Dodaj do ulubionych

Moja kotka lubi tran

21.03.11, 09:18
Moja kilkomiesięczna kotka rozsmakowała się w tranie. Zaczęło się od tego, że sama zażywając tran upuściłam na podłogę dwie kapsułki. Kicia podbiegła i od razu zjadła obie, z wielkim smakiem zresztą. Od tamtej pory za każdym razem, gdy zażywam tabletki, domaga się nowej porcji. Nie daję jej, ponieważ mam duże obiekcje, czy taki 'ludzki' tran w kapsułkach jest odpowiedni dla kota, jako iż oprócz ojeu rybnego zawiera żelatynę i glicerol, więc moje pytanie brzmi - czy są jakieś specjalne preparaty dla kotów z tranem? Czy mogę jej ewentualnie od czasu do czasu podawać zwykły tran?
Obserwuj wątek
    • wladziac Re: Moja kotka lubi tran 21.03.11, 16:55
      kot może dostawać tran ale co do ilości to nie wiem,lepiej podawać preparaty dla zwierząt bo wtedy dawkowanie jest podane na opakowaniu www.nokaut.pl/witaminy-dla-kotow/trixie-tran-dla-kot-250-ml.html
    • media_hole Re: Moja kotka lubi tran 22.03.11, 09:58
      Nic dziwnego, że kotka przepada za tranem, jeśli koty w ogóle lubią rybne smaki smile Myślę, że nie zaszkodzi jej podanie od czasu do czasu kapsułki (masz szczęście, że sama jest chętna - niektórzy przeprowadzają ostre walki z kotem, żeby zaaplikować mu tabletkę). A jeśli chcesz, żeby kicia, była zdrowa i miała ładne futro, możesz dodawać do jej posiłków preparaty witaminowe, np. taki: www.krakvet.pl/beaphar-junior-paste-kota-pasta-witaminowo-mineralna-mlodych-kotow-100g-p-1676.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka