Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Za czym tęsknią DDA?

14.07.06, 12:33
    Ciekawi mnie za czym tęsknicie...ja właśnie strasznie zatęskniłam za naszym
    morzem... przypomniały mi się wakacje, które spędziłam z rodzicami mając 4
    lata. Byliśmy wtedy w Jantarze...do dziś pamiętam klimat tamtego miejsca.
    Szkoda, że tęsnię za czymś czego już dawno nie ma i nigdy sie nie
    powtórzy...buuuuuuu
    Obserwuj wątek
      • marzka4 Re: Za czym tęsknią DDA? 14.07.06, 21:53
        brakuje mi nowych wyzwan w zyciu, nie mam pomysłu a potrzebuje zmiany...
      • kizdam47 Re: Za czym tęsknią DDA? 15.07.06, 20:38
        Podobnie, tęsknię do wspomnienia o wspaniałych wakacjach nad morzem.
        I tęsknię za matką. Taką prawdziwą matką, która byłaby przyjaciółką,
        przychodziła poplotkowac, pomogła przy dzieciach...
      • przezroczysta77 Re: Za czym tęsknią DDA? 16.07.06, 11:08
        a ja tęsknię za zdrowiem i swobodą z nim związaną. jestem w tej dobrej sytuacji
        że moja choroba czasem sie wycofuje, wiec marzenie o zdrowiu nie jest
        mrzonką;-)czesto boli nas dusza, jest nam niedobrze i zdrowie fizyczne
        traktujemy jako coś oczywistego. a ja na czas takiego zdrowia czekam, za nim
        tęsknię, a kiedy przychodzi to rozpiera mnie z radości, nawet kiedy teoretycznie
        dusza w nienajlepszej kondycji TĘSKNIĘ ZA SWOBODĄ I LEKKOŚCIĄ ;-)
        • jazz-use1 Re: Za czym tęsknią DDA? 20.07.06, 15:45
          za czym tęsknią DDA?

hmm.....właściwie sami chyba nie wiedzą....pewnie chodzi o tęsknotę za prostymi rzeczami...

za ciepłem
          miłością
          spokojem
          stabilizacją
          bezpieczeństwem

a że często są to rzeczy, których nie znamy, nie potrafimy zidentyfikować ani uchwycić, zamieniają się w dziką tęsknotę za jakimiś duchami, sennymi marami....śnią nam się jakieś asfaltowe wstęgi, podróże (kwiatek), wędrówki po górach (too-tiki), jakiś pęd ciągły ku poznawaniu nowego( anis ), ucieczka w muzykę (dzidzia),albo wieczorne spacery (basia)

czasami te tęsknoty się urzeczywistniają....spotykamy takich ludzi często na swej drodze....niektózy są kierowcami ciężarówek, niektórzy świetnymi, ale nie rozumianymi muzykami (riedel), czasem kurwami, a jeszcze inni zostają kloszardami - wędrowcami

spotkałem kiedyś takich....mieszkali na dworcu, a cały dzień spędzali na ówczesnym placu konstytucji w Warszawie, stały tam tysiące chyba budek z chińskim żarciem...często rozmawiałem z nimi o ich życiu, o ich drodze, o tym momencie, kiedy powinęła im się noga....i wszyscy oni mówili to samo...że duszą się w domu, niektózy z nich mieli rodziny, lecz nie wytrzymywali ciśnienia, czymkolwiek by ono nie było spowodowane, i każdy z nich po prostu uciekł...
          pamiętam, paru było zwyczajnymi punkami, ale był też prawnik, inżynier i lekarz....
          i wszyscy oni mówili o tym samym: o tej dzikiej tęsknocie, nie wiadomo za czym
          opowiadali mi, że zawsze na wiosnę wyruszają na podbój europy....jakieś winobrania we francji, czy jakieś takie podobne rzeczy (długo przed unią europejską)...
          często się zastanawiam, czy ja również skończę w ten sposób, czy jednak odnajdę w końcu spokój i ukoję tęsknoty...

a tu link do odświeżanego wątku o "tęsknotach"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25314&w=41536132&a=41536132
      • avventura Re: Za czym tęsknią DDA? 26.07.06, 10:49
        za tym czego nie mają,
        bo nawet jak mają to czego pragną to wciąż za czymś tęsknią.......
        • charyzmatek Re: Porypane 04.08.06, 11:53
          Miec cos i testaknic dalej za niewiadomym. To nie jest tylko ddd... - tak maja
          i inni a wlasciwie kazdy na tym padole zna ten glod. Nie jestescie tacy naj...
          i zaj... jak myslicie. Trzeba sie pogodzic z prawda koteczki.
          • amazon500 Re: Porypane 04.08.06, 22:09
            Nikt z nas tu nie mówił, że jesteśmy naj... i zaj... :p
      • uhu_an Re: Za czym tęsknią DDA? 05.08.06, 12:24
        teraz tesknie za zwyklym przytuleniem.;o) no chodzi to za mną.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka