ally6 07.02.06, 18:03 najlepiej puchatego,dlugowłosego, który pokryje mloda kotke-Mimi.Od kilku dni szaleja w niej hormony.Wrocław Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ally6 Re: szukam Kocurka 08.02.06, 11:04 na razie nie chcemy jej sterylizować, a tym bardziej kastrować Odpowiedz Link
annb Re: szukam Kocurka 08.02.06, 14:54 bo wiesz odchowa te kocieta pacnie łapą w pyski odgoni i znowu bedzie miec ruje i tak do smierci nie ma zmiłuj Odpowiedz Link
ally6 Re: szukam Kocurka 08.02.06, 15:33 Mama swiadomość-kocie życie).Chcą więcej,a nawet kilka razy:=)_ Uważam,że przed sterylizacją powinna mieć kocięta(chociaż są rożne opinnie na ten temat)Mimi ma 7 miesięcy.Nie chcę dawać jej tabletek.Mam warunki na kocięta,mam znajomych ,którzy wezmą małe. Nie znam nikogo kto mam niewykastrowanego kocurka,dlatego szukam chętnego:-0) Odpowiedz Link
po.prostu.ona Re: szukam Kocurka 05.03.06, 17:26 Nie powinna mieć kociąt przed sterylizacją. To szkodliwy i fałszywy mit. Odpowiedz Link
edyta.zan Re: szukam Kocurka 05.03.06, 21:23 Oprocz tego jest za mloda na kocieta. Przeciez sama jeszcze jest kociakiem. Jakbys miala corke, to tez uwazasz, ze powinna miec dzieci w wieku 13 lat, bo dostala juz pierwszego okresu? A jak masz znajomych ktorzy chca kocieta, to polecam najblizsze schronisko. I z tymi znajomymi to dobrze przemyslec sprawe, bo teraz mowia, ze chca, a jak przyjdzie do rozdawania, to zaraz pojawia sie problemy, ze "nie teraz", "alergia", "jednak nie moge". I co? A zastanawialas sie, dlaczego sa opinie, ze kotka nie musi miec kociat, i to wlasnie wyglaszane przez weterynarzy i wieloletnich kociarzy. Moze jednak maja racje... Nie traktuj psychiki kotki na tym samym poziomie co ludzkiej. Ona po wychowaniu i odchowaniu juz zapomina o tym, ze byla mama. Zgadzam sie, zeby nie podawac tabletek, po prostu przeczekac ta pierwsza rujke. A pozniej wysterylizowac. I zastanow sie, czy to, ze chcesz aby kotka miala kocieta, to tak naprawde dla dobra mlodziutkiej kotki, czy dla wlasnej egoistycznej checi posiadania malych kociaczkow. Odpowiedz Link
kociak40 Re: szukam Kocurka 06.03.06, 00:53 Ja mam kocicę, która ma już 7,5 roku. Jak skończyła 1,5 roku miała kociaki. Od tamtej pory, dwa razy do roku zaprowadzam ją do wetrynarza i dostaje zastrzyk (koszt minimalny 10-15 zł). Chowa się dobrze, jest zdrowa, kociaków już nie ma. Po tym piewszym jej okoceniu, zostawiłem kocura, jest do dzisiaj, żadnego obsikiwania w domu nie robi, bo wychodzi i przychodzi kiedy chce. Odpowiedz Link
po.prostu.ona Re: szukam Kocurka 06.03.06, 14:22 Cóż, można grać życiem swych zwierząt w rosyjską ruletkę. Dawać kotce zastrzyki, które doprowadzają do raka lub ropomacicza. Można przyczyniać się do nadpopulacji kotów i przepełnienia schronisk. Wypuszczać kocura, narażając go na śmierć pod kołami samochodu, w wyniku otrucia, z rąk dewiantów, zarażenie śmiertelnym wirusem. Można. Kwestia sumienia. Odpowiedz Link
edyta.zan Re: szukam Kocurka 06.03.06, 09:16 www.arka.strefa.pl/Akcja-2006/akcja_sterylizacji_2006.html Odpowiedz Link
po.prostu.ona I jeszcze coś - w sprawie sumienia 06.03.06, 17:14 "Proszę o przywilej nie przychodzenia na świat ...nie przychodzenia na świat póki nie zapewnisz mi domu i pana, który się mną zaopiekuje, i prawa do życia tak długo, jak długo będę fizycznie zdolny do cieszenia się życiem ...nie przychodzenia na świat póki moje ciało nie będzie cenne, a człowiek nie przestanie go maltretować, ponieważ jest bezwartościowe i liczne" Odpowiedz Link