Dodaj do ulubionych

Nasz dąb zdrowszy od marchewki

14.03.10, 20:53
Taka uciecha nie na długie lata beczki sprzedaje się szybko bo tanio ale dąb
rośnie długo,to samo jest z tarcicą w naszych tartakach nie mamy się czym
szczycić,że sprzedajemy za grosze.

Obserwuj wątek
    • sselrats Jak sie nazywaja te najlepsze europejskie winnice? 14.03.10, 21:25
      To jednak mozna cos w Polsce zrobic. Jak dab w kraju bedzie sie
      konczyl, zawsze mozna kupic w Chinach. Tez dobry.

Tylko czy to aby prawdziwa informacja? To jak sie nazywaja te
      najlepsze europejskie winnice?
      • klaa Re: Jak sie nazywaja te najlepsze europejskie win 14.03.10, 22:09
        No proszę. Beczki z Rio di Fabrico!
        Super!
        • Gość: ffs Re: Jak sie nazywaja te najlepsze europejskie win IP: *.nott.cable.ntl.com 15.03.10, 07:25
          Fajna historia - tylko zyczyc kolejnych sukcesow w biznesie

a co to debow -zasieje sie nowe
          teraz wazniejsze jest ze ludzie maja prace

Pozdrowionka
      • Gość: BAY Re: Jak sie nazywaja te najlepsze europejskie win IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.03.10, 23:21
        Tez mnie zastanawia, pradziwosc tego artykulu, z tego co wiem, to wina lezakuja
        w metalowych kadziach, ale moze sa wyjatki. Smieszy mnie tez fakt, zachwytu nad
        bednarstwem w dobie komputerow, zdobywania kosmosu i innych zaawansowanych
        technologii. W Europie taka dzialalnosc zalicza sie atrakcji turystycznych
        regionu/skansenu.
        • Gość: eofwoo malo wiesz albo pijasz jabole... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 00:31
          no ale coz - zapewne fermentowane w kosmosie...
        • 1410_tenrok zawsze zdarzy sie jakis dziwak 15.03.10, 12:13
          czyli ty!

Pojedz do Szkocji i obejrzyj destylernie whiskey. Pojedz tej do Champanii lub do
          Cognac. Pojedz do Hiszpanii i sprawdzi Rioje; pojedz do Portugalii i sprawdz
          Porto........
          A wino składuje sie w kadziach metalowych i plastykowych......... Tyle, że
          później to sie je leżakuje.........

W dobie komputerów nie da sie wszystkiego zrobić komputerem. Spróbuj wybudować
          dom, produkować żywność czy szyć ubrania....... To sie przekonasz.
        • inkwizytor.biskupa.breslau Re: Jak sie nazywaja te najlepsze europejskie win 26.03.10, 08:24
          Pewnie, a piwo zamiast z kufli pije się z puszek, kieliszków i
          plastikowych kubków.
        • maryjan_pazdzioch Re: Jak sie nazywaja te najlepsze europejskie win 26.03.10, 08:43
          Gość portalu: BAY napisał(a):
          > Tez mnie zastanawia, pradziwosc tego artykulu, z tego co wiem, to wina lezakuja
          > w metalowych kadziach, ale moze sa wyjatki. Smieszy mnie tez fakt, zachwytu nad
          > bednarstwem w dobie komputerow, zdobywania kosmosu i innych zaawansowanych
          > technologii. W Europie taka dzialalnosc zalicza sie atrakcji turystycznych
          > regionu/skansenu.

ale z ciebie pustak, ile procent populacji moze zajmowac sie komputerami czy podbojem kosmosu? czlowiek sie tym nie naje, nie ubierze, nie ogrzeje i nie zamieszka

chociaz sam jestem z branzy IT to bardzo cenie takich ludzi, ktorzy maja konkretny pomysl na biznes, bo wlasnie takie biznesy maja przyszlosc i moga oprzec sie masowej produkcji badziewia z chin

ciekawe czy firmy, ktore recznie robia zegarki, buty, rozne elementy garderoby itd tez uznasz za skansen? w topowych markach samochodowych wiele elementow tez sie robi recznie - obszywa fotele, kierownice, sklada recznie silnik "srubka po srubce" itd - to pewno tez skansen :-D

widac, zes jest padziochem co ledwo z obory wylazl - sloma z butow wystaje, ale internet trafil pod strzechy tak ja i ow komputery

to ci sie wydaje takie nowoczesne i teraz myslisz, ze jak gebe wypchasz frazesami o komputerach to bedziesz nowoczesny - pusty smiech
    • Gość: Grzechu_Wembley Nasz dąb zdrowszy od marchewki IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 14.03.10, 21:26
      Polski fiskus zniszczy ich predzej czy pózniej przez swoją pazerność
      i chory system podatkowy.
      • kielecki_scyzoryk Po takim artykule - raczej szybciej. 15.03.10, 07:56
        Zaraz znajdą się zawistnicy i rozbójnicy którzy będą chcieli jeśli nie oskubać,
        to przejąć lub zniszczyć. Rosyjskie przysłowie mówi: ciszej jedziesz - dalej
        zajedziesz. I to jest niestety prawda w naszym kraju.
        Właściciele firmy nierozsądnie zrobili godząc się na taki artykuł. No... chyba
        że mają już dość i chcą się pozbyć interesu :).
        • maryjan_pazdzioch Re: Po takim artykule - raczej szybciej. 26.03.10, 08:46
          kielecki_scyzoryk napisała:
          [...]

widac, ze cale zycie pracujesz na etacie i z ta mentalnosci to sie nigdy nie zmieni
    • jami8 Nasz dąb zdrowszy od marchewki 14.03.10, 21:57
      Macie chyba w Gazecie jakiegoś specjalistę od korekty (w złą stronę) jednostek
      miar.
      Niemożliwe, żeby tak wszyscy robili...

Podpis pod zdjęciem: 134 tys. litry.

Było już 5 gram, 100 wat, tys. litry jeszcze nie.
    • Gość: BAY Nasz dąb zdrowszy od marchewki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.03.10, 23:27
      No cos w tym jest "Barrique – dębowa beczka o pojemności 225 litrów, używana
      do dojrzewania wina. " Nie mylic Wina z winem. :-)
    • januszz4 Czy to nie pomyłka? 15.03.10, 00:44
      Beczka 134 tys. litrów do octowni w Piotrkowie Trybunalskim. Czy to jest
      możliwe? Przecież to musiałoby byś jakieś monstrum wielkości kamienicy.
      A swoją drogą dzięki takim przedsiębiorcom nasza gospodarka jakoś idzie do
      przodu. Szkoda tylko, że nie napisano ile ci właściciele przechodzą
      mitręgi w walce z urzędasami i biurokracją. Takim to się powinno pomniki
      stawiać.
      • mocten Re: Czy to nie pomyłka? 15.03.10, 01:44
        134tys litrów = 134metry sześcienne.
        Pokój o wymiarach 5mx10mx3m = 150m sześciennych.
        Z tą kamiennicą trochę przesadziłeś.
        • januszz4 Re: Czy to nie pomyłka? 15.03.10, 18:08
          mocten napisał:

> 134tys litrów = 134metry sześcienne.
          > Pokój o wymiarach 5mx10mx3m = 150m sześciennych.
          > Z tą kamiennicą trochę przesadziłeś.

Masz rację, chociaż to i tak potężna beka. Swoją drogą gratuluję
          trzeźwości umysłu przed drugą w nocy.
    • sfuj_hlop Nasz dąb zdrowszy od marchewki 15.03.10, 04:56
      Chylę czoła i jestem pełen podziwu, ale niech Rzepeccy się lepiej nie chwalą.
      Zaraz zjawi się ktoś z urzędu podatkowego i będą mieli kłopoty. Urzędas
      państwowy w RP jest w stanie udupić nawet najlepiej prosperującą firmę. Zawsze
      mówiłem, że Gates w Polsce nigdy nie miałby szans stworzyć największej firmy
      komputerowej na świecie. Zarżneli by go podatkami we wczesnym stadium.
      • maryjan_pazdzioch Re: Nasz dąb zdrowszy od marchewki 26.03.10, 08:50
        sfuj_hlop napisał:
        > Chylę czoła i jestem pełen podziwu, ale niech Rzepeccy się lepiej nie chwalą.
        > Zaraz zjawi się ktoś z urzędu podatkowego i będą mieli kłopoty. Urzędas
        > państwowy w RP jest w stanie udupić nawet najlepiej prosperującą firmę. Zawsze
        > mówiłem, że Gates w Polsce nigdy nie miałby szans stworzyć największej firmy
        > komputerowej na świecie. Zarżneli by go podatkami we wczesnym stadium.

Jakos powstaly duze komputerowe molochy w Polsce, ktorymi wlascicielami nadal sa Polacy. Nie sa tak duze jak MS z tej prostej przyczyny, ze za malo lat minelo od upadku komuny.

W ogole z tego co mowisz widac, ze nigdy firmy w Polsce nie zalozyles.
    • Gość: adam Nasz dąb zdrowszy od marchewki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 08:18
      Najlepsza zakąska do piwa ,czerwonego wina i whisky -polecam wild
      west jerky /64kcal
    • Gość: bz, Wlochy Re: Nasz dąb zdrowszy od marchewki IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.10, 09:21
      Dokladnie!Wlosi wiedza doskonale, ze rabanie 200-letnich debow u nich by nie
      przeszlo, ale w dzikiej "Azji Europejskiej" mozna jeszcze cos
      tanio dostac-ciekawe czy deby pochodza z Roztoczanskiego Parku Narodowego?
    • Gość: czepialski Nasz dąb zdrowszy od marchewki IP: *.acn.waw.pl 26.03.10, 09:25
      Poprawcie podpis pod tytułowym zdjęciem:"litrów" a nie "litry" (na takiej samej zasadzie jak nie "pół litry").
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka