Dodaj do ulubionych

Kot ze wsi

31.08.14, 13:03
czy kto wychowany na wsi (obecnie ma jakieś pół roku) będzie się dobrze czuł w bloku? u rodzinki na wsi jest piękne kocię, ale oni w ogóle nie umieją dbać o koty sad one piją mleko, mają pełno wszy i w ogóle sad(( chciałabym zabrać do siebie tego najmłodszego kociaka, ale boję się, że on po pół roku życia na swieżym powietrzu w domu będzie czuł sie jak w klatce sad co myślicie?
Obserwuj wątek
    • anikssa Re: Kot ze wsi 31.08.14, 13:46
      a dodam jeszcze, że w domu są już dwa inne kotki, więc towarzystwo by miał smile))
    • andreadoria13 Re: Kot ze wsi 31.08.14, 15:52
      wg moich doświadczeń - kot na wsi traktowany jest ŹLE, prawie, jak inwentarz ... bytuje na podwórku, sypia w stodole lub oborze i rzadko kiedy jest wpuszczany do domu ... Nie mam pojęcia, jak taki kociak zaadaptuje się w bloku ....
      • aquella Re: Kot ze wsi 01.09.14, 03:48
        niejednemu takie traktowanie bardzo pasuje, ja dostałam swego czasu dwa koty ze wsi - kotka w bloku się zaadoptowała a kocurek nie, także zależy od kota, oczywiście im młodszy ( a młody musi być) tym większe szanse na zaakceptowanie innych warunków
    • wladziac Re: Kot ze wsi 31.08.14, 16:55
      mam czwórkę kotów które są zabrane z podwórka w miescie bo zaraz obok jest szalenie ruchliwa droga wiec dla ich bezpieczeństwa są w domu,koty miały już po kilka lat a sterylizowane były jeszcze na wolnosci,kiedy przyplątały się choroby i przeziębienia zimową porą pojedynczo po kolei zostawały w domu,na początku trochę każde z nich tęskniło za wolnoscią ale kiedy otwierałam balkon żeby któregoś wypuścić to mroźną porą ani się śniło żeby wychodzić,tak naprawdę to zima jest najgorszym okresem który kot może nie przetrwać a szkoda by było,bierz kotka to młodziak jeszcze szybko się przyzwyczai do nowych warunków a jezeli ma pół roku to za około dwa miesiące trzeba go wykastrować kiedy tylko zaśmierdzi w kuwecie [jeżeli to kocurek],kotka zabierz prosto do weta na odpchlenie i odrobaczenie i oględziny pod kątem świerzba,szkoda kociaka
    • doremiko Re: Kot ze wsi 14.09.14, 00:29
      Naszą kotkę przywieźliśmy ze wsi. Przeżyła z nami prawie 18 lat, a jej rodzeństwo, które tam zostało, żyło zaledwie 4 -7 lat.
      Kot, o którym wspominasz jest jeszcze młody, przyzwyczai się. Trzeba będzie na początek zadbać o niego (szczepienia, odrobaczenie, w przyszłości sterylizacja) i będziesz miała z niego pociechę, a prawdopodobnie jemu poprawisz los.
      • kkk Re: Kot ze wsi 28.10.14, 14:34
        z moich świezych doświadczeń - właśnie wziełam ktkę ze wsi, ma max 5 -mcy wiec tez niemowlaczkiem takim nie jest. Żyła całkowicie samodzielnie, pod gołym niebem, łowiła myszy ale byla zaprzyjaźniona z ludzmi.
        Mieszka obecnie w domu, idealnie korzysta z kuwety (nikt jej nie uczył, instynkt), czuje sie jak u siebie. Myśle ze to indywidualna sprawa ale taki kociak kilku miesieczny na 99,99 % dostosuje sie momentalnie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka