Dodaj do ulubionych

HAGEN Cat It Design SmartSift - kuweta samoczyszcz

31.07.14, 15:43
Miał ktoś? Prosiłabym o opinie. Czy warta swojej ceny? Czy plastik jest nietoksyczny i nie łamie się?

www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=20393&cat=18
Obserwuj wątek
    • mitta Re: HAGEN Cat It Design SmartSift - kuweta samocz 01.08.14, 08:20
      Nie mam i nie kupiłabym. I nie o plastik chodzi, bo wszystkie kuwety takie są, ale
      1. Po każdym załatwieniu się kota trzeba cały żwirek przesiać, bo kot raczej nie wchodzi do brudnej kuwety. Nie wyobrażam sobie klika razy dziennie przesiewać całą zawartość. Przecież to strasznie pyli, grudki żwirku rozpadają się i za chwilę będę miała piach.
      2. Kuweta ma bardzo wysokie wejście, nie każdemu kotu może to odpowiadać.
      3. Przy ciągłym przerzucaniu tego żwirku muszą być zamontowane drzwiczki, a dużo kotów nie lubi ich i prędzej załatwi się do doniczki, niż wejdzie do takiej kuwety.
      4. A reklama, że można sprzątać raz na tydzień może zainteresować tylko brudasów. Nie sprzątać przez tydzień kocich kupali???
      Oczywiście, nikt nie zabrania sprzątać od razu. W jednym odcinku "Kota z piekła rodem" mieli jeszcze bardziej bezobsługową kuwetę - zamiast kręcenia korbką był silniczek. Kot strasznie bał się tej kuwety i nie trzeba być Galaxym, żeby domyślić się, dlaczego nie chce z niej korzystać.
      Ja mam krytą, bez drzwiczek, sprzątam od razu łopatką i nie uważam tego za coś uciążliwego.
      • irla1 Re: HAGEN Cat It Design SmartSift - kuweta samocz 01.08.14, 10:45
        Właśnie się zastanawiałam nad kupnem i chyba jednak zrezygnuję dzięki tobie. Mój kot także nie lubi drzwiczek i myślałam o ich zdjęciu, ale ten ciągły pył na pewno kotu zaszkodzi.
    • bazyli001 Re: HAGEN Cat It Design SmartSift - kuweta samocz 06.08.14, 18:55
      Ja też nie mam, ale wygląda ciekawie. Tylko rzeczywiście, raz na tydzień sprzątać? Pyłem bym się nie martwiła, bo przecież to osiada, kot nie właziłby od razu po przesianiu, gdy pył jeszcze lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka