Dodaj do ulubionych

Słupko mania

07.10.12, 19:19
Idąc dziś sobie po południu Anielewicza do Zamenhofa zauważyłem ze przy skrzyżowaniu wyrasta nam kolejny rząd czarnych, żeliwnych słupków. Przyjście dla pieszych już osłupkowane. Ok i to popieram bo wiele razy przechodząc przez jezdnię musiałem manewrować między stojącymi na pasach autami. Ale widzę, że jadą z tym dalej. Są już na wysokości sklepu mięsnego. Ciekawe jak daleko się zapędzą.
Obserwuj wątek
    • zielonazabka1 Re: Słupko mania 08.10.12, 10:54
      Wysyp słupków zacznie się na całego jak rozpoczną wytyczanie płatnej strefy parkowania.
      • el_condorpasa Re: Słupko mania 08.10.12, 12:34
        I bardzo dobrze. I powinna tutaj być strefa parkowania. Najlepiej 24h/7. A jeszcze lepiej jak by były parkingi tylko dla mieszkańców.
    • sibeliuss Re: Słupko mania 08.10.12, 12:29
      A mnie cieszy, że chodnik jest dla pieszych.
      • el_condorpasa Re: Słupko mania 08.10.12, 12:35
        Tak jak napisałem na samym początku -również jestem zadowolony z tego, że będę mógł normalnie wejść z ulicy na chodnik a nie na stado aut.
        • warszawianka_jedna Re: Słupko mania 08.10.12, 16:23
          el_condorpasa napisał:

> Tak jak napisałem na samym początku -również jestem zadowolony z tego, że będę
          > mógł normalnie wejść z ulicy na chodnik a nie na stado aut.

obawiam się, że te auta zastawią podwórka, na których parkomatów nie ma, ale generalnie jestem za.
          • koszatek Re: Słupko mania 12.10.12, 20:03
            A jeszcze "zabawniej" będzie, jak nam podniosą opłaty za abonament mieszkańca do 40 zł/mc albo w ogóle zlikwidują ten "przywilej".
          • karolski4n Re: Słupko mania 15.10.12, 12:42
            warszawianka_jedna napisała:
            > obawiam się, że te auta zastawią podwórka, na których parkomatów nie ma, ale ge
            > neralnie jestem za.

Ucywilizowanie parkowania + strefa płatna - też jestem za. Dorzucę jeszcze wyższe opłaty za abonament dla mieszkańców i kary za brak opłaty. Ale podwórka (w tym nasze Warszawianko :) ) rzeczywiście są problemem. Czy w ogóle wchodzi w grę zamknięcie wjazdu? Ktoś się już orientował?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka