Gość: pytania Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:51 Mam pytania do "twoja stara": 1. Na ile lat podpisuje sie umowe ze Skandia? 2. Po jakim czasie mozna zaprzestac wplacania skladek regularnych bez kar pieniężnych? 3. Po jakim czasie mozna zrezygnowac z umowy nie tracąc ani grosza z wpłaconej kasy? (np. wypadek losowy - nagle potrzebna kasa na operacje) 4. Na jaka kwote jest ubezpieczony klient podpisując umowe ze Skandią? 5. Ilu ekspertów finansowych zatrudnia Efect? na razie tyle - czekam na odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum,brum Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.fema.krakow.pl 12.12.06, 16:10 1. roznie - od 3 wzwyz 2. mozna zaiwsiac wplacanie - jest w owu jakas kwota (bodajze 200zl) 3. liczysz to z olat likwidacyjnych 4. na 10% kasy na koncie - ale dzieki temu nie ma kosztow ryzyka, a w mlodym wiku lepiej/taniej wyjdzie ubezpieczenie NNW 5. tajemnica handlowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja stara Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.icpnet.pl 12.12.06, 16:35 1. 15-30 lat 2. po uregulowaniu składek za 5 lat 3. zależy od wypadków losowych, opłaty likwidacyjne dotyczą tylko kapitału zgromadzonego przez pierwsze pięć lat polisy 4. albo 110% wartości polisy, albo 100% wpłaconego kapitału - wyższa z tych wartości jest sumą ubezpieczenia 5. tajemnica:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I TWOJA STARA TEŻ Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 19:35 ILU EKSPERTÓW? WEZ DAJ SPOKOJ ... KIEDYS MIALEM TU PISAC O NIEWIEDZY AKWIZYTORÓW CO STUKAJA ZAKUTYMI ŁBAMI 12 RAZY W TYG W DRZWI SWOICH ZNAJOMYCH... ALE OLAŁEM TO... INTERESUJE MNIE JAK FIRMA KTORA TAK STAWIA NA EKSPANSJE POZEGNALA SIE Z JANICKIM? CZLOWIEKIEM KTORY TYLE WLOZL W TA FIRME ZDROWIA. DLACZEGO ON JUZ NIE PRACUJE? GENEROWAL NIEZLY PRZYCHOD DLA FILIPA JACKA. OLALI GO? A MOZE W TEJ FIRMIE MAJA SZANSE TYLKO DEBILE I PROSTAKI ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.acn.waw.pl 12.12.06, 20:34 czy tajemniczy uzytkownik ktory mial wiadomosci tajne o niejakim majacym nastapic wydymaniu malolatów przez janickiego oglosi ową informacje publicznie wreszcie? albo chociaz napsize czemu go nie lubi :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owu Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 20:38 poczytaj sobie chłopcze troche instrukcji i owu skandii też polecam :) (umowy są od 5 lat ,a nie 15 geniuszu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKA Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.chello.pl 18.12.06, 20:39 a jaki to ma zwiazek z podpisem??minimalny okres umowy to 15 lat - GENIUSZU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wydymanie malolatow IP: *.range217-42.btcentralplus.com 13.12.06, 00:20 kaczka napisz cos bo tez tam pracowalam i mnie to ciekawi na maxa! dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja napiszcie co sie stalo z ludzmi IP: *.range217-42.btcentralplus.com 13.12.06, 00:52 raz jeszcze, jak ktos tam niedawno skonczyl pracowac, albo nadal pracuje i ma chec szczerze napisac co sie stalo z 'pierwsza' ekipa kaczmara to bylabym wdzieczna. dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sghowiec Re: napiszcie co sie stalo z ludzmi IP: *.aster.pl 06.02.07, 23:17 wiekszosc ze "starej ekipy" wlacznie ze mna ma sie calkiem dobrze mimo ze pracuja na wyklety etat albo maja wlasne firmy i nie osiagneli "sukcesu" w efekcie, nosza garnitury od bossa albo "nedznej" vistuli kupione w sklepie a nie u Jarka( ciekawe czy jeszcze zyje?:>) czasem zagladaja na forum poczytac czy ktos cos nowego klepnal o firmie w ktorej czasu troche spedzili, kiedy jeszcze pani Kasia ponetnie usmiechala sie zza biurka a dowcipy o filipie nie grozily ekskomunika...heh nawet Kaczmar z niego sie podsmiechiwal (tak tak Marcinku nie zaprzeczysz:) Odpowiedz Link Zgłoś
hefajs Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? 13.12.06, 23:11 A ja mam pytanie Ile lat na polskim rynku dziala skandia aegon, efect i inne tego typu obce slowa? Czy ktos zna kogos kto zna kogos kto rzeczywiscie zaoszczedzil tam jakies pieniadze i zobaczyl je faktycznie? Czy tlko ogladaja slupki w internecie? Bo bylem strasznie zainteresowany tego typu usluga ale jak zobaczylem doradce finansowego ktory powiedzial ze studiuje prawo.. dziennie a egzaminy w niedziele(sam sie zlapal na klamstwie) apotem nic tylko podac mu telefony no to juz mialem dosc. i gdzie tu doradztwo budowanie zaufania, przeciez mam powierzyc pieniadze a tu gosc chce jakies numerytelefonow. To inwestuje czy jestem ksiazka telefoniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gowno Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.acn.waw.pl 14.12.06, 07:42 zrozum czlowieku, ze to jest ich system pracy- jakby nie mieli polecen, to by ch.. mogli zrobic. Skandia dziala chyba od 1999r., wiec sobie oblicz czy ktos cos zarobil czy nie. Spojrz na wyniki w innych krajach , w ktorych dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.ghnet.pl 14.12.06, 19:07 Ale polecic mozna kogos kto cos doradzil i sprawil ze jestem zadowolony a nie pokazal broszure reklamowa. Troche nie ta kolejnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupa Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.acn.waw.pl 14.12.06, 19:22 a jesli to nie jest po prostu produkt dla niego, moze go nie stac, nie potrzebuje go, ale spodobala mu sie prezentacja, i takie rozwiazanie, to czemu mialby nie polecic osob potencjlanie zainteresowanych taka forma oszczedzania? osobiscie nie trawie efectu i sram na nich, ale to nie znaczy ze taka forma paacy jest zla. TO co robi efect jest zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara gwardia Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:13 osobiscie ciekawi mnie co napiszecie o janickim... i innych ktorzy zarabiali zarabiali i nagle odeszli... nie mowie o tych ktorym sie nie udalo... nawet ci co odnosili sukcesy odeszli... dlaczego? prosze o opinie... o szczerosc. i o przyklady bo takich jak janicki bylo kilku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.acn.waw.pl 18.12.06, 22:33 a napisze ktos wreszcie kto i co wiedzial za duzo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKA Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 18.12.06, 23:02 boisz się czy jak??wszystko w swoim czasie! powoli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zal Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.acn.waw.pl 19.12.06, 13:39 nie boję się, bo odszedłem wczesniej niz przyszedłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca butow Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 16:57 klarowne zasady awansu - kolejna bajeczka efectu. umowa z efect jest tak skonstruowana, ze wszystko jest zalezne od FJ. wiec moze sobie wyp...ic kogo chce i kiedy chce. i tyle. i czego sie czepiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tristan Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.tkdami.net 19.12.06, 19:05 Pracuje od niedawna w Efekcie i chciałbym tylko wiedzieć czy produkty, które oni proponują są rzeczywiście dobre i czy jeśli już będę samodzielny to będę mogł sam dobierać moiom klientom te produkty, które ja sam uważam za najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 19.12.06, 21:18 jeśli będziesz uważał,że zawsze i wszędzie najlepsza będzie skandia to i owszem sam będziesz mógł zdecydować o jaki maksymalny okres i jaką kwotę możesz walczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKA Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 19.12.06, 21:37 nic dodac, nic ujac :-) skandia nie jest zla, ale na pewno nie jest dobra dla kazdego klienta ktory ja dostaje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRISTAN Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.tkdami.net 19.12.06, 22:09 Hmm, rozumiem powiem wam, że podoba mi się nawet praca w tej firmie (jak narazie) ale bardziej niz na zarobkach zależy mi na uczciwości, a boję się, że w tej branży to może być trudne. Powie mi ktoś może jak wygląda umowa, którą się z Efectem podpisuje, czy są tam jakieś kruczki? No i oczywiście czy tam da się uczciwie pracować nie oszukując nikogo? A i powiedzcie mi dla kogo Skandia jest dobra, a dla kogo nie i czym ewentualnie warto ją zastąpić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 07:20 Był u mnie ostatnio efekciarz. Rzeczywiście tam może pracować każdy, nawet ten kto nie ma wiedzy z finansów. Robią przedstawienie z tej śmiesznej rozkładanej książeczki dla dzieci i nie umieją odpowiedzieć na podstawowe pytania. Lepiej niech sprzedają książki albo kosmetyki, mniej szkody narobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx szczerze odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.12.06, 15:19 Byl ostatnio u mnie jeden doradca. Malowal super perspektywy i super zarobki, gory zlota niemalze. Wszystko cacy, produkt interesujacy (skandia) weszlam w to na probe. Dopoki nie skonfrontowalam ze skandia jego informacji. Facet grubo rozminal sie z prawda i nawciskal klamstwa!! Polecam zanim podejmiecie jakalkowliek decyzje wczytac sie dokladnie w Ogolne Warunki i potwierdzic u zrodla otrzymane informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: szczerze odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.189.142.* 23.12.06, 22:30 Janicki gowno wiedzial.Bo nic takiego nie ma. Gosc zapie..l rowno i chcial wyjechac na wakacje.Zarezerwowal sobie wyjazd do turcji, egiptu czy gdzies tam, a jakis tydzien pozniej na kolku mdfow i runow powiedzial o tym.Kaczmar go opie..l ze chyba jest niepowazny i sie obija i tego bylo juz za wiele dla zapracowanego goscia.Osral efect pojechal na wakacje a potem do fsmu na stanowiskoRowneSDF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 217.116.110.* 28.12.06, 12:34 Przyznam szczerze, ze od jakiegoś czasu obserwuje to forum. Zawiera ono dużo ciekawych spostrzeżeń na temat samego rynku doradztwa jak i również samej firmy Efect. Niestety niektóre opinie wydają mi się mocną przesadą i wywnętrzaniem się. Uważam, że sama branża finansowa jest dość ciężkim kawałkiem chleba, i trudno jest wykształcić dobrych fachowców od ręki. Każda firma, która nie jest wielką korporacją i zaczyna od tzw. zera posiada dużo problemów związanych z kadrą. Dlatego też raczej byłbym powściągliwy w tak krytycznych wypowiedziach na temat jakiejś tam firmy.......pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.acn.waw.pl 28.12.06, 14:18 problem w tym, że Efect raczej spada do ZERA, niz zaczyna od zera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.eranet.pl 28.12.06, 16:16 Czy ktoś ma konkretny przykład wprowadzenia go w błąd przez tą firmę? Czy istnieją jakiekolwiek konkrety związane z zarzutami wobec tych doradcow? Czytam i czytam i jeszcze nie dojrzałem:) To forum to jakaś jedna wielka żenada......pozdro dla wszystkich PS: Jak macie konkrety to walcie kawe na lawe.....a nie sa ble, niedobrzy, zli & mają wewnętrzne fuj na dodatek psi'aa - i o co tutaj chodzi? serio jakas jazda jest na tym forum ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKA Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 18:46 Otóż wiele jest takich powodów. Choćby dobieranie produktów pod klienta(SKANDIA SKANDIA SKANDIA SKANDIA AEGON SKANDIA itd.), wybieranie ze wszystkich ofert na rynku(sprytny zabieg - oferty sie zmieniaja ale raz wybrano ta wlasnie skandia fakt faktem), przeglądanie analiz przez specjalistów....można mnożyc...naprawde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.06, 10:53 czesc MKA; nie wiem czy intersowales (as) sie tego typu produktami, ale moge ci powiedziec, ze akurat - i to moze jest wlasnie paradoks w pracy efectu - ze najlepsze uslugi to wlasnie skandia i aegon. nie wiem dokladnie jak oni robia to doradztwo, ale faktem jest, ze akurat to sa naprawde niezle produkty. wiem, bo sam "siedze" w branzy finansowej. tak wiec w przypadku tej firmy rzeczywiscie moze byc tak, ze najwiecej oferuja skandii, ale to nie musi byc zle. tak troche z innej beczki - wiekszosc firm posrednicwa kredytowego sprzedaje najwiecej "gotowek" GE albo Citi, chociaz w ofercie maja po kilka, kilkanascie tego typu uslug. sprzedaja bo te po prostu najlepiej pasuja klientom. w sumie to niezly interes, teraz w okresie swiatecznym ludzie biegają po gotowki, szczegolnie w mniejszych miasteczkach...moze by tak otworzyc cos takiego? hmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosiński Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.eranet.pl 29.12.06, 19:59 Ja jestem niby laikiem w tych sprawach, ale w zasadzie jestem zadowolony z obsługi firmy Efect oraz ze współpracy z doradcą tej firmy. Owszem, kupiłem Scandię, ale w biurach trzech innych doradców proponowano mi ten sam produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 20:58 ...to sie teraz sprobuj umowic na tzw. serwis u siebie w mieszkaniu :))) niech Twoj doradca do Ciebie przyjedzie eheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Czy ktoś miał kontakt z Providentem? IP: 212.180.248.* 30.12.06, 20:50 Moi rodzice chca skorzystac z Providenta, bo zobaczyli na reklamie, ze ktos do nich przyjdzie i dostana pieniadze. wiem, ze sa blisko klienta i oferuja mu pozyczke / kredyt u niego w domu, ale nie wiem jak dzialaja. znacie ich??? Dajcie znać, to chyba nie jest to samo co efect, ale tez przychodza do domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.eranet.pl 30.12.06, 10:25 Serio......jakaś ostra jazda....z tego co wiem najwieksze i najbardziej uznane na polskim rynku firmy zajmujące się "doradztwem" sprzedają najwięcej Skandii bo jest ponoc cool.....i niby co w tym zlego = NIC bo jaki rynek takie produkty. Pozdro na Nowy Rok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_s_l Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 18:50 Jeśli chodzi o kadre - widac ze nie pracowales w dEfectie. Wiec sie nie wypowiadaj bo nie masz o tym pojecia(chodzi oczywiscie o zatrudnianie ludzi wlasnie tam). Mam jednak watpliwosc czy to nie jestes aktualnym pracowanikiem pajacu i bronisz lojalnie ostatkami sil i nerwow upadajacego imperium FJ-a-frajera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brada Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.06, 12:00 hej, panie filozofie..:) Czepiam sie, sorki, ale chyba sam nie widzisz co piszesz. napisales do tego chlopaka: "widac ze nie pracowales w efectie" a potem "mam jednak watpliwosci czy ty nie jestes aktualnym pracownikiem" hehe ups, I did it again! :) jak śpiewala Britney Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 15:22 hehe gotówki w małych miastach? wiesz, że jeśli klient nie spłaca kredytu gotówkowego to musisz oddać prowizję?nie tak jak z hipoteką. W małych miastach, ale w dużych tak samo są ludzie, którzy żyją tylko i wyłącznie z wyłudzania kasy od pośredników kredytowych. Mają takie metody, że mało doświadczeni sprzedawcy łatwo się dają nabrać. Kasa jest z tego dobra, ale ryzyko też jest spore. podobnie jest z samochodowymi, gdzie kasa jest jeszcze lepsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.06, 14:54 POważnie??? Nawet nie wiedziałem, że są tacy ludzie, którzy wyłudzają kredyty od pośredników hehe Ale to chyba łatwo takich ludzi złapać, nie? NIe wiem zresztą, ale przecież nie mogą ciągle przychodzić do doradcy czy pośrednika i ciągle brać kredyt na podobne dane - swoje, albo znajomych...Ciekawa sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 217.116.110.* 29.12.06, 16:44 Przyznam szczerze, że nie pracuje w ogóle w branży finansowej ale wydaje mi się dość dziwne oczernianie jakiejś instytucji na bazie krytyki kilku osób. Jest to złe i naganne i dlatego dość sceptycznie podchodzę do tych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balba Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.centertel.pl 11.07.08, 14:20 Zgadzam się z Tobą Alek. Te komentarze mają w sobie wiele wulgaryzmów. To złość ludzi którym się nie powiodło i czują się bezkarni na forum wypisując te głupoty. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.12.06, 15:30 Niezlych konsultantow maja w tym efekcie, burakow a nie konsultantow, szczerze, po tym co tu czytam odwolam spotkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga_to_Ja;) Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.eranet.pl 27.12.06, 12:16 W kazdej firmie zdarzaja sie dobrzy pracownicy i zli. Nie ma co sie oszukiwac ze Efect jest pod tym wzgledem inny od pozostalych graczy na rynku. Doradztwo finansowe zarowno w Polsce jak i na swiecie zawsze bedzie nacechowane wysokim stopniem zaufania wobec firmy, ktora dostarcza nam produkt. Przyznam szczerze, ze Efectcik zaskoczyl mnie pod tym wzgledem i pozytywnie rozczarowal. Zawsze dosyc sceptycznie podchodzilam do sprzedazy bezposredniej. Po raz pierwszy mialam do czynienia z dynamiczna obsluga klienta. Fachowo i na temat bez owijania w bawelne. Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze to doradca mnie znalazl i dostosowal sie do mojego niestety bardzo napietego terminarza. Nie musialam sie wysilac zeby sie gdzies dostac na spotkanie i w towarzystwie niby przyjemnej atmosfery biura rozmawiac o mojej forsie. Duzy plus za dobre zaprezentowanie mi produktow - nawiasem mowiac troszke mnie zaskoczyli posiadajac w ofercie najlepsze fundusze. Tym bardziej bylam zdziwiona gdy moj znajomy wyszedl z biura jednej z czolowych polskich firm zajmujacych sie doradztwem i podpisal papiery na ten sam produkt co i ja - hehehe Reasumujac nie taki Efect straszny jak go maluja;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Efect IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.06, 11:52 Ello, Ziomal, zgadzam sie z Tobą! Takie formu to zabawka konkurencji. Każdy tu sobie d... obrabia. Znam to z własnej branzy. Jak wprowadzimy nową usługe na rynek, to zaraz konkurencja grymasi hehehe A najlepsze jest to, że piszą same bzdury, takie na maxa pokręcone! Konkurencja nie śpi:) A jak widać brak snu szkodzi hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERA - mozeszwiecej Re: szukam grafików www IP: 212.180.248.* 30.12.06, 21:03 hehe, niezłe, ale faktycznie moze znajdziesz tu grafików z pomysłami, bo niezłe jazdy maja ludzie w głowach :) Ja na przykład reklamuję Erę hehe Jak zrobię 1000 wpisów z nickiem ERA MOZESZ WIĘCEJ to na pewno zgłoszę sę do nich po kase hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Znacie Providenta? IP: 212.180.248.* 30.12.06, 21:06 moi starzy chcą skorzystać z providenta. wiem ze przychodza do domów i daja pozyczkę. Znacie ich, ktos z was ma moze jakies doswiadczenia z nimi??? Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darecki Re: Znacie Providenta? IP: *.starnettelecom.pl 06.01.07, 16:48 Michał, jesli twoi rodzice naprawde chca wziac gotówke od pośrednika, to niech sprawdzą kilka innych firm, albo po prostu rozeznaja się w ofercie banków. Postaraj sie wytlumaczyc rodzicom, ze reklama w TV nie oznacza, ze ktos jest bardziej wiarygodny i lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 212.180.248.* 30.12.06, 21:10 Czy ktoś zna Providenta i miał z nimi do czynienia? Wiem ze oferuja pozyczke w domu. moi starzy chca z tego skorzystac, ale oni tak zawsze jak cos zobaczą w TV. Wiecie coś o nich? Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihol;) Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.07, 10:33 Providnt na chacie to lekka przesadka - hihihi Może akurat słyszałem o najgorszych przypadkach ale ponoć oglądają wszystko na chacie. U mojego funfla zajrzeli nawet do kibelka w poszukiwaniu nie wiadomo czego? :) W kazdym razie uwazalbym zanim wpuszcze do domu kogoś od NICH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brada Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.07, 14:55 Provident? Najlepsze u nich jest to , że mają jakieś 200% prowizji heheh. Ukryte opłaty, wysokie odsetki, czary mary Provident:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darecki Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.starnettelecom.pl 06.01.07, 16:27 Provident nie ma najlepszej renomy. Zresztą nie tylko w Polsce, również w Anglii. To są tacy sprytni zawodnicy, którzy dadzą ci pieniążki na święta, a po świętach skasują cię 10 razy tyle :( I jeszcze wmówią ci, ze sam się na to zgodziłeś. Radzę udać się do innej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaron Re: do Omara IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.07, 14:29 Hellooo.....wam wszystkim. Mam pytanie: Czy przowizja w przy kredycie gotówkowym sięga serio od 30 do 40 procent w skail roku? Czy to jest nadal możliwe? podobno miała to regulować jakaś ustawa ? Please pomocy moze ktos cos wie na ten temat............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snake Re: do Omara IP: *.chello.pl 04.01.07, 15:32 maksymalne oprocentowanie jakiegokolwiek kredytu moze siegac 23 w skali roku ale...jest to oprocentowanie nomialne wiec rzeczywiste moze siegac nawet 30 czy 40 % ale takie kredyty sie raczej nie zdarzaja. Inaczej, takie kredyty(z takim oprocentowaniem) sa mozliwe i sa zgodne z prawem, a sama prowizja nie powinna byc jednak taka wysoka. prowizja to max 5-6%. Oprocentowanie rzeczywiste? Nie ma gornej granicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaron Re: do Omara IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.07, 13:58 dzieki wielkie za pomoc. Muslalem, ze ustawa jakas to reguluje cos kidys wycytalem ze nasz rzad - nazwijmy tych ziomali w ten sposob - cos z tym zrobil, ale widze ze to tylko mzonka!!! i dalej kazdy moze nas łojic po dupsku jak chce no coz taki lajf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: do Omara IP: *.ipartners.pl 10.01.07, 10:27 bzdura.ustawa antylichwiarska reguluje to. 4 razy stopa lombardowa czyli lekko ponad 20% i dodatkowo koszty okolokredytowe nie moga przewyzszac jakiegos pulapu calego kredytu (chyba 15% ale nie jestem pewien).trzeba sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: do Omara IP: *.eranet.pl 11.01.07, 12:40 Jesłi chodzi o ustawę antylichwiarską to słyszałem, że różni pośrednicy stosują różne sposoby. Np. Provident stosował obowiązkowe ubezpieczenie kredytu, które defacto było prowizją o niebotycznej sumie. Inni wnieśli np. większe opłaty za kserowanie dokumentów itp. jeszcze inni kasowali za jakieś dodatkowe usługi wystawiając najzwyczajniej w świecie fakturkę. Wydaje mi się, że w gotówkach nadal panuje wolna amreykanka zwłaszcza jeśłi chodzi o firmy typu Provident. Pozdro.....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczuszka Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 18:29 Było nie było, Doradztwo Finansowe Efect to mydlenie oczu. Zapytajcie ich jaką mają ofertę. Na obecną chwilę wcisną wam Skandię lub Aegona, bo są dobre na wszystko. Kredyt mieszkaniowy? Tylko Millenium. Oczywiście RAZEM ZE SKANDIĄ!!! Ubezpieczenia? Allianz albo Hestia. Innej oferty nie mają, a SKANDIA JEST DOBRA NA WSZYSTKO!!! Zabezpieczenie przyszłości dzieci? Skandia! Emerytura? SKANDIA! Do kredytu? SKANDIA! Niestety Ci ludzie sami w to święcie wierzą... Zapytasz ich o bezpośrednie inwestowanie w fundusze, to powiedzą, że SKANDIA jest dużo lepsza, bo omija podatek Belki, że konwersje w SKANDII są nieopodatkowane. I będą mówić, że rozsądny inwestor dokonuje konwersji minimum 10 razy w roku... BZDURA! Jeśli znacie się choć trochę na rynku kapitałowym, sami dużo lepiej zainwestujecie swoje pieniądze na giełdzie czy w funduszach, znosząc cierpliwie nawet podatek Belki, a np. poprzez mBank będziecie mieć dużo lepsze warunki jeśli chodzi o koszty, niż w SKANDII. Poświęcając inwestycjom 10h miesięcznie można wypracować o wiele lepsze zyski samemu, niż poprzez SKANDIĘ. Taka jest prawda. A jak zadzwoni ktoś do Ciebie z Efectu - jedyna rada, to SZYBKO SIĘ ROZŁĄCZYĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.07, 10:45 Piszesz, że to mydlenie oczu, a nie podajesz żadnych konkretów. Na podstawie tego co napisałeś można powiedzieć tylko tyle, że Efect to normalna firma, ktora oferuje nizle produkty. I tyle. Wymieniasz 6 produktów. NIektorzy brokerze finansowi nie maja nawet 3...Wiec- to paradoks? - jest zupelnie dobrze. Sam mydlisz oczy... NIe bronie Efectu, ale nie widzę w tej firmie niczego niepokojącego, czy złego. Normalna firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snake Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 09.01.07, 11:05 jezeli nazywamy firme doradztwem finansowym a firma w rzeczywistosci jest agencja sprzedazy skandii to ok - wszystko sie wtedy zgadza. Jesli to normalne dla doradztwa finansowego.Skandia nie jest dobra dla kazdego klienta! Jak u Kasicy wyglada stan JP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazurek Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.07, 11:41 Powiem tak.....nie znam się na produktach finansowych i nie ma znaczenia dla mnie kto i jaki produkt mi oferuje - JEDNO JEST WAŻNE: ŻEBYM NA NIM ZARABIAŁ. A to akurat w przypadku tzw. "Scandii" jest możliwe i to w dość prosty sposób. Ofertę na tą "Scandię" dostałem od 4 zupełnie różnych doradców. Nie ma nic złego moim skromnym zdaniem w ludziach, którzy ją oferują. Ja osobiście nie rozumiem o co tyle krzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaf Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.eranet.pl 09.01.07, 13:26 Doradztwo finansowe w Polsce opiera się na dostarczaniu konkretnych usług i rozwiązań konkretnej grupie klientów. W jednej firmie portfel może stanowić 10 produktów w innej 3 a w jeszcz innej 33. Nie ma to większego znaczenia jeżeli produkty te kupują klienci i są zadowoleni wszystko jest wporządku. Uważam, że jeśli udał bym się do doradcy to nie chciałbym żeby przedstawiał mi on wszystkie swoje produkty - duża ilość nigdy nie przekłądała się na jakość a superr bogata oferta w połowie nie sprzedających się produktów nie stanowi o sile danej firmy i jej pozycji na rynku. Pozdrawiam OLAF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FW Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.icpnet.pl 09.01.07, 15:02 Kaczuszka: jak jesteś takie dobry, to weź załóż własną firmę doradztwa finansowego:) Nie bierzesz pod uwagę tego, że: w Polsce jest wielu ludzi, którzy ani nie chcą, czy nie mają czasu/sił/chęci inwestować tak, jak Ty im proponujesz. Dlaczego nie można im zaproponować SKANDII czy AEGONU? Inwestycji, która naprawdę przynosi widoczne zyski, dzięki której niewielkim nakładem można sobie zapewnić naprawdę godziwą emeryturę? Podam Ci analogiczny przykład - w mieszkaniu można sobie samemu posprzątać, a jednak coraz więcej osób zatrudnia sprzątaczki. Proste i zrozumiałe. Ty widze masz jakieś bliżej nieokreślone problemy, zapewne zazdrościsz kolegom, którzy są w stanie utrzymać się samemu na studiach dzięki EFEKTOWI i innym Kancelariom, a sam zwyczajnie masz predyspozycje tylko i wyłącznie do takiego niedzielnego sprzątania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: do Omara IP: *.ipartners.pl 11.01.07, 12:50 czlowieku, w efecie nie praucje juz od 10 mies. a pracowlaem rok, za omarem lekko mowiac nie przepadam, wiec daruj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.acn.waw.pl 11.01.07, 15:34 Pani "Elko": domagam sie bo tak mi sie kur wa podoba, ciekawi mnie to! wiec zejdz ze mnie, bo looser to jestes ty widzac jakies spiski tutaj, najwidoczniej ojciec filip ci nasral w glowe o lojalnosci. Masz takie prawo mnie oceniac jak Skrzypek byc prezesem nbp. zadna walka chlopco tylko opinie, niektore przesadzone, inne odwrotnie. Fakt jest faktem, ze efect to zadna szanujaca sie firma, tylko zwyczajna firma krzak. ot co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.07, 16:44 Drogi"lolu", nie chodzi mi o krytyke tego kim jestes tylko jakie malo interesujace tresci Ty lub tobie podobni forumowicze zamieszczają na tym forum. Chlopaku to co piszecie czasem nie ma podstaw w rzeczywistości, w dodatku gdybys powiedzial co Cie boli najbardziej to moze ktos by ci pomogl. Na chwilke obecna polecam Ci goraca aromatyczna kompiel oraz terapie grupowa lub tez ulzenie swoim emocjom w inny sposob - niektorym chlopcom to pomaga;)I nie staraj sie mnie obrzic obrzucajac mnie wyzwiskami bo to ani nie jest fajne ani cool? Po prostu hamidlo z ciebie wychodzi i tyle. Od pięciu lat aktywnie udzielam się na forach i szczerze powiem, że bardziej pozbawionego sensu pod wzgledem spojnosci i zawartosci merytorycznej nie widzialam. Pozdrawiam Cie goraco lolu czy tez lol...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahab Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.07, 17:37 .....ciekawe moze faktycznie czasem przesadzamy z pierniczeniem glupot a nie zwracamy uwagi na rzeczy, ktore sa naprawde WAZNE..... z tego punktu widzenia wszytsko widzimy w innych kolorach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozkrecalem EFEKT Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.aster.pl 16.01.07, 00:46 na poczatku byli tam ludzie z wizja i pasja w 100% zaangazowani w to co robili, a nie bylo nic zlego w oferowaniu jednego produktu bo firma zaczynala. Po 3 latach nic sie nie zmienilo a pozostali sami frajerzy (oprocz gory tej piramidy), ktora trzepie konkretna kase i czasami zly jestem na siebie ze odpuscilem. Moralnosc wziela gore (po co komu moralnosc)!!! Doradcy to w 95% osoby niekompetentne ze stazem ponizej 6 miesiecy - co taki czlowiek moze pomoc? powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.07, 11:48 stary co Ty wygadujesz. To o czym Ty mowisz to normalna praktyka. U kazdego doradcy pracuja mlodzi ludzie nie posiadajacy bogatego doswiadczenia w branzy. Gdziekolwiek nie wejdziesz Expander, Open i te inne to zawsze wita Cie koles z malusim zarostem i trzesacym sie glosem - to jest normalne bo przeciez musza sie gdzies nauczyc i pracy i zycia. Nie oznacza to jednak ze maja oni braki w wiedzy bo gdyby tak bylo nie pracowali by tam gdzie pracuja i nikt by im nie pozwolił doradzac..... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinb21 Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? 16.01.07, 11:55 witam tak się przyglądam tej ciekawej rozmowie i chciałbym zapytać się czy któś wie kim jest założyciel efektu i co robił wcześniej? i czy pracownicy wiedzą coś o nim?? bo mi się obiło o uszy że koleś pracował w niemczech prawda? i w firmie chodzi spiewka ze tam zdobył doświadczenie i wrocił do Polski i założył własny interes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: 195.205.31.* 16.01.07, 18:15 Można chyba zadzwonić do tej firmy i się zapytać. Chyba to nie są tajne informacje:). Jeśli ma to dla Ciebie wielkie znaczenie, lub po prostu wzbudza Twoje zainteresowanie to można spróbować, tak mi się wydaje, że najprostrzy sposób jest najlepszy ;) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urat Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 23:33 to co z tym wlascicielem efekt?co to za przestepstwa gospodarcze w niemczech robil?napiscie cos wiecej o nim. ja wiem ze jest wlascicielem Efekt i FSM,moze cos jeszcze. Slyszalem tez dlaczego siedziba firmy jest w Poznaniu...bo tam jest najwieksze skupisko studentow,ktorymi mozna latwo manipulowac i zarabiac na nich pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rexio Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.07, 14:35 spoko najczesciej niemcy przybywaja do naszego piknego kraju za pannami mlekiem i miodem plynacymi......:-),ale jak macie jakies szczeguly tych niecnych czynow, ktorych to rzekomo dokonal ten czlowiek to walcie z checia poslucham.....a jak nie ma faktow to dajcie sobie spokoj i nie zamieszczajcie smiesznych wypowiedzi na juz i tak smiesznym i zalosnym forum...... strzala ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new fish Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.escom.net.pl 18.01.07, 15:12 Hmm jestem jakby nowym narybkiem tejże firmy i mniej więcej zanim zacząłem przeszukiwać fora internetowe zauważyłem kilka spraw które mi się nie podobają: TANIE CHWYTY SOCJOTECHNICZNE podczas prezentacji i szkoleń. NIEZALEŻNOŚĆ firmy to bzdura, kładzie się na to nacisk a wachlarz produktów oferowanych klientowi jest więcej niż skromny. ODDZIAŁYWANIE DOBREM MATERIALNYM samochody, garnitury, wspominki ile to można przetańczyć w jeden wieczór KULT PIENIĄDZA który osobiście dla mnie jest bardzo płytki. Nie jestem naiwnym studencikiem, nie mam 21 lat, raczej brzydzę się przekładaniem "mieć" nad "być" i w ostatnich dwóch latach przetańczyłem tyle kaski że niektórym Panom z Efectu było by głupio, ale byłbym nieobiektywny gdybym stwierdził, że wszystko tam mnie zniechęca. Firma Efekt i jej kierownicy starają się obudzić w młodych (albo i nie) ludziach coś w stylu wewnętrznego parcia. Kładzie się duży (bardzo duży) nacisk na samokształcenie (bez tego ani rusz), uświadamia się że bez pracy nad samym sobą, obudzenia w sobie wewnętrznej chęci dążenia do sukcesu i(celu), oraz coś o czym nikt nie wspominał, ETYKĘ. Do tej pory nie czuje żadnego nacisku na JEDNOSTKI PRODUKCYJNE, a wielokrotnie mówiono mi o fachowości, nie patrzeniu przez pryzmat kasy podczas proponowania umów klientowi. Ostrzegano mnie że po żle wykonananej robocie psujemy wizerunek firmy (kwestia Etyki czy poleceń?). Fakt, jeśli nie ma się siły przebicia, przysłowiowych "jaj" i całego wachlarza umięjętności (sprzedarz, psyhologia sprzedarzy, aktorstwo, wodolejstwo plus adekwatna wiedza ekonomiczno-finansowa), to raczej w tej firmię miejsca dla siebie się nie znajdzie co może owocować wpisami na forum typu SEKTA, NIEKOMPETENTNE STUDENCIKI (fakt, na początku powinno się robić samą analizę. Do doradztwa trzeba umiejętności i wiedzy, a co poniektórzy początkujący mając w pamięci wywodu kierowników o kasie o TYM zapominają robiąc firmie czarny PR) Zastanawiam się czy sam posiadam cechy ktore pozwolą mi dostosować się do warunków pracy w tej firmie i nie odbędzie się to kosztem moich znajomych i rodziny. Mam nadzieję że mimo że jestem prawię częścią EFECTU ten tekst był w miarę obiektywny. Pozdrawiam CwaniakOK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny B. Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.eranet.pl 18.01.07, 18:03 To co wazne to to ze na calym rynku mozna zauwazyc podobne praktyki. Inne firmy maja podobne techniki szkolen i wdrazania nowych nosob. Zobaczmy na historie Plus GSM, ktora jako jedna z pierwszych firm w Polsce wdrozyla system szkolen opartych na socjotechnice i rozmaitych technikach sprzedawania. Teraz sami sie z siebie smieja we wlasnej kampani reklamowej, jednak stosuja w dalszym ciagu podobny system szkolen. Tak jest wszedzie trzeba z takich spotkan wyciagac sama esencje i stosowac to co przychodzi najlatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 20:08 czy zauwazyliscie ze od jakiegos czasu jak jest jakis ostry temat podjety na forum to zaraz ktos go zmienia na inny??? przanalizujcie forum.czyli co ten wlasciciel efekt zrobil ,ze byl oskarzony o przestepstwa gospodarcze w niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nict Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.199.63.246.tesatnet.pl 18.01.07, 00:14 To zabawne ale jak czytam wasze bzdety o tej firmie przepełnione zazdroscia do osob, ktore pracuja w efect, ktore chca coś w zyciu osiagnac poprzez ciężka prace, co wiekszosci ZDECYDOWANIE wychodzi (co widac po ich finansach) to mi sie nie dobrze robi!!!!! Powiem tylko jedno sam pracowalem w efekcie i nie powiem zlego slowa o tej firmie, w wiekszosci SUPER ludzie z poczuciem humoru, wyobraznia, marzeniami a co najwazniejsze z wizja i chcacy cos w zyciu osiagnac poza pierdzenien w stołek i narzekaniem jaki ten swiat okrutny jacy to pracodawcy źli, jacy to ludzie są podli itp. KAŻDY JEST KOWALEM SWEGO LOSU!!! pzdr dla bylych i obecnych pracownikow efectu ! Sky no limit ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makleron Re: EFECT IP: *.eranet.pl 18.01.07, 15:34 Pracuję w branży od kilku ładnych lat, nigdy nie miałem do czynienia z wyżej wymienioną firmą, ale nigdy nie mowię też nigdy. Chcialem Ci powiedzieć, że największym problemem ludzi, którzy rozpoczynają swoją, nazwijmy to karierę zawodową, w branży finansowej jest spradzanie instytucji i opini w niewłaściwych miejscach jak np. forum z rozżalonymi byłymi pracownikami. Fakt, że są oni jakimś źródłem informcji jest niepoważalny ale wolałbym skupiać się na poznaniu osobiście metodą doświadczalną danej instytucji. Reasumując to: z moich praktyk wynika, że każda firma ma swoje dobre i zle strony. Trzeba nauczyć się wyciągać korzyści dla samego siebie, a przede wszystkim uczyć się jaknajwięcej. Twoja wiedza jest źródłem Twojego dochodu. Wszystkie te elementy przełożą się na Twój sukces zarówno osobisty jak i zawodowy. A co do oszczerstw, które padają pod adresem nawet największych graczy na rynku ucz się oceniać je obiektywnie i bez emocji. Jeszcze jedno to branża dla samych twardzieli. Sory za takie umoralniające wypowiedzi ale zjadłem zęby w tej branży, więc wiem co mówie. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid...;) Re: EFECT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.07, 16:26 stary prawisz duzo i cikawie i ma to jakis sens.....jest nawet szansa ze zaczna na tym forum pojawiac sie jakies osoby co maja to i owo w glowie.....a tak troszke z innej beczki czy cos moze ktos slyszal o nowych planach mi nisterstwa wzgledem znisienia podatku od zyskow z inwestycji? podobno mieli znosic przysowiowa belke w tym roku? Thx z góry za pomocne wypowiedzi....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 19.01.07, 18:26 I to jest właśnie poziom intelektualny jaki reprezentują pracownicy Efectu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeby nie umknelo! Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 22:04 gdyby to byla lokata na 100 zl to ok... ale nie mozna... powtorze... nie mozna powierzac swoich oszczednosci i dorobku calego zycia komus kto nasluchal sie opowiesci od jakiegos cwaniaka ze bedzie bogaty... to sa pieniadze... a nie zabawa! nie pozwole zeby moimi pieniedzmi zarzadzal ktos kto nie ma doswiadczenia i niczym nie rozni sie od akwizytora co puka od drzwi do drzwi wciska ksiazki w stanach! gratuluje upory ale do inwestycji trzeba dosiadczenia a nie ladnego garnituru... filip jacek stawia na ilosc pracownikow... albo na wyglad... jest tak sztuczny jak to jego malzenstwo... o jakosci pomysli za kilka lat... ale przez te lata tysiacom ludzi zostanie sprytnie wcisnieta skandia ktora wcale nie jest dopasowana do potrzeb kazdego czlowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 12:30 i znowy zmienia ktos temat.powtarzam po raz 4 jakie przekrety gospodarcze robil w niemczech wlasiciel efekt? opiscie je na forum,niech klienci wiedza o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.acn.waw.pl 20.01.07, 17:47 skoro juz sie trzymamy odpowiedzi na postawione pytania, to ja sie domagam rowniez odpowiedzi jak jf chce "wydymac małolatów" i czemu janicki przeszedl do fm ? Bo nawet mial bys artykul w puls biznesu ale jakos nie wiadomo mi nic o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.eranet.pl 21.01.07, 14:10 Ciekawi Cie jak jakis fj "wydyma malolatow"? hmm chlopcy jak Jestescie zainteresowani znalezieniem odpowiedniej pary do tanca w bialych skarpetkach to zapraszam na jakis chat internetowy. Kiedy ludzie zrozumieja ze fora internetowe czemus sluza???? Co za siara na tym portalu po prostu poiom powalajacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 15:09 jakie przekrety gospodarcze w niemczech robil wlasciciel efektu??powiedzcie cos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.07, 11:19 "wer" Ty masz chyba jakąś własną teorię spisku dziejów.....serio jak tak Cie interesują przekręty w niemczech tego faceta to wsiadaj w furkę i dymaj przez granice w poszukiwaniu dowodow i konkretow...... stary kto wie moze uda Ci sie odnaleźć dziadka w wermahcie.... pozdrowienia dla prawdziwych forowiczów:) Odpowiedz Link Zgłoś