Dodaj do ulubionych

Czy botox-to brak akceptacji?

23.10.06, 20:56
czy lekka poprawa natury?smile

Obserwuj wątek
    • eevvaa Re: Czy botox-to brak akceptacji? 23.10.06, 21:03
      motyvvacja napisała:

> czy lekka poprawa natury?smile
      >

--Pewnie jedno i drugie Motywacjo, a przede wszystkim negatywne myślenie.

< Uśmiech wędruje daleko...>

ewa
      • motyvvacja Re: Czy botox-to brak akceptacji? 24.10.06, 01:38
        masz racje Ewo-negatywne myslenie.

ALe pzreciez mozna tez pozytywnie myslec o botexsietongue_outPPP

• agnitum Re: Czy botox-to brak akceptacji? 24.10.06, 07:50
      Motywacjo moje stanowisko w sprawie ingerencji jakiejkolwiek w organizm znasz...
      pewnie smile ale przypomne.

Botox czyli jeśli chodzi Ci o ten zabieg jest też jakimś tam brakiem akceptacji.
      A tak by the way. Próbuje smile przetłumaczyć dla jednego bioenergoterapeuty pewne
      unikalne oryginalne wydanie amerykańskie czakroterapii dźwiękiem. Tam zdaje się
      skóra i jej proces starzenia jest opisywany jako prawidłowy ale w pewnym tempie.
      Znaczy sie pewno rzadko kto z ludzi ma to tempo nie zawyżone.

Coraz bardziej widze jak niedoceniałem centrów energetycznych człowieka. To one
      w przeważającym chyba udziale wpływają na nasze Ja - psychiczne i fizyczne.

Agnitum
      • motyvvacja Re: Czy botox-to brak akceptacji? 24.10.06, 15:36
        Jasne jasne agnitumsmile
        natura piekna jest
        po co golic nogi?
        po co wybielac zeby?
        po co farbowac wlosy?
        az wreszcie po co sie gimnastykowac?
        po co malowac paznokciesmile
        po co sie myc,jak mozna przeciez nosic na sobie najbardziej naturalne dla
        czlowieka zapachysmile

Botox nie jest na starzenie sie skury,a bardziej na linie mimiczne..Od
        pzrekonywania ludzismile ze mam racje,,czolo podnosisz 24 na dobe, i robia sie
        linie,ktorych nie za bardzo lubiesmile-ach ta mowa cialasmile

Botox uniemozliwia czasowo urzywanie tych miesni-a wiec odpoczywaja sobie
        naturalniesmile i linie znikajasmile
        Botox urzywa sie do nadmiernie potliwych czesci ciala rowniez .
        A urzywany byl przez hamerykanskich lekarzy jako lek, na triki nerwowe.
        Oczu,ust i innych czesci twarzy...smileokazalo sie ze dobrze mu idzie rowniez
        wygladzanie mimik line..

No dobra to tyle o botoksiesmile)
        Ja jestem za... pozytywnie zasmile ..
        moj system mimiczny musi tez sobie odpoczac smile

Ps: a za czakry tez sie zabieram,tylko nie ma mi ich kto sprawdzictongue_out
        • agnitum Re: Czy botox-to brak akceptacji? 24.10.06, 17:29
          Motywacjo i o czym tu dyskutować? smile
          Skoro do jednego worka wrzucasz z jednej strony:
          mycie się, gimnastykowanie

a z drugiej strony:
          golenie nóg, wybielanie zębów, farbowanie włosów czy malowanie paznokci

To jest mylenie rzeczy uważanych za istotne z dodatkami, które "wykreowały"
          m.in. media
          A tak btw.
          Wybielanie zębów jest szkodliwe dla szkliwa i nie ma metody dającej szanse
          pacjentowi nie posiadania późniejszych problemów z uzębieniem. Jakże to
          krótkowzroczne. Dzisiaj i jutro się podobam innym (przecież nie sobie!) a co
          będzie pojutrze?
          Opinia powyższa to opinia Zakładu Protetyki ŚlAM (co do szkodliwości rzecz jasna)

Farbowanie włosów... no cóż smile w USA i w Kanadzie freepressinternational
          "zdradzała" jakie to składniki są używane... i jak "fachowo" przetestowane
          dermatologicznie do farb... Ale cóż któż w świecie wykreowanym przez media w to
          wierzy? smile

O paznokciach nie czytałem suspicious Ale wszystko opiera się na podobnych zasadach...

I Motywacjo później widzisz na ulicach jak rośnie pokolenie młodych matek...
          karmiących dzieci "zdrowymi" Gerberami itp....

Pozdrawiam smile
          Agnitum
          • motyvvacja Re: Czy botox-to brak akceptacji? 24.10.06, 18:08
            Dokladnie Agnitum zgadzam sie z toba.
            JAsne ze masz racje!.Patrzysz glebiej,nie powierzchownie.

I oczywiscie ze masz racje ze nie mozna wrzucac do jednego worka, dbania o
            siebie i chigieny z wybielaniem zebow bo-media i moda.
            ALe agnitum na milosci boska-przeciez to trudne jak cholera!

Jestes facetem i nie obchodzi cie farbowanie wlosow,nie musisz urzywac
            cremow,ani golic sobie nog.WIec nie potrafisz wczuc sie w kobieca codziennosc-
            by wlasnie wam sie spodobacsmile)..Bo tak jest ustalone-wyuczone-i takie
            dostalismy oprogramowanie..i wlasnie stad te problemy-bo kobieta robi wiecej
            (nie dla siebie) zeby sie wam spodobac.tym samym czuje sie bardziej poddatna na
            manipulacje.Bo co tam facet-on jest naturalny..eee

ale masz racje,,poprostu facetow nalezy bardziej olewac,i to co IM sie podoba

a co tam...

Kobiety robia za duzo dla facetow,stanowczo za duzo!!!!

• motyvvacja akceptacja 24.10.06, 18:23
            ''Motywacjo i o czym tu dyskutować? smile''

wlasnie agnitum-o braku akceptacji

Jestes moim nauczycielem,jak i caly swiat.Wlasnie zdalam sobie sprawe ze te
            slowa ''o czym tu dyskutowac'' slyszalam czesto od mamy.Chcac jej udowodnic ze
            ja mam racje,i ze wlasnie jest o czym dyskutowacsmile nie raz naprawde nie bylo
            juz o czymsmile
            Brak akceptacji samej do siebie, i chec uznania , wymuszenia akceptacji u
            innych.
            Jakiez to popularnesmile
            ale meczace
            i ja sie juz w to nie bawiesmile

Pozdrowka serdeczniastesmileMistrzunio!
            • princesswhitewolf Re: akceptacja 21.02.07, 19:01
              Zgadzam sie z motywacja calkowicie.

to chyba normalna cecha ludzka ze chca wygladac mlodo. Botox to niezbyt
              doskonaly srodek z pewnoscia i dosc glupawy w sumie w uzyciu( zaloze sie ze ma
              100 efektow ubocznych) ale jest jakims tam postepem na wiekowej sciezce pedu ku
              niesmiertelnosci i znalezieniu "filozoficznego kamienia".

W zasadzie wszelkie dzialania medyczne sa nienaturalne rowniez wiec "natura" nie
              jest wartoscia nadrzedna jako ze KULTURA jestesmy wszyscy skazeni odkad Ewcia
              uzarla kawal jablka i zalozyla listek figowy.
              Spor o to czy gimnastykowanie jest naturalne czy nienaturalne to juz kwestia
              subiektywnych wartosci tutaj
              • agnitum Re: akceptacja 23.02.07, 13:34
                Filozoficzny kamień na pewno nie dotyczy nieśmiertelności smile i nijak botox jak i
                inne produkty/kuracje do niego nie prowadzą smile

Agnitum
    • motyvvacja Re: Czy botox-to brak akceptacji? 24.10.06, 15:43
      ehem
      zastrzyki botoxu 18stki robia tez jako preventsmile
      jeszcze za wczesnie na okreslenie starzenie sie skury Agnitum-wiesz..smile
      no.

moze i brak akceptacji...
      ale akceptuje swoje braki ...o
      • euforyjka oj motywacjo słownik ortograficzny by się przydał 21.02.07, 17:23
        ... Tobie oczywiście wink
        • motyvvacja Re: oj motywacjo słownik ortograficzny by się prz 21.02.07, 20:34
          Phi
    • oldpiernik Re: Czy botox-to brak akceptacji? 22.02.07, 08:14
      phi... :0)

Elegancja, fason, chęć wywołania pozytywnych reakcji u obserwatorów.
      Niech będzie nazwane, jak chcesz.
      Jestem facetem i mam skłonność do wyciągania konsekwencji uogólniających.
      Słownik ortograficzny pełni podobną funkcję, jak zabieg kosmetyczny.
      Jeśli można paraliżować mięśnie mimiczne dla poprawy wyglądu twarzy, dlaczego
      zarzekać się przed stosowaniem słownika dla poprawy wyglądu WŁASNEGO tekstu?
      A moze akceptacja, lub jej brak, działa bardziej subiektywnie, wybiórczo,
      wygodnie?
      Natury nie da się poprawić.
      Można próbować ją ukryć. ;0)

OLDZKEFIREM ;0)
      • motyvvacja Dla olda:) 22.02.07, 09:37
        How do you recognize a Polack in a busy shoe store?
        He is the one who tries to put on the shoe boxes.
        Osho z ksiazki '' I Am that ''.smile
        • oldpiernik Re: Dla olda:) 22.02.07, 18:28
          :0)
          Nie czuję dowcipu Osho.

Paralela botox`u i gramatyki narodziła się spontanicznie.
          Przywiązujesz wagę do formy, czy nie?
          Jeśli tak, czy poznają Cię po formie?
          Jeśli nie, po co Ci botox?

OLDBEZTŁUMACZA ;0)
          • euforyjka Motywacja lubi się wymądrzać na forum 22.02.07, 19:37
            niestety ktoś kto robi takie rażące błędy ortograficzne nie jest dla mnie
            wiarygodny. Co do tematu wątku: brzydzę się botoxem i innymi tego typu
            zabiegami czy operacjami plastycznymi. Narazie jestem młoda, ale jak twarz
            zacznie zmieniać mi się z wiekiem, no to trudno, jakoś to zaakceptuję. Ale
            nigdy nie dam się pociąć czy wstrzykiwać sobie jakieś dziwne substancje pod
            skórę.
            • princesswhitewolf Re: Euforycznie 23.02.07, 01:18
              Obawiam sie, ze nie kazdy kto pisze ortograficznie jest gwarancja wiarygodnosci,
              i nie kazdy kto robi bledy musi byc zaraz niewiarygodny.

Dla mnie niewiarygodni sa mlodzi ludzie ktorzy oswiadczaja cos bardzo stanowczo.
              Nie jest to poparte zadnymi doswiadczeniami a tylko pewnoscia siebie jaka daje
              powiew mlodosci. Tak pisklaki tez skrzecza odwaznie i rzucaja sie do lotu.wink
              Eforyjka jak z czasem zauwazysz ludzie sie zmieniaja z wiekiem i zmieniaja
              zdanie.... patrzac z polusmiechem na to co tam kiedys mowili i ty tez mozesz
              jeszcze 10 razy zmienic zdanie . Jesli zaprzeczysz to dowod ze naprawde krotko
              zyjesz.Nigdy nie mow Nigdy bo zycie plata figle.

No botox nie wydaje mi sie zdrowy ani na pewno tani czy przyjemny w uzyciu ale
              "brzydzic sie"? To moze brzydzic sie mozna kolagenem tez? I kazda inna chemia?
              smile)))))
              • motyvvacja Re: Euforycznie 24.02.07, 06:52
                princesssmile
                Obawiam sie, ze nie kazdy kto pisze ortograficznie jest gwarancja wiarygodnosci
                > ,
                > i nie kazdy kto robi bledy musi byc zaraz niewiarygodny.

Oczywiscie usunelam wczorajszy tekst euforyjki,ktory byl stekiem obelg i
                wyzwisksmile
                Dokladnie tak jest,ludzie czepiaja sie ortografi-przymiezaja zamiast butow
                karton
                Jak to osho napisal smile
                Ze tez ludzie tak bardzo sie troszcza naprawiac swiat i moja dysortografiesmile
                A nie zajmuja sie swoimi o 100 kroc wiekrzymi problemamismile)
                pozdrawiam
                • eevvaa Re: Euforycznie 24.02.07, 12:30
                  motyvvacja napisała:
                  -> Ze tez ludzie tak bardzo sie troszcza naprawiac swiat i moja dysortografiesmile
                  > A nie zajmuja sie swoimi o 100 kroc wiekrzymi problemamismile)

Masz rację Motywacjo, to tylko ludzie, którzy chcą odwrócić uwagę od siebie. Na
                  pewno są to osoby głęboko skrzywdzone, dlatego ranią innych.Jednak to nie
                  powinno być usprawiedliwieniem, bo nie mamy prawa wytykać innym ich niedociągnięcia.

Uśmiech wędruje daleko...

ewa
                  • oldpiernik chłodno... 27.02.07, 20:34
                    Więc jak?
                    Botox jest dla formy "cacy"?
                    Ortografia jest "be"?
                    To banalne zestawienie pytań przemilczacie.
                    Dlaczego?
                    Forma jest formą.
                    Czy gruby, obdarzony ponurą fizjonomią, stary piernik, zasłużył na lekceważenie?
                    Czym?
                    Próbą zobrazowania prostej konsekwencji w traktowaniu formy?
                    Dlaczego trucizna chemiczna zyskuje aprobatę?
                    Nie pojmuję tego, co tu zaszło...

OLDBEZNADZIEJNY
                    • amm06 Re: chłodno... 27.02.07, 21:18
                      Sadze ze tak jak duch zamieszkujacy cialo ma pierwszenstwo w relacji do ciala
                      tak i znaczenie slow jest wazniejsze od ich ortografii. Cialo lub pisownia
                      slowa to po prostu vehikul, srodek poprzez ktory istota rzeczy jest wyrazona.

Botox to przede wszystkim brak akceptacji natury a co za tym idzie swego
                      czlowieczenstwa a wiec i Boga.
            • motyvvacja Re: Motywacja lubi się wymądrzać na forum 23.02.07, 16:49
              euforyjko,na tym forum kazdy ma prawo do swojego zdania.
              ALe jezeli sposob w jaki sie wyrazasz bedzie zlosliwy,lub nasiakniety
              krytyka,poprostu dostaniesz kopa malenkasmile
              Badz grzeczna i baw sie milo
              pozdrawiam serdecznie
    • mskaiq Re: Czy botox-to brak akceptacji? 22.02.07, 09:08
      Zamiast botoxu probuj kontrolowac marszczenie czola. Moja znajoma w wieku 80
      lat obgryzala paznokcie. Nie robi tego, oduczyla sie tego.
      Mozesz kontrolowac Siebie.
      Serdeczne pozdrowienia.
    • bellanima Re: Czy botox-to brak akceptacji? 23.02.07, 09:32
      A wracajac do tematu wink

Mysle, ze odczuwanie piekna jest jedna z najbardziej naturalnych potrzeb kazdego
      czlowieka. Mnie poczucie piekna daje zawsze niesamowitego "kopa", to jest jak
      narkortk.

Uwielbiam kontemplowac piekno we wszystkim, tam, gdzie je w danym momencie
      dostrzegam. W calej naturze, a cialo czlowieka czym jest jezeli nie czescia
      natury (ale filozofka ze mnie wink). Szczegolnie uwielbiam piekne twarze.

Jezeli kobieta nie akceptuje zmarszczek na swojej twarzy, bo piekno odgrywa w
      jej zyciu bardzo istotna role, to naturalne, ze chce sie tych zmarszczek pozbyc.
      I dopoki jest w stanie to zmienic, odmlodzic sie, uczynic piekniejsza, dlaczego
      mialaby tego nie robic? Jestesmy najdoskonalszym z dziel Boga i powinnismy dawac
      temu wyraz.
      Czesto doskonalac dusze zapominamy o ciele, bo czesto slyszelismy w przeszlosci,
      ze nie nalezy przywiazywac zbyt duzej wagi do cech zewnetrznych. A cialo i dusza
      to jednosc.

Problem z samoakceptacja pojawia sie wtedy, gdy cierpimy z powodu czegos, czego
      nie jestesmy w stanie w sobie zmienic. Jezeli nie mamy na cos wplywu, powinnismy
      to zaakceptowac.
    • krytyk2 Re: Czy botox-to brak akceptacji? 27.02.07, 22:52
      z pewnościa jest to brak akceptacji i poprawianie natury.Roznica jest tylko
      ilościowa ,gdy decyduje sie na powiekszenie biustu czy tez wstrzyknięcie
      odrobiny toksyny pod skorę.Sens i dzialanie jest podobne: tu i tam nie
      akceptujesz czegos w sobie /w swoim wygladzie / i probujesz na to wplynąc
      srodkami medycznymi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka