Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pomoc we Wrocławiu

25.01.06, 04:23
    czy ma ktoś namiary na dobrego psychologa we Wrocławiu?
    będę bardzo wdzięczna....
    Obserwuj wątek
      • dda_fan Re: pomoc we Wrocławiu 25.01.06, 09:50
        Witaj Anielu,
        Mogę popytać o psychologa znajomych uczęszczających na AA i DDA, powiedz tylko w
        z jakiej dzielnicy Wrocławia by ci pasowało ze względu na dojazd? Czy nie ma dla
        ciebie znaczenia.
      • aniela36 Re: pomoc we Wrocławiu 25.01.06, 13:09
        Dzielnica nie jest dla mnie istotna - więc czekam z niecierpliwością:)
        • dda_fan Re: pomoc we Wrocławiu 25.01.06, 17:22
          Emilia Fret-Gabińska tel. 663180816, tylko ona najprawdopodobniej przyjmuje
          prywatnie.
          Jest osobą poleconą przez inną psycholog. Najwyżej spytaj ją, to może cię gdzieś
          jeszcze skieruje. Przyjmuje prywatnie w okolicach Dworca Głównego.

Jeśli chodzi o DDA, to we Wrocławiu jakoś nie chcą finansować terapii, ale
          trzeba pytać. Na przykład na Korzeniowskiego, tam jest przychodnia i poradnia,
          znajdziesz w internecie. Pozdrawiam gorąco!
      • aniela36 Re: pomoc we Wrocławiu 26.01.06, 11:48
        dzięki DDA Fan, strasznie nie mam na to ochoty - już kiedyś chodziłam, przez
        krótki okres, jak sobie pomyślę, że znów mam komuś obcemu wszystko opowiadać
        brrrr
        Nadal się łudzę, ze a nuż pomogę sobie sama:)
        • dda_fan Re: pomoc we Wrocławiu 26.01.06, 16:15
          Wiem, że glupio jest iść do kogoś i powierzać swoje myśli i opowiadać o trudnych
          chwilach.
          Jednak sama nie będziesz wiedziała na co zwrócić uwagę, a na co nie.
          Osoba z zewnątrz niezangażowana może łatwiej ocenić, co trzeba zmienić i
          zasugeruje rozwiązania. Pod warunkiem, że jest do tego dobrze przygotowana.

Ja byłem ostatnio drugi raz w życiu u psychologa i bardzo sobie chwalę.
          Nigdy bym nie przypuszczał, że pójdę, gdyż nie widziałem takiej potrzeby.

Faktem jest, że jak sobie sama nie pomożesz, to nic ci nie pomoże, jednak za
          pomocą innych jest łatwiej.

Moja mama jest w AA i jej to pomogło, kompletnie wyszła z nałogu jest teraz
          innym człowiekiem, bardzo pozytywnie nastawionym do życia i co najważniejsze
          jest asertywna. To już trwa kilka lat.

Polecam do poczytanie literaturę NLP, a zwłaszcza "Obudź w sobie olbrzyma"
          Anthony'ego Robbinsa. A jest to inne podejście do zmian samego siebie. Mi to
          pomogło.
      • dda_fan Re: pomoc we Wrocławiu 31.01.06, 13:08
        Gdybyś znalazła jakąś grupę DDA, to daj znać. Mam znajomą, która jest
        zainteresowana. :)
      • alija Re: pomoc we Wrocławiu 03.02.06, 20:17
        Witajcie, ja chodze do psychologa przy ośrodku Karan. To nie tylko ośrodek dla
        osób uzależnionych, ale dla wszystkich, którzy mają problemy i potrzebują
        pomocy psychologa. Psycholog przyjmuje tam na NFZ. Adres to ul. Skoczylasa 8,
        tel. 349-15-56.Po wakacjach tam tez bedzie tworzyła sie grupa dla dda.
        Pozdrawiam
        • dda_fan Re: pomoc we Wrocławiu 03.02.06, 23:18
          I jesteś zadowolona?

Ile razy w miesiącu?

Dzięki :)
          • alija Re: pomoc we Wrocławiu 04.02.06, 00:52
            Przyznam się, że dopiero zaczynam. jak na razie raz w tygodniu i jestem
            zadowolona.
            Pozdrawiam
            • dda_fan Re: pomoc we Wrocławiu 04.02.06, 09:43
              Szkoda, że to w Leśnicy :(. Znajoma chce znaleźć bliżej Psiego Pola - to druga
              strona Wrocławia.
              Ale dzięki za informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka