dr_jeep 10.08.06, 12:47 Witam! Zapraszam do przeczytania mojej relacji z wyprawy do Rumunii. Znajduje się pod adresem: www.kserokopiarki.home.pl/Rumunia/Prolog.htm Było tak niesamowicie, że muszę sie z Wami tym podzielić. Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saana Re: Moja Relacja z Rumunii 10.08.06, 13:38 bardzo fajnie podobal mi sie tekst i zdjecia. Ale tym znanym kutortem z ktorego spie...,to byl Braszow? i jeszcze jedno piszesz ,ze jak podchodziliscie niebieskim szlkaiem zacytuje 'idzie się granią, jest trudniej' . Trudniej bo.... a mapy gdzie kupowaliscie? I ostatnie pytanie o granice, czy widziales tam mozliwoesc pieszego przejscia? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jeep Re: Moja Relacja z Rumunii 10.08.06, 13:52 Witaj! Uciekaliśmy z Konstancy - wszystko jest pod turystów a więc nieprawdziwe. Spacer granią to intensywne podejśce w lesie, ale szybko zyskujesz wysokośc - a zatem i widoki, miejscami, ale bardzo rzadko trzeba używać rąk, generalnie na podejście bardziej efektowne i ma taki wierchowy oddech. Niebieski przypomina spacer Czubami Goryczkowymi z Kasprowego na Giewont, czerwony to raczej spacer do Murowańca przez Boczań. Mapy kupiłem w Polsce w Krakowie w sklepie podróżnika. Przez Oradeę można przejść pieszo. PZDR Andy Odpowiedz Link Zgłoś
soso3 Re: Moja Relacja z Rumunii 10.08.06, 14:43 Jesli mozna, mam krótkie pytanie: - po drodze do Cluj zamierzamy zatrzymać się na parę godzin w Oradei; jak tam jest z zaparkowaniem w bezpiecznym miejscu - jakies parkingi w centrum? jest to dla nas o tyle klopotliwe, że będziemy przejazdem z Wegier (wszystkie toboły w bagazniku) - jak się jeździ po Braszowie? czy sa dobre parkingi gdzies w centrum? - i ogólnie - jak oceniasz stan dróg? Pozdrawiam S Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jeep Re: Moja Relacja z Rumunii 10.08.06, 14:51 Hej! Przez Oradeę tylko przejechałem i nie wiem jak z parkowaniem. W Braszowie postawiłem auto na płatnym parkingu - jest dosłownie 200 metrów od ryneczku. Stan dróg daleko gorszy od naszych. Głównymi się jedzie spoko, ale powoli - zdarzają sie furmanki, stada krów, konie. Drogi poboczne szutrowe. Kawałek autostrady jest od Bukaresztu w kier Konstancy. Wyjechać z Bukaresztu koszmar (Zupełnie jak u Kafki) Życzę takich szeroko rozdziawionych oczu jak ja miałem Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
soso3 Re: Moja Relacja z Rumunii 10.08.06, 14:55 Wielkie dzięki :-) Zastanawiam sie tylko nad tymi drogami bocznymi - pierwszy nocleg mamy w niewielkiej wsi pod Cluj - 4 kilometry od głownej drogi, dojazd jakąs taką niteczką zaznaczoną cieniutka linią na mapie okręgu :-))) Pozdrawiam, S Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jeep Re: Moja Relacja z Rumunii 10.08.06, 15:06 Na pewno to co zobaczysz i kogo zobaczysz na tej wiosce będzie warte przedzierania się kiepską drogą Odpowiedz Link Zgłoś
soso3 Re: Moja Relacja z Rumunii 10.08.06, 15:08 sugerujesz daleko posunięta egzotykę? Trzy lata temu byłem w Savadisli, to jest jakies 15 km od Cluj, ale w porównaniu do Dezrimu, który na mapie jest zaznaczony jako kropka, Savadisla to chyba jakaś metropolia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gph ładną trasę zrobiliście jak na 8 dni:) 10.08.06, 16:18 osobiście nie lubię się aż tak spieszyć, ale podziwiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jeep Re: ładną trasę zrobiliście jak na 8 dni:) 10.08.06, 17:00 Dziękuje! Nie mialemn wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jeep Re: Moja Relacja z Rumunii 11.08.06, 11:58 Hej! Za rok planuję i ten wariant jest najbardziej prawdopodobny, koronę Bałkanów. Musała (Bułgaria), Korab (Albania i Macedonia), Olimp i na co jeszcze może starczy czasu w Górach Dynarskich. Jak komuś się to podoba możemy zacząć się przymierzać do wspólnej wyprawy PZDR Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
leon1406 Re: Moja Relacja z Rumunii 13.08.06, 13:34 Dziekujemy !!! Super relacja dlaczego tylko 8 dniowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jeep Dlaczego tylko 8 dni 13.08.06, 21:54 Hej! Nie miałem więcej czasu, ale dorzuciłem właśnie pełnowymiarowe foty, trzeba tylko kliknąć na miniaturkę: www.kserokopiarki.home.pl/Rumunia/Prolog.htm Za rok się wybieram na dwa - trzy tygodnie do Serbii (Alpy Durmitoru), Bułgarii, Macedonii i Albani Obiecuję obszerniejszą relację Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
pawelboch Re: Moja Relacja z Rumunii 05.09.06, 14:37 dr_jeep napisał: > Hej! > > Za rok planuję i ten wariant jest najbardziej prawdopodobny, koronę Bałkanów. > Musała (Bułgaria), Korab (Albania i Macedonia), Olimp i na co jeszcze może > starczy czasu w Górach Dynarskich. No to jeszcze koniecznie Smolikas! (Nie byłem, jest to obiekt moich westchnień już od kilku lat...) > Jak komuś się to podoba możemy zacząć się > przymierzać do wspólnej wyprawy hmm... pzdr., PB Odpowiedz Link Zgłoś
pawelboch Re: Moja Relacja z Rumunii 19.08.06, 20:39 dr_jeep napisał: > Witam! > > Zapraszam do przeczytania mojej relacji z wyprawy do Rumunii. Śmierć Gnomom ;) pzdr., PB Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jeep Re: Moja Relacja z Rumunii 05.09.06, 12:37 Hej! Zamieściłem właśnie zdjęcie Gnoma! Odpowiedz Link Zgłoś