Właśnie trafiłam na coś takiego:
youtu.be/ZTIk09I54Ro i zaczęłam drążyć temat, bo od dłuższego czasu jestem czymś takim zainteresowana. Nie wiedziałam, że jest już odpowiednik polski amerykańskich nakładek.
Co myślicie o nauce kota siusiania do toalety? Bo mnie się to wydaje bardzo ciekawe. Chciałabym, by moja kotka załatwiała się do kibelka

Ona tak nie lubi kuwety, i jak tylko raz coś do niej zrobi, to już potem nie chce - bo dla niej kuweta jest już feee i fuuu. Po pracy czasami przychodzę, a moja kotka miauczy jak dzika. Dopiero po zmianie żwirku szybko biegnie zrobić swoje. Ona nie lubi mieć brudnych łapek, które śmierdzą używanym żwirkiem.
W nicy też robi raban jak chce się załatwić. Budzi nas by jej kuwetę posprzątać. O tyle jest porządna, że nie nabrudzi na podłogę czy na dywan, tylko biedna potrafi trzymać siusiu tak długo, aż załatwi się do kuwety.
Martwi nas to bardzo, bo takie natręctwo u naszej kotki może się skończyć jakąś chorobą
Chyba nauka kota siusiania do toalety załatwiłaby sprawę, bo nawet kiedyś nasz vet o tym wspomniał, że najlepsze wyjście, to nauczyć naszą kotkę załatwiania się do kibelka.
No i chyba spróbuję ją tego nauczyć, bo nie mam innego wyjścia. Szkoda mi naszej Zuzi, bo widzę, że przez te jej natręctwa czystości czasami dostaje kotka istnego bzika. Nazywamy ją w domu Detektyw Monk
Ktoś już z Was uczył swojego kota załatwiania się do wc lub ma zamiar uczyć?