pasior76 01.09.07, 21:54 sie urodził! w dodatku powłoczy tylnymi łapkami (( Kica jak zając aż żal patrzeć.Jest bardzo madry,żwawy, wygląda bez ogona jak morska świnka.Nie poradzi sobie w życiu, co robić? Uśpić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matna_b Re: Kotek bez ogona 18.09.07, 22:42 my też mamy kotki z krótkimi ogonkami - wada przekazana przez matkę, ona też ma szczątkowy ogon. w niczym im to nie przeszkadza, a już najmniej w psotach. Ale pokaż weterynarzowi Odpowiedz Link
kobraluca Re: Kotek bez ogona 02.10.07, 21:53 moj kocur stracilo ogon w wypadku i swietnie sobie radzi. Ja bym sie raczej martwila tym powloczeniem lapkami Odpowiedz Link
magda_kielczyk Re: Kotek bez ogona 17.12.07, 13:08 Brak ogona to zaden problem. Bardziej martwilabym sie tym niedowladem konczyn o ktorym piszesz. Koniecznie pokaz kotka weterynarzowi, powinien obejrzec kota pod USG i RTG, bo byc moze to wada, ktora bedzie sie nasilac, ale z drugiej strony moze da sie usunac problem. Dobry weterynarz to tu rzecz najwazniejsza. Poza tym pamietaj, ze koty nie maja schizy na punkcie wlasnej ulomnosci czy braku jakiegokolwiek organu. Sa szczesliwe bez nogi, oka czy ogona, jesli sa dobrze traktowane i czuja sie bezpiecznie. Ja mam kota bez przedniej lapy, ktory zasuwa lepiej od dwoch pozostalych w pelni sprawnych. Jak mozesz, to napisz, co powiedzial weterynarz. Magda Odpowiedz Link