biustem i ten większy w miseczce
            • kk345 Re: biustonosz pomocy 17.11.14, 23:17
              No ciasno i luźno, ale przecież, na Światowida, nie w biuście! Ciasno pod biustem, w biuście bez ściskania, bo miskami nie masz się przecież sciskać.
              • kaisha18 Re: biustonosz pomocy 18.11.14, 14:00
                Chodzi o to :"Wymiary podaj nam wg. schematu:
                w biuście normalnie - xx
                w biuście w zwisie - xx
                pod biustem luźno - xx
                pod biustem ścisło- xx"
        • olinka20 Re: biustonosz pomocy 17.11.14, 11:33
          Szukaj na mapce smile
          stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html
          w swoim woj.
          Ja nosze 65 D i jakbym miała gąbkowy nosic to bym była chora wink A tak to fajny zgrabny mały biust jest smile
        • turzyca Re: biustonosz pomocy 25.11.14, 18:05
          jest, jest, na Kozackiej i na Piekarach. W Grudziadzu i Brodnicy tez sa polecane sklepy. Tylko jak sie masz celowo wybierac, to raczej wczesniej zadzwon, bo nie ma sensu jechac tuz przed dostawa.

Bo tak po prawdzie, skoro w 70D miska jest za mala przy dobrym obwodzie, to nie ma co kombinowac tylko probowac kolejne miseczki - czyli 70DD, 70E, 70F. Czesto gesto tabelki sobie, a zycie sobie.
          • kaisha18 Re: biustonosz pomocy 25.11.14, 19:45
            Dziękuję. Właśnie dziś po wielu przymiarkach różnych firm, trafiłam na Panią, która podała mi bardotkę Atlantica, z małymi, wyjmowanymi wkładkami. Nawet nie pomyślałabym o takim fasonie, nie brałam go po prostu pod uwagę. Ale skoro już mierzyłam wink Rozmiar 70E wink Idealny wink Zwykły basic, gładki - takiego poszukiwałam. Cudnie leży, zbiera biust, fiszbiny są szerokie, w środek pachy, nic mi się nie wbija, nie pije, górą wyłazi tyle, ile powinno,ramiączka nieco szersze, ale to też na plus.Pod bluzką leży świetnie. No mam nadzieję, że znalazłam ideał wink To prawda, że trzeba poświęcić trochę czasu i mierzyć, mierzyć...W inny przypadku nawet bym nie przypuszczała, że bardotka jest stworzona na mój biust, lub odwrotnie wink
            • turzyca Re: biustonosz pomocy 25.11.14, 20:11
              Ciesze sie, ze Ci sie tak fajnie trafilo. smile Ze stanikami czesto jest tak, ze wydaje sie, ze jakis kroj nie jest dla nas, a potem okazuje sie, ze inna firma lub nawet inny model w tej samej firmie zupelnie inaczej lezy i robi fantastyczny biust.
              I wiesz, jakby co to nie wahaj sie zagladac na lobby biusciastych - nie zjadamy nikogo na surowo na sniadanie. wink
              • dlania Re: biustonosz pomocy 25.11.14, 22:21
                Turzyca, za to lobby małobiuściastych padło chyba? Wiem, nie Twoja sprawa, ale dziewczyny wciąz wpisuja tam wymiary prosząc o pomoc, a chyba od roku nikt nie odpowiada - bez sensucrying
                Ja tez się chciałam zweryfikowac, ale sie nikt nie odezwał.
                Kiedy popularny był - na Lobby był link do niego - taki bardzo ciasny pod biustem kalkulator, już nie jest dobry? Bo nigdzie go znaleźć nie mogę.
                • turzyca Re: biustonosz pomocy 26.11.14, 11:04
                  wiesz, chyba trzeba będzie przyznać, że padło. Ono w którymś momencie zawisło na chyba pięciu dziewczynach, nie wytworzyła się społeczność, więc jak dziewczyny przestały mieć czas czy siłę, to zabrakło napędu do dyskusji. Szkoda, tym bardziej że rozumiem, że niektórych duże lobby zniechęca nazwą.

Kalkulator przestał być dobry, bo staniki się zmieniły. Obwody są dużo ściślejsze, często nie trzeba zaniżać, a do tego pojawiła się polska produkcja, więc w cenach dopasowanych do naszego rynku i łatwo dostępna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka