aprepope 26.06.16, 16:56 3 bulaw 5 kielichow, 8 kielichow 6 mieczy, 8 mieczy As monet, 6 monet, 9 monet, 10 monet Karty te symbolizuja jakies wazne wydarzenie w naszym zyciu..niecodzienna sytuacje..szanse..mozliwosc, lub koniecznosc podjecia decyzji..wykorzystania potencjalu w niej tkwiacej.. Stosujecie to w odczycie Waszych kart dnia, rozkladow, cwiczen? Macie juz osobiste doswiadczenia z poszczegolnymi Bramami? Stosujecie karty odwrocone, by wiedziec, czy jest ona zamknieta / zablokowana? Jak sie Wam te karty zrealizowaly w Waszym zyciu? Zapraszam Wszystkich do rozwijajacej wymiany: przemyslen, refleksji, doswiadczen Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilijova Re: Karty Bramy w Tarocie 26.06.16, 19:24 Nie wiem szczerze mówiąc jak wyłapać je w rozkładzie. Lecą zbyt często, przynajmniej mi, żebym za każdym razem czytała je jako bramę. Podobnie nie mam pojęcia, jak wyczytać czy kluczyk jest przekręcony. Jednak zdarza mi się, że jakaś brama zaczyna mnie prześladować i ustępuje dopiero widocznej zmianie w życiu. Teraz pojadę barwinkiem, ewentualnie okresem połączonym z duchotą, ale weźmy np.3 buław. Przestała wypadać po rozpoczęciu obecnej pracy. To była teoretycznie duża i pozytywna zmiana. Tylko mam wrażenie, że to było zupełnie poza moją kontrolą. Na rozmowę trafiłam przypadkiem, pracę dostałam przypadkiem a potem przypadek gonił przypadek. Podobnie wcześniej było np. z trudnym związkiem, gdzie latała 6 mieczy. Miałam kupę czasu by się z niego wyrwać a prawda jest taka, że zdarzyła się kumulacja paskudnych rzeczy (poza związkiem), które tak mnie sponiewierały, że zwyczajniej nie miałam już siły na tkwienie w tym szambie. Chociaż wiem, że zawsze jest wybór i to my podejmujemy decyzje to mam wrażenie, że w przypadku bram staje za mną ktoś i popycha kijkiem. Nie daję się to zjawia się kolejny i kolejny aż mnie wywrócą. Ciekawa jestem jak się będzie teraz, bo mam wrażenie, że pojawił się stalker w postaci 8 kielichów. Pewna jeszcze nie jestem jednak Odpowiedz Link
aprepope Re: Karty Bramy w Tarocie 26.06.16, 20:13 Lilijova, a podobno mialo nie byc poddawania sie czarnowidztwu..a Ty juz "masz wrazenie", ze pojawi sie "stalker" a`la 8 kielichow..do 8 kielichow, to trzeba miec dosc konkretna sytuacje zyciowa - na 8 kielichow to trzeba "zasluzyc" Jedna z teorii jest taka (i mnie sie to tak sprawdza), ze jak nie przerobisz pewnej sprawy, to wraca, albo nas "cofa w rozwoju"...i sprawa powraca, predzej, czy pozniej, albo szansa na cos pozytywnego nie wraca tak szybko po tym, jak z niej nie skorzystalismy, nie przeszlismy danej bramy..choc przeciez nikt nie powiedzial, ze po 3 bulaw, czy 6 mieczach nie znajdziemy sie przed Brama pt. As monet. Zycie, to nie musi byc "droga krzyzowa" Odpowiedz Link
lilijova Re: Karty Bramy w Tarocie 26.06.16, 21:32 Z tym czarnowidztwem to przesadziłam, w końcu na każdej z tych bram wyszłam ostatecznie dobrze Tylko jak sobie tak przeanalizowałam wszystko to wychodzi na to, że ja nie mam nad tym kontroli. I wkurza mnie to chyba. Jakbym była Syzyfem, tylko mającym plecy u koła fortuny. Odpowiedz Link
aprepope Re: Karty Bramy w Tarocie 26.06.16, 21:03 cholerka, za drugim razem doczytalam...nie pojawi, a pojawil??? eee, no nie zalamuj, bo bedziemy obie w barwinku..obronimy sie przed 8 kielichowym barwinkiem. Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Karty Bramy w Tarocie 26.06.16, 21:12 Ale mnie zaciekawilyscie ta 8 kielichow. Stalker na ktory trzeba sobie zasluzyc. Powiedzcie cos wiecej jak czujecie ta karte bo mnie sie zawsze ona jakos malo istotna wydawala. Rzadko mi wypada Odpowiedz Link
aprepope Re: Karty Bramy w Tarocie 26.06.16, 22:43 "zasluzyc" w sensie, ze pojawia sie na ogol po czasie dlugotrwalych przejsc, lub pewnych wrecz meczarni emocjonalnych i nie pasuje do kazdej osobowosci. jak zaczyna czesto wypadac, to to sie czuje.. jak sie zignoruje dzwony bijace w tej karcie i sie nie zadziala, to wita 5 kielichow w wersji ciezkiej..ale u Lilijovej, to nie moze byc ten przypadek. Odpowiedz Link
aprepope Re: Karty Bramy w Tarocie 26.06.16, 22:48 no bo po to sa Bramy - sa dla nas, daja wyjscie, daja szanse wyjscia, lub szanse ogolnie, a nie po to, zeby nam popsuc dobra sytuacje.. Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: Karty Bramy w Tarocie 27.06.16, 10:04 Z kart bram na razie dostrzegam tylko 6 Mieczy. To pojęcie w ogóle jest dla mnie trochę enigmatyczne, i jeszcze znaczenia nie czuję za bardzo. Natomiast 6 Mieczy jest dla mnie bardzo wymowna. W różnych taliach postać płynie w różną stronę, układ mieczy jest różny, i muszę przyznać że bardzo na to zwracam uwagę, bo zadziwiająco dobrze się sprawdza.Patrzę czy kieruje się w stronę rozkładu, co ma przed sobą a co za plecami, czy jest zwrócona w prawo, czy w lewo. Dużo mi to mówi o charakterze zmian, przejścia. Pokazała mi tez wyjazd za granicę. Wczoraj właśnie Węgry wyszły mi w 6 Mi ( plecami do układu, marny klimat) - no i dostali porządnie od Króla Buław Odpowiedz Link
aprepope Re: Karty Bramy w Tarocie 28.06.16, 11:06 Moim skromym zdaniem karty Bramy mozemy faktycznie dostrzec i (przede wszystkim) odczuc w swoim zyciu faktycznie tylko wtedy, kiedy rozklad bedzie na przyszlosc, chocby bliska i bedzie dla nas calkiem wyjatkowy - np. Brama, lub Bramy ukazane w duzym rozkladzie na rok beda nam dawac istotna informacje...ale juz rozkladajac w roku 365 rozkladzikow w ramach kart dnia, otrzymamy przekaz mocno rozdrobnione i bez wiekszego znaczenia - istotne wydarzenie, lub sprawa moga sie ukazac, ale to bedzie wyjatek od reguly, choc to nie tylko w przypadku kart Bram....ale ogolnie kart, a w szczegolnosci Wielkich Arkanow i kart Transformacji - niestety i na szczescie Odpowiedz Link
lilijova Re: Karty Bramy w Tarocie 28.06.16, 18:44 Wydaje mi się, że w kartach dnia w ogóle nie ma co rozpatrywać bram Odpowiedz Link
aprepope Re: Karty Bramy w Tarocie 28.06.16, 20:09 no chyba, ze wyjda na trzy karty, trzy Bramy Odpowiedz Link