Dodaj do ulubionych

rumunia sierpień 2013

IP: *.media-saturn.com 08.07.13, 15:03
Witam, wybieramy się do Rumunii 5-6 sierpnia, 2 osoby dorosły 2 dzieci (chłopcy 11 i 12 lat), jeżeli ktoś jedzie w podobnym czasie możemy się skontaktować. Planujemy około 2 tyg. pobyt, na pewno trasa transfogarska, delta dunaju, morze czarne i transylwania, bez rezerwacji, namiot i co się trafi po drodze :)
Obserwuj wątek
    • Gość: :):) Re: rumunia sierpień 2013 IP: 88.220.117.* 10.07.13, 21:40
      Witamy My się wybieramy 2lub 3 lub 4 08 sami jesteśmy nie zdecydowani kiedy wyjedziemy dokładnie z przyczepką kempingową życzymy powodzenia:)
      • Gość: katarzyna k Re: rumunia sierpień 2013 IP: *.man.poznan.pl 30.07.13, 18:58
        czy jedzie ktos do Rumunii na poczatku sierpnia i ma miejsce w samochodzie? moge zaplacic. Jestem studentka z Poznania i jade do Rumunii do mojego chlopaka ktory jest tam na stazu w pracy :) bede bardzo wdzieczna. pozdrawiam
    • Gość: gość Re: rumunia sierpień 2013 IP: 194.156.44.* 13.07.13, 20:22
      Wow, właśnie przeczytałam, że niektórzy zastanawiają się, czy kwota 6 tys wystarczy w Rumunii na 10 dni, ktoś wie ile tak realnie bez szaleństw noclegowych potrzeba pieniędzy na około 12-14 dni? Planowaliśmy głównie pola namiotowe, ale wiadomo czasami pensjonat nie jest zły. Wiem, że ceny są podobne jak w Polsce, bardziej chodzi mi o to, czy nie będzie problemów, żeby znaleźć tańszy nocleg, albo za niewielką opłatą robić namiot u kogoś w ogródku?
      • Gość: magdalena Re: rumunia sierpień 2013 IP: *.173.32.189.tesatnet.pl 18.07.13, 17:04
        W sobotę wróciliśmy z Rumunii. Zaczęliśmy od Bukowiny, przez wąwóz Bicaz, Sovatę, Corund do Braszowa. Potem Sinaia i Vama Veche nad Morzem Czarnym. Powrót z postojem w autentycznej węgierskiej wiosce Rimatea (węg. Torocko). Spaliśmy w pensjonatach (2 os. dorosłe i dziecko 10 lat). Ceny od 100-200zł za pokój. Myślę, że nie ma problemu z nocowaniem w ogródkach. Nawet widzieliśmy takie ogłoszenia z możliwością korzystania z łazienki w domu. Za wąwozem Bicaz w kierunku Gieorginie fajny camping w dolince przy strumieniu. W Sovacie także campingi przy domach. Nad morzem w Vama Veche namioty w ogródkach i na plaży za 10zł/lei . Zresztą super klimaty, oczywiście co kto lubi. Nie ma wieżowców, jak w innych miejscowościach, chińskich kramów i romano disco. Najdroższa była jazda, bo przejechaliśmy 5000km. w ciągu 2 tyg.
    • Gość: Gabi Re: rumunia sierpień 2013 IP: 78.8.111.* 19.07.13, 13:16
      Witam my również wybieramy się do Rumunii, planujemy podobną trasę.namioty i co się trafi chcemy wyjechać w nocy z 5/6 sierpnia, dziećmi syn - 16, córka - 6 lat. Jeżeli jesteście zainteresowani proszę o podanie maila - odpiszę.
      • Gość: jaro Re: rumunia sierpień 2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.13, 14:07
        Hej u nas też jest taki plan 2 dzieci 7/12 lat...jedziemy?
        • Gość: Gabi Re: rumunia sierpień 2013 IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.13, 16:44
          My jedziemy jeżeli jesteś zainteresowany to czekam na podanie maila i będę pisać na priv
          • krisgdynia Re: rumunia sierpień 2013 20.07.13, 15:47
            Będzie nas tam "pełno" nasza 2 "trochę" starsza ale też ruszamy 4-5 z Trójmiasta.Jak wpadną Wam informacje na temat delty Dunaju proszę chętnie się wymienimy na inne :)
    • krisgdynia Re: rumunia sierpień 2013 21.07.13, 09:25
      Dzięki za podpowiedź i przy okazji ukrytą reklamę plan4fun już sobie zapisałem adres:) to że jest tam dzika przyroda itp. można przeczytać wszędzie...
      Chodziło mi raczej o konkretne informacje osób które tam były-skąd lepiej wynająć prywatnie łódkę z przewodnikiem? Gdzie zostawić samochód? O której najlepiej wyruszyć żeby udało się zobaczyć pelikany-4-5rano?? Jedziemy w expresowym tempie dookoła Rumunii i na Deltę poświęcimy cały dzień - nie chcemy "motać" się albo źle trafić. Z doświadczenia wiemy że często za rogiem od oficjalnego dużego systemu zwiedzana są właśnie takie małe indywidualne sposoby. Nie wiem czy nie założyć nowego wątku...
    • Gość: vito Re: rumunia sierpień 2013 IP: *.net.stream.pl 24.07.13, 23:10
      Jeśli już ktoś będzie w Brasovie, to w poblizu jest male miasteczko Sigishoara (duzym bledem byloby go pominac) ale to jest tylko moje zdanie.
      • Gość: magdalena Re: rumunia sierpień 2013 IP: *.centertel.pl 25.07.13, 09:07
        Zgadzam się z przedmówcą. Sigishoara jest piękna i odmienna od Braszowa i Sibiu. Koniecznie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka