Dodaj do ulubionych

P R A W D A

13.01.09, 10:05

Witam

Pytania kieruje do forumowiczow naszych kochanych ,ktorzy rozwijaja sie duchowo.smile
Dlaczego boimy sie spojrzec prawdzie w oczy?
Dlaczego boimy sie zobaczyc wprost tego co sie dzieje na swiecie?
Dlaczego zostawiamy cos co nam sie nie podoba-drazni,boli.smilei odwracamy glowe?.

Czyz nie dlatego ze nie zrobilismy porzadku z wlasnym wnetrzem?
Czy nie dlatego ze nasze oprogramowanie zaczelo by nas kluc,bolec,draznic-w
momencie spojrzenia na prawde?
podswiadomie boimy sie nawet zwrucic glowe w kierunku prawdy?Oczywiscie
podswiadomosc nas chce chronic przed kolizja naszego oprogramowania z
prawda.No i wynikajacego z niego ogromnego bolu.

Rozumie ze kazdy by chcial milosc-szczescie-kasiorke-zdrowie,i najlepiej zyc
wieczniesmile

ALe moi drodzy panstwo tak se ne da bez wlasnie rozwoju duchowego-czyli od
oczyszczania naszych programow wenwetrznych ktore nas wlasnie bola w otarciu z
prawda.

Gdybysmy tak zrozumieli co nas Boli gdy dowiaduje sie ze...?
Gdybysmy tak usiedli w ciszy i w polaczeniu ze soba zadali sobie pytanie
dlaczego reaguje nerwowo gdy dowiaduje sie ze..

Odpowiedzi przyjda napewno,okaze sie ze nasze reakcje na otaczajaca nas prawde
sa uzaleznioe od wewnetrznego oprogramowania.

GDY OPROGRAMOWAN SIE POZBEDZIEMY-TO I OTACZAJACA NAS PRAWDA PRZESTANIE BYC
STRASZNA.

((Teraz nie jestem pewna doktryny z filmu secret zeby(nie zasilac zlego mowiac
..NIE))Wyglada to na oglupienie barankow.Idzcie idzcie wszystko bedzie
dobrze...nie mowcie tylko Nie.Bo nie lubimy jak nam sie sprzeciwiajasmile

Dlaczego pisze ten watek.
Nawoluje was do wewnetrznej refleksji,poniewaz to czego najbardziej nie
lubimy,najwiecej mowi o tym nad czym musimy popracowac jesli chcemy sie
naprawde rozwijac.

Poznajac siebie i oczyszczajac sie ze zbednego oprogramowania ktore wykrzywia
nam wizje swiata -i jego prawdy.Jedynie wtedy mozemy zrobic cos dobrego dla
swiata,dla ziemi, dla nas.
KAzdy z osobna

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anaisanais Re: P R A W D A 13.01.09, 16:02
      zgaduje ze pani programistka wink

nie wiem jakiego ustosunkowania sie oczekujesz bo ten post jak dla
      mnie jest niespojny - jasne ze kazdy sie zgodzi ze trzeba pracowac
      nad wlasnym wnetrzem, Jesli to apel to popieram.

Co do tej prawdy to coz, czyzby byla jedna? i jakos na zewnatrz?
      dlaczego prawda nie jest to co czuje?
      czym jest ta PRAWDA dla Ciebie?

• motyvvacja Re: P R A W D A 13.01.09, 16:47

Prawda jest tym co jest.

A dlaczego myslisz ze to co czujesz jest prawda?W pewnym sensie jest prawda
        poniewaz czujesz to co byc moze zaslania ci prawdesmile

Prawda ze niespojnesmile
        • anaisanais Re: P R A W D A 15.01.09, 08:26
          no niespojnie, i niedookreslone

dlaczego mam myslec inaczej
          jesli cos czuje np. strach - to czuje strach, to jest moja prawda
          pokonuje strach i juz sie nie boje
          to jest teraz moja prawda
          ale we mnie
          • motyvvacja Re: P R A W D A 15.01.09, 09:50
            strachu sie nie pokonasmile,jedynie mozna zrozumiec-a samo zrozumienie jest
            prawda.To co opisujesz to sa twoje doswiadczenia(tez prawdziwe) Ja pisze o
            swiadomosci,prawdzie ktora jest schowana troszke glebiej niz doswiadczeniesmile
            Dlatego poznajac ja ,ma ona tak kojace wlasciwosci-wyolbrzymia w nas to ca
            piekne smile

a dlaczego masz myslec inaczejsmilePoniewaz strach tak naprawde jest nieprawdziwysmile
            Od co -nie istnieje-wiec nie moze byc prawdasmile
            Jesli cos jest iluzja wymyslona przec ciebie jak mozesz mowic tu o prawdzie?
            • motyvvacja Re: P R A W D A 15.01.09, 10:33
              Czlowiek tez jest tworca-swoich wizji i emocji,nastepnie otaczajacego go swiatasmile
              Jednostka z wolna wolasmileJak narazie najbardziej wywolujemy w sobie negatywne
              emocjesmilestrach-budulec naszej persony.\,co za tym idzie brak poczucia
              bezpieczenstwa-budujemy banki,itd..brak milosci,zrozumienia: kupujemy sobie zony
              za 3 wielbladytongue_outsmile
              brak poczucia wlasnej wartosci-dajemy datki.

nie zawsze to co robimy idzie ze strony strachu-od tego jest swiadomosc zeby
              poznac nasze intencje.
              Ale podobno :milosc droge zna
              • anaisanais Re: P R A W D A 15.01.09, 11:32
                oj motywacjo

czy ty mowisz na potstawie tego co przezywasz czy na podstawie jakiejs teorii
                ktora czytasz?
                powtarzam: jesli czuje strach, to jest on prawdziwy
                czy pomaga mi myslenie - nie nie ma go to iluzja, kiedy go czuje
                tak jak ty myslisz to mozna sie doprowadzic do frustracji, negujac co sie czuje
                • motyvvacja Re: P R A W D A 15.01.09, 11:45

www.youtube.com/watch?v=Iz57s6ftULY
                  tutaj masz tez prawde o swoim strachu i jego prawdziwoscismile
            • anaisanais Re: P R A W D A 15.01.09, 11:36
              strachu sie nie pokonasmile,jedynie mozna zrozumiec-a samo zrozumienie jest
              prawda.

a ja naprawde jestem ciekawa na ile ty teoretyzujesz a na ile tak jest w twoim
              zyciu?

strachu sie nie pokona, he he, oczywiscie ze sie pokona np. przez doswiadczenie.
              boje sie takich a takich sytuacji. wiec angazujac sie w nie, biarac udzial z
              czasem sie z nimi oswajam. samo zrozumienie mi nic nie daje bo problemu nie
              rozwiazuje.
              same ksiazki to nie wszystko motywacji jeszcze trzeba zyc wink

• motyvvacja Re: P R A W D A 15.01.09, 11:42
                Kazde doswiadczenie ktore przezywasz ale to kazde-niesie za soba interpretacje,a
                czy prawdziwe?Czy doswiadczasz rzeczywistosci takiej jaka ona jest czy swoja
                ''chistorie dokladasz''Cacharelku kochany?smile
                Takim sposobem mamy smetne zycie z dosc czesto powtarzajacymi sie
                sytuacjami-choc kazda jest nowa,inna,swiezasmile

To juz nie ksiazki moja drogasmile
                Tym razem to zycie
              • motyvvacja Re: P R A W D A 15.01.09, 12:21
                > boje sie takich a takich sytuacji. wiec angazujac sie w nie, biarac udzial z
                > czasem sie z nimi oswajam. samo zrozumienie mi nic nie daje bo problemu nie
                > rozwiazuje.
                > same ksiazki to nie wszystko motywacji jeszcze trzeba zyc wink

Oswojenie sie z czyms co uwarzasz ze istniejesmile Psychologiczne latanie dziur w
                calymbig_grin.Sama piszesz ze oswajasz sie z czyms co notabene ''nie istnieje'' a
                jesli to tylko w twojej wyobraznismile
                Tak to sie zyje,pomagajac sobie i jeszcze do tego UPEWNIAJAc sie ze nasze wizje
                sa prawdziwe.
                Niestety Nie sa,nie nadeszly i moze nigdy nie nadejda,a ty z tego powodu nosisz
                w sobie strach,agresje,i inne emocje-ktore nigdy nie pisalam ze sa
                nieprawdziwe-sa prawdziwe-wywolane przez iluzjesmile

Ps;Prosze czytac mnie wolno i ze zrozumieniem,w ten sposob unikniemy zbednych
                niescislosci
                • anaisanais Re: P R A W D A 15.01.09, 13:45
                  ja mysle motywacjo ze jednak nie bede cie czytac, sorry; moim zdaniem nalykalas
                  sie jakis teorii;
                  w video, ktore zalaczylas, jest tez o tym co ci powiedzialam - ze wytworzone
                  polaczenia nerwowe, ktore utrawily sie juz w naszym mozgu, mozna zmienic,
                  poprzez utrwalenie innej reakcji;
                  te inna reakcje trzeba praktykowac, a nie teoretyzowac o niej

idz zrob prezentacje dla 1000 osob, gdzie nagrywa cie telewizja - czujesz treme
                  i panike, robisz to pierwszy raz -
                  nie oczywiscie wyobrazasz sobie te treme, bo tak naprawde jej nie ma?
                  co za tym idzie wszystko jest iluzja, milosc ktora odczuwam tez, bo skad ja
                  moglabym wiedziec, gdzie ta prawda jest; a moze jednak przewidujesz wyjatki dla
                  pozytywnych i negatywnych emocji i uczuc.

jedynie wtedy dasz sobie rade z problemem, jesli zaakceptujesz ze on istnieje. a
                  nie traktujesz go jak cos wyymaginowanego.
                  moze i w mojej wyobrazni ale co z tego? chyba chodzi o moj rozwoj wiec o to co
                  jest we mnie
                  bye!

• motyvvacja Re: P R A W D A 15.01.09, 14:38

Nie denerwuj siesmile

Robilam prezentacje tysiace razy -dla bardzo warznych osobistosci
                    Oczywiscie ze to tremuje-oczywiscie ze im wiecej razy robisz tym mniej tremy-ale
                    tylko dlatego ze rozumiesz ze ta trema byla iluzja przed czyms co sie wcale nie
                    stalosmile-nikt sie nie smial-nikt cie nie obrzucil pomidoremtongue_out

nie zrozumialas mnie ,nie namawiam do ''negowania emocji'' jak wiadomo z tego
                    rodzi sie b duzo chorob psychicznych.Czlowiek odreagowac musi.musi odreagowac to
                    co sam dla siebie stworzyl.
                    Jak mam ci pokazac moje praktyki na forum?smile
                    Nie badz taka nerwowa-pomysl !

> moze i w mojej wyobrazni ale co z tego? chyba chodzi o moj rozwoj wiec o to co
                    > jest we mnie

dla mnie rozwoj jest swiadomoscia.Swiadomoscia wszystkiego:rowniez tego co sobie
                    wyobrazilam.

polaczenia nerwowe, ktore utrawily sie juz w naszym mozgu, mozna zmienic,
                    > poprzez utrwalenie innej reakcji;
                    > te inna reakcje trzeba praktykowac, a nie teoretyzowac o niej

smile Dokladnie zmieniasz buty na kaloszesmile
                    Od dzis na obelgi sasiada reaguje z usmiechem-bo to jest rozwoj duchowytongue_out
                    To sa jaja dla mnie nie zaden rozwoj

a reaguj jak chcesz-ale badz swiadoma ze to sa tylko reakcje wyuczone.A gdy juz
                    staniesz sie swiadoma swoich rekacji-samoistnie one beda sie zmieniac -moga cie
                    czasem zaskoczycsmile

Pozdrawiamsmile
    • agnitum Re: P R A W D A 13.01.09, 19:58
      Motywacjo smile
      Dla mnie film Sekret zachęca do obojętności, zachęca aby widząc zło nazywać dobrem, aby generować tylko takie odczucia, które nie zauważają realizmu.

Zgoda. Zgodzę się że zgoda i miłość buduje. Ale być może nie mamy co dalej budować i remontować tego spróchniałego i uszkodzonego domu zwanego światem. Lepiej to rozebrać i na nowo z miłością zbudować.

Abyśmy potrafili to rozebrać, musimy obecne części składowe poznać - bez tego nie unikniemy błędów na przyszłość.

Agnitum
      • motyvvacja Re: P R A W D A 14.01.09, 09:49

Alez oczywiscie ze sie z toba zgadzam Agnitumsmile
        Zajelo mi to troche czasu aby zrozumiec ze film''secret''jest tez
        ukierunkowaniem umyslow ludzkich-ale tym razem tak pozytywniesmile

Jak ze to ludzi mozna wodzic za nosy-albo byc kochanym za to ze daje im sie to
        czego potrzebuja-zamiast tego co mialo by ich wyzwolicsmile
        Normalne niewolnictwo 21 wiekusmile
        Pozdrawiam
        • princesswhitewolf Re: Pie in the Sky 28.01.09, 17:23
          dla mnie film Sekret to po prostu frazesy.
          W dodatku moga byc szkodliwe jesli sie je faszystowsko wprowadza wmawiajac
          ludziom ze osiagna WSZYSTKO, nawet najbardziej poronione idee wciela jesli tylko
          beda chciec i odpowiednio sie nastawia. Dzieki Bogu to frazesy, w przeciwnym
          wypadku nie jeden z jednostka psychiatryczna Maniakalna ( poczucie bycia
          wszechmocnym) bylby wodzem panstwa...

Wszyscy mamy warunkowany umysl czy tego chcemy czy nie. TV nam w glowie
          graweruje, szkola, cywilizacja. Przez nasza wiare, kulture, zwyczaje- cokolwiek.
          Nie da sie funkcjonowac w spoleczenstwie bez chocby uznania czesci tych
          warunkowan. Detox, pozbycie sie uwarunkowan to KOLEJNE WARUNKOWANIE...
          • motyvvacja Re: Pie in the Sky 28.01.09, 18:14
            Detox, pozbycie sie uwarunkowan to KOLEJNE WARUNKOWANIE...

Nie pozbycie sie uwarunkowan-a CHEC pozbycia sie.
            Bialy wilczkusmile

Ta chec jest uwarunkowaniem.Desire bycia oswieconym,desire bycia
            szczesliwym,desire by sie nie przywiazywac,desire by myslec o swiecie fizycznym
            jako tylko swiat fizycznym.

To oszukana droga.
            • princesswhitewolf Re: Pie in the Sky 28.01.09, 19:24
              chec pozbycia sie uwarunkowan to tez kolejne warunkowanie, motywacyjko. To nie
              oszukana droga ale zwyczajna, i ludzka. Czlowiek w naturze swojej jest targany
              pozadaniami.
              • princesswhitewolf Re: Pie in the Sky 28.01.09, 19:35
                znasz kogokolwiek kto nie ma "oprogramowania"???
              • motyvvacja :) 28.01.09, 20:08

Widze ze bede musiala Ci wyjasnic

Detox, pozbycie sie uwarunkowan to KOLEJNE WARUNKOWANIE...

Nie pozbycie sie uwarunkowan-a CHEC pozbycia sie.
                Bialy wilczkusmile

Ta chec jest uwarunkowaniem.Desire bycia oswieconym,desire bycia
                szczesliwym,desire by sie nie przywiazywac,desire by myslec o swiecie fizycznym
                jako tylko swiat fizycznym.

To oszukana droga.

chec pozbycia sie uwarunkowan to tez kolejne warunkowanie, motywacyjko. To nie
                oszukana droga ale zwyczajna, i ludzka. Czlowiek w naturze swojej jest targany
                pozadaniami.

No tu mnie powtarzasz-ale nie o to chodzi slicznoscismile

Oszukana droga,bo nie doprowadzi do oswiecenia lub swiadomosci jak sie
                niektorym wydaje.
                Mysla ze majac desire do tego zeby sie pozbyc desire ,lub zeby sie nie
                przywiazywac- to cos tym osiagna.
                Nic oprucz blokad.No i moze troche wiekrze ego-bo jakze to krysztalowesmile Ta
                nasza duchowoscsmile

Ksiazki i wydawcy robia miliony,koscialy kabze bija,sekty zacieraja rece.Bo
                ludzie ida tak wlasciwie w zlym kierunku..

Nie chodzi o to zeby nie miec,ale zeby byc swiadomym ze sie ma.Sama ta
                swiadomosc juz mowi o tym ze : SWIADOMOSc jest czyms -jakims skladnikiem
                Nas.Mnie ,Ciebie.Znaczy to logicznie ze;
                a)jesli jestem oprogramowana :program nie jest mna-skoro mam tego swiadomosc
                b)jesli powtarzaja sie jakies reakcje z oprogramowan:rowniez nie jest to esensja
                mojej glebi,skoro tego jestem swiadoma

Majac swiadomosc Siebie-dojde swiadomie do tego,ze jestem swiadomosciasmile
                ..a z tamtad -to juz same zmiany.Takie male Czary-mary smile

znasz kogokolwiek kto nie ma "oprogramowania"???

Wszyscy je maja-ale nie wszyscy sa swiadomismile
                • princesswhitewolf Re: :) 28.01.09, 20:52
                  O matko jaki esej! No to ja tez sie "zemszcze"<zarcik> esejem! lol

"Oprogramowaniem" zajmuje sie cala nowoczesna psychologia ( nie nazwe cie
                  slicznoscia motywacyjka czy robaczkiem bo mi juz za slodko)
                  Malo tego o tym mowi Gurdijeff, Uspienski, wielu filozofow ba! nawet BUDDYZM!
                  Sek w tym ze nikt nie podal prostej i skutecznej recepty jak sie wyzbyc
                  oprogramowania i nawet nie dowiedli czy to wlasciwe.

Historia to ewolucja, nagle pozbycie sie starych uwarunkowan to bardzo bolesna
                  rewolucja. Wiec moze lepiej stopniowo powoli? Bo coz z rewolucji skoro zabili
                  cara a przyszedl komunizm i kolejny dyktator?? Peeling azjatycki tez to
                  rewolucja ale skora martwa i tak sie bedzie dalej odradzac i to szybciej!
                  lol...<zarcik> Dyktatorow bedzie jeszcze wielu bo ludzkosc nie przerobila
                  programusmile zmieniaja sie tylko pionki...

Moje zdanie jest takie ze nie ma skrotow. Jesli sie cos w naszym zyciu pojawia
                  to znaczy ze ma cel i sens i widac lekcja nie jest przepracowana wlasciwie.
                  Uwazam ze lepiej sie zastanowic CZEMU to wraca, czego mamy sie nauczyc tudziez
                  co mamy sobie uswiadomic?
                  Nasze CHCE moze byc slepe.Wielokrotnie w zyciu zmieniamy swoje upodobania i na
                  siebie z przeszlosci patrzymy z lekkim rozbawieniem jacy bylismy naiwni.
                  Kto powiedzial ze ten pozadany program jest wlasciwszy? Bo co bo wydaje sie
                  milszy? Nie zawsze dostajemy to czego chcemy ale zawsze to czego potrzebujemy.
                  Byc moze sa Energie jakie lepiej wiedza czego nam potrzeba- byc moze to my sami
                  przed wcieleniem tudziez nasze wyzsze ja? Ja bym tak nie ufala naszej
                  ograniczonej swiadomosci. Pokora to tez aspekt swiatlego umyslu.
                  NEUTRALIZACJA
                  Tak naprawde to "oprogramowanie" znika dopiero jak problem zaczyna byc
                  neutralny. A Afirmowanie pozytywnej wersji tej sprawy to tez tylko jatrzenie i
                  przytrzymywanie uwagi na czyms. Zas jak przestajemy o nim myslec, przestaje byc
                  istotny, przestaje bolec itd itp. Znika tez z naszego zycia... Odczulamy sie.
                  Robimy miejsce bo wycinamy drzewo z tym programem. A natura zalesia grunt jak
                  wytniemy drzewo innym programemsmile Wypadkowa paru czynnikow z przeszlosci i
                  terazniejszoscismile
                  • motyvvacja Re: :) 31.01.09, 19:02

No czesc princess

z tego co wiem o marketingu -to nie o to chodzi zeby duzo pisac ,a
                    zeby pisac malo z sensem i w prostych slowachsmile

Ale ogolnie sie z toba zgadzamsmile
                    pozdrawiam
                    • princesswhitewolf Re: :) 31.01.09, 19:56
                      jako zawodowiec w tym musze przyznac ze
                      w reklamach - tak
                      w raportach marketingowych i badaniach -nic sensownego nie zmiesci sie nic w
                      paru zdaniachwink bo bedzie zbyt powierzchownym podejsciem
                      • princesswhitewolf Re: :) 31.01.09, 20:04
                        P.S a propos...chcesz cos sprzedawac ze mowisz o marketingu i jak sie to ma do
                        tematu o jakim mowimy???
                        • motyvvacja Re: :) 31.01.09, 20:14
                          princesswhitewolf napisała:

> P.S a propos...chcesz cos sprzedawac ze mowisz o marketingu i jak
                          sie to ma do
                          > tematu o jakim mowimy???

Moze tak ,ze programy poznajemy po rekacjach smile
                          • princesswhitewolf Re: :) 31.01.09, 22:25
                            Motywacjo czy sugerujesz wbijasz szpilki w pajaczki i poznajesz pajaczka w taki
                            sposob po jego rekcjach? Mamma Mia
                            ja wole program w sumie prosty: nazywanie rzeczy po imieniu na ile potrafie, nic
                            nie sugerowanie, nic nie udawanie i nie udawanie tajemniczej i mowienie wprost
                            co mam na mysli
                            • motyvvacja Re: :) 31.01.09, 22:44

Kazdy ma prawo do bycia takim ,jakim byc lubi..Prawda?smile

no chyba ze mnie oceniasz..to buuu....nieladniesmile
                              • princesswhitewolf Re: :) 31.01.09, 23:06
                                Oczywiscie ze kazdy prawo byc kimkolwiek chcesz, nie ma powodu do rewolucji
                                wyzwolenczej czy gotowosci bojowej tudziez zrzucania wrogow z murow bo ich tam
                                zwyczajnie nie ma. Eeee tam zaraz z ocenianiem osoby jakiej na oczy nie
                                widzialam po paru wpisach na forum. No cos ty. Trzeba by byc niepowaznym.
                                Pytanie to nie ocena. Zadalam tylko logiczne pytanie wynikajace z tego co
                                napisalas aby zrozumiec dobrze co masz na mysli.
                            • motyvvacja Re: :) 31.01.09, 22:48

www.youtube.com/watch?v=ysvfpQx0a7Y&feature=channel_page
                              tak tylko,,czasami lubie sobie przypomniecsmile

co zlego to nie jasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka