Gość: zdesperowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 18:12 czy ktos mi moze powiedziec jaka jest wysokosc alimentow w Rumunii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staua Re: alimenty 11.12.07, 19:00 Chyba, jak wszedzie, zalezy od zarobkow i tego, jak otrzymujacemu alimenty spadlaby bez nich stopa zyciowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowany Re: alimenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 20:01 no ok ale jak to sie ma jesli matka jest Rumunka a ojciec Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabi Re: alimenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 21:03 Witaj! Ja też mam ten sam problem, ale to ja jestem polką a ojciec rumunem.......... i też chciałabym coś wiedzieć na ten temat... dousłyszenia, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowany Re: alimenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 22:05 wiesz tylko ze ja , mam bardzo duzy problem , mam rodzine w polsce i teraz prawdopodobnie dziecko w Rumuni , a nie chce wyjsc na drania i zaczynam za wczasu myslec o przyszlosci , jesli nie myslalem w przeszlosci co czynię, poprostu nie chce tej dziewczyny zostawic w "reka z nocniku" che byc odpowiedzialny za swoje czyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabi Re: alimenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 20:43 ....no to masz problem.. Nie wiem, ale uważam, że i w Rumuni i w Polsce alimenty są mniej więcej tej samej kwoty,no może tam troche mniejsze. Bo z tego co słyszałam to i ceny produktów są zbliżone... Jak czegoś się dowiesz to daj znać, koniecznie! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: alimenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 17:02 hej mamy ten sam problem jak mozesz to odezwij sie do mnie na dadu miała bym do ciebie pare pytan zwiazanych z naszym problemem Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorka99 Re: alimenty 19.12.07, 09:10 W rumunii jest podobnie jak w Polsce.Jezeli facet nie chce płacic na dziecko, matka dziecka podaje go do sadu.Sąd na podstawie zarobków, okresla wysokosc alimentów.Mojego męza pracownik zarabial u niego w przeliczeniu na euro 600 zonie na dwójke dzieci płacil 250 euro. Jezeli chcesz płacic dobrowolnie, to musisz wiedziec ze wieksze miasta to jak w Polsce sa drozsze, utrzymanie podobne do polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowany Re: alimenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 17:41 uff wszystko sie dobrze skonczylo , niestety moge stwerdzic ze nie nalezy wierzyc ginekologom w Rumunii , nie mam dziecka :) Odpowiedz Link Zgłoś