Dodaj do ulubionych

tankowanie gazu

25.08.07, 11:56
niestety miliony lat świetlnych kiedy byłam ostatni raz w Rumunii rok 2000 i
nie zwróciłam na to uwagi czy można tankować gaz do samochodu i jakie są
przejściówki ,a może to jest niepopularne
Obserwuj wątek
    • Gość: north-bert Re: tankowanie gazu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.08.07, 13:39
      bez obaw, przedunijne podciagniecie cen paliw spowodowalo, ze
      LPG /GPL/ jest w R obecnie bardzo populary, od zeszlego roku
      powstalo setki stanowisk do tankowania tego paliwa. Koncowki sa
      ogulnoeuropejskie tzn: nie dawne holenderskie.
      Polskie pasuja bez problemow
      Pozdrawiam
      Norbert J. Zbróg
      www.njz.pl
      njz@njz.pl
      • Gość: redownia Re: tankowanie gazu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.09.07, 17:55
        Jeśli ktoś wybiera się w góry fogarskie jadąc od przejścia granicznego Oradea
        warto zatankować gaz w Sibiu, ponieważ po drodze do trasy transfogarskiej nie
        znajdziecie stacji z LPG. Jest jedna niedawno otwarta nieco dalej- jadąc w
        kierunku miejscowości Fagaras mijamy dorgę 7c (trasa transfogarska) i po kilku
        kilometrach po lewej stronie w niewielkiej wiosce jest stacja LPG. Z naszych
        obserwacji wynika, że stacje gazowe w Rumunii dopiero się rozwijają...
    • ceasul Re: tankowanie gazu 25.08.07, 14:53
      wielkie dzięki też tak myślałam ,moja przyjaciółka też mi mówiła ,że są
      stanowiska z gazem ,
      niestety nie ma pojęcia europejskich końcówek ,
      może kiedyś ,w Polsce są inne, w Niemczech inne ,w Hollandi inne ,we Włoszech
      inne ,W Niemczech mało jest stacji z LPG są ,ale trzeba wiedzieć gdzie ,Holandia
      stoi lepiej ,czy w Oradeii na pierwszej stacji jest gaz
      • Gość: hnucek1 Re: tankowanie gazu IP: 89.32.108.* 25.08.07, 15:24
        Koncowki sa wloskie, czyli takie jak w Polsce. Niestety na pierwszej stacji
        (Petrom) nie ma gazu....ale za to 300m dalej na drugiej stacji (Lukoil) juz
        jest. 3KM dalej jest stacja Romoetrol i tam tez jest. Staraj sie omijac stacje
        "niekorporacyjne".
        W przyszlosc uzyj opcji szukaj bo ten temat juz byl
        • ceasul Re: tankowanie gazu 25.08.07, 18:43
          bardzo dziękuje ,albo ja jestem głupia ,albo niedouczona ,choć jedno i drugie
          bliskie sobie hihihihi wpisałam i nic nie wyskoczyło ,chętnie sobie bym
          poczytała ,jeśli wiesz gdzie daj namiary

multumesc mult
          • Gość: hnucek1 Re: tankowanie gazu IP: 89.32.108.* 25.08.07, 19:29
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25616&w=65418579&a=65539574
            • ceasul Re: tankowanie gazu 25.08.07, 19:55
              tez to już znalazłam gdy przypomniałam sobie rumuński skrót gazu
              ale i tak wieeeeelllkie dzięki za pamięć i chęć pomocy

• panz Re: tankowanie gazu 02.09.07, 09:08
                Czołem.Właśnie zjeździłem kawałek Rumunii tylko na gazie, ceny wahają się od 1,62 do 2,05 w zależności od miejsca, w mniej uczęszczanych jest drożej i dużo mniej stacji, jednak w każdym mieście można go znaleźć. Tylko raz widziałem samodzielną stację GPL zazwyczaj gaz jest na stacjach paliw, nie zawsze jest umieszczony na tablicy z cenami benzyn więc warto rozglądać się za zbiornikami gazu. Na Lukoilu, Rompetrolu można płacić kartą. Co do jakości nie zauważyłem żadnej różnicy, częściej tankowałem na małych stacjach ponieważ jest tam bardziej powszechny, średnia ceny to w tej chwili 1,75 RON.Dużo ciężej znaleźć stacje z gazem na Węgrzech.
                • niusieek Re: tankowanie gazu 08.09.07, 20:07
                  gaz w rumunii jest o niebo lepszy niż w polsce. w polsce na butli 40l
                  przejezdżam 360km a w rumunii 450km. no comment.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka