Dodaj do ulubionych

LPG w Rumunii?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 15:50
Pytanie o tyle zasadne, ze moje autko nie lubi juz bardzo benzyny i
generalnie jezdzi juz wylacznie na gaz.
Jak wyglada kwestia dostepnosci gazu w Rumunii? Czy jest na prawie
kazdej stacji czy raczej trzeba sie sporo najezdzic zeby go odnalezc?
Serdecznie dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam!
Tomasz
Obserwuj wątek
    • vineri Re: LPG w Rumunii? 28.07.08, 17:06
      Nie ma problemu z LPG jest dostępne na większości stacji.
    • pampati Re: LPG w Rumunii? 29.07.08, 17:54
      wszedzie i bez problemu ale oczywiscie dobrze jest miec benzyne zeby w razie co dojechac troche do stacji z LPG
      • niusieek Re: LPG w Rumunii? 29.07.08, 19:29
        Czy wszedzie jest gaz?Tak bym nie powiedzial.Przedwczoraj wrucilem z Rumunii i
        gaz jes srednio co na 10 stacji chociarz sa wyjatki.Najwiecej LPG jest w
        zachodniej Rumunii i w Transylwanii.Ja mialem takie szczescie ze gdy konczyl mi
        sie gaz to zawsze natrafialem na LPG.raz mi sie zdarzylo przejachac na paliwie
        50 km.
    • hipciooo Re: LPG w Rumunii? 30.07.08, 01:36
      W Rumunii LPG jest dosyć popularne (nieco mniej niż w Polsce). Musisz miec tylko
      gotówkę bo często nie chcą przyjmować kart, mówią że terminal kaput.
      Cena gazu w tym roku w przedziale 2,3-2,5 lei.
      Troche o stacjach LPG na mojej stronie krupnik.pl/galeria/lpg

Na całej trasie W-wa-Bułgaria i z powrotem nie miałem potrzeby używania benzyny!
    • Gość: szumi Re: LPG w Rumunii? IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.08.08, 13:52
      niestety czasem z lpg są problemy
      nie na wszystkich dużych stacjach jest dostępny
      najczęściej był na stacjach łukoil
      często mimo zbiornika z gazem nie chcą tankować
      bo np. za gorąco lub w niedzielę nie tankują lpg
      nam raczej udawało się znaleźć lpg co 200-300km
      ale lepiej mieć zapas benzyny w zbiorniku
      • hipciooo Re: LPG w Rumunii? 01.08.08, 17:02
        to fakt, że ciule są z nich maksymalni, albo mowią ze terminal kaput, albo
        kompresor kaput. Albo kart nie chcą przyjmować.
        Jezdzac przez Rumunię miałem zasadę - 70km przed końcem gazu szukałem stacji i
        ani razu nie jechałem na benzynie.
    • jarek-genert Re: LPG w Rumunii? 22.07.19, 22:28
      Właśnie wróciliśmy z pierwszej wyprawy do RUMUNII (07.2019) - zrobilśmy około 3 tys. kilometrów w samej Rumunii. Najwyższe ceny za gaz są od granicy węgierskiej do Transylwanii. Na wielu stacjach przed Transylawanią gazu nie ma - zdarzało się nam jechać 200 km bez szansy na LPG (w Rumuni oznaczone jako GPL), a jak jest to kosztuje 3,20 - 3,40 RON (1 RON = 0,95 zł) w Transylwanii- góry, jak i już na pogórzu stacji sporo. Są i takie z samym gazem. Jechaliśmy do Costinesti nad morzem czarnym (po drodze kilka noclegów i dłuższych postojów (Sibin, Bran, Brasov, Sighisoara, wulkany błotne, Constanca itp.) Normalne ceny za gaz to 2,60 - 2,80 RON. Najtaniej na Lukoil- nie lubię ale tankowałem. Gaz "tłusty" - na zbiorniku który mieści 26 litrów, udało się przejechać w 3 osoby z bagażem i włączoną klimą (po górach!) 350 km :) Generalnie zrobiliśmy około 3700 km i wydaliśmy 760 zł na paliwo ( w tym 200 zł bak benzyny napełniony w PL, którego zużyliśmy 40%).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka