Dodaj do ulubionych

pytanie kontrolne

29.07.15, 11:04
Kupiłam na aukcji zabawkę dla córki, używaną lodziarnię play doh. Czy jeśli w opisie aukcji jest jak byk napisane, że stan bdb + oraz brak śladów użytkowania to to znaczy, że zabawka jest kompletna? Czy przy braku istotnego elementu można opisać "brak śladów użytkowania"? Moim zdaniem to tak jak sprzedawanie puzzli bez jednego klocka-bo przecież reszta jest w stanie bdb+. Jak Wy myślicie? Bo nie wiem czy dobrze rozumuję. I nie wiem czy mogę oddać kupiony przedmiot jako niezgodny z opisem. A i na zdjęciach rzeczywiście nie ma tej części-tylko, że ja nie wiem z czego powinno się to składać a ktoś wystawiający zabawkę powinien chyba.
Obserwuj wątek
    • nowi-jka Re: pytanie kontrolne 29.07.15, 12:51
      moim zdaniem powinien byc zapis o niekompletnosci
      • elphina Re: pytanie kontrolne 29.07.15, 17:58
        Tylko, że nie opłaca mi się tego odsyłać jeśli nawet doszlabym do porozumienia ze sprzedającym. Bo oczywiście ten ktoś twierdzi właśnie, że wszystko jest ok. No nie jest i czuję się oszukana. Ale prawda jest taka, że ujdzie to na sucho bo nie chce mi się toczyć batalii o 27 zł.
        • brysia0 Re: pytanie kontrolne 30.07.15, 07:05
          To chociaż opisz tę sytuację w komentarzu n/t sprzedającego. Bo to co najmniej nie w porządku...
          • elphina Re: pytanie kontrolne 30.07.15, 07:23
            Opisałam w komentarzu. Z resztą pierwszy raz musiałam. Szkoda bo to z aukcji polecanej na tym forum. Przełknęłam tą żabę i koniec żalu. Córka też jakoś ogarnęła i szuka teraz czegoś żeby móc korzystać z 1/3 tej zabawki. Dobrze, że chociaż wiem, że moje myślenie zmierza w dobrym kierunku.
            • kolibeer2 Re: pytanie kontrolne 30.07.15, 08:23
              Moim zdaniem to sprzedający jest nie fair, ja bym się szarpała dla zasad, wiele osób odpuszcza przy małych kwotach, a sprzedawcy się rozbestwiają ..
              PS - to z tych aukcji kupiłaś , co forumka na pieska zbiera ?
    • zottarella Re: pytanie kontrolne 31.07.15, 07:56
      Widzę, że i tu cenzura się wkrada, posty znikają wink
      • elphina Re: pytanie kontrolne 31.07.15, 09:57
        Tak z tych aukcji. Ja zazwyczaj też dla zasady walczę ale w tej sytuacji musiałabym córce zabrać zabawkę aby ją odesłać. Oczywiście jeśli sprzedający poczułby się do winy. Bo mimo, że w pełni nie da się korzystać to młoda bawi się nią cały czas. Nie sprawdziłam czy wszystko jest zanim dostało ją dziecko bo przecież kupiłam w stanie bdb+.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka