29.10.17, 13:36
Pytam kart o talent moich córek. Troszkę mam wrażenie, że należałoby je pokierować we właściwym kierunku już na tym etapie a tymczasem my postawiliśmy na zajęcia ruchowe (judo), żeby miały gdzie spożytkować nadmiar energii i zajęcia muzyczne (gitara) bo nawinęły się troszkę przypadkiem.
Myślę sobie, że chyba nie ma co oferować dzieciom szeregu różnych zajęć bo tak naprawdę to rozmienia się talenty na drobne i w ten sposób dziecko liznie wszystkiego a tak naprawdę w niczym nie będzie dobre. Poza tym musi jeszcze być czas wolny dla siebie, na zabawę.
No ale wracając do kart to pokazały mi tak:
Pierwsza blizniaczka - 5 denarów + 2 mieczy + 7 denarow
Druga blizniaczka - Cesarz + królowa denarow+ Papież

I bądź tu teraz człowieku mądry...

Chyba pierwsza córa jest jeszcze niesprecyzowana w talentach i nie bardzo umie się na coś zdecydować? Jest zainteresowana wieloma rzeczami (7 kielichów a każdy kusi i nęci)
Druga córa to już prawdziwy konkret. Ona zdaje się wie czego chce. Tylko ja nie wiem co to jest. Papież sugerowałby ogólnie pojętą wiedzę, więc może ona ma po prostu talent do nauki? Zgłębiania ksiąg?

Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • rrozsypana80 Re: Talenty 29.10.17, 13:38
      Tam jest 7 kielichów nie denarów. Błąd mi się wkradł.
      • donbas Re: Talenty 29.10.17, 15:55
        Pierwsza jest chyba rozproszona. Trzeba bacznie obserwować i ukierunkować. Na pewno wymaga pracy nad koncentracją. Czasem trzeba wybrać za takie dziecko. Rozwijać cierpliwość i determinację. Zajrzyj w jej horoskop.
        Druga to rzeczywiście konkret. Intelektualistka. Może języki. Jeśli ma konkretne zainteresowania to rozwijać. Może jakiś naukowiec z niej wyrośnie?
        Obydwu sport nie zaszkodzi ale bez przesady.
    • adoptowany Re: Talenty 29.10.17, 18:49
      ,..witam, pisze tu w tym watku, jest wazny bo chodzi o dzieci (cudownie być rodzicem bliźniaczek, zazdroszczę ..smile ) Druga z nich to talent w kierunkach intelektualnych = pisarstwo, muzyka lub pedagogika i wychowanie,a to ze względu na pewne cechy osobowościowe, a mianowice zdolności prxywodcze i dazenie do wiedzy,Natomiast pierwsza dziewczynka to taki malutki kwiatuszek,ktory czeka,bo 7 kielichow to mgliste i dziecięce wizje, a skoro dzieiciece to znaczy,ze nierealne,z nia należy cierpliwie poczekać,co wcale nie oznacza,zeby nie chodzily razem na jakies zajecia dodatkowe,..pisze tu bo jestem tak padniety,ze ledwo siedze przy stole, Doni z tych trzech domkow, no to ja nie wiem, bo chyba żaden nie jest az tak mocno zchwycajacy,..raczej poczekałbym jeszcze, na kolejne oferty..
      No i cwiczenie Rozsypki..smile,.. ciesze się bardzo,ze intuicja działa i ma się chyba dobrze, chociaż moglaby postarać sie troche lepiej i np. wczoraj wieczorem szepnąć mi do ucha, ze rano mój stary samochod odmowi checi do współpracy i nie dowiezie mnie na 6-ta do pracy,musialem z buta dreptać do roboty. W glowie mam metlik, wiec ide na gore troche pospać,.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka