Gość: Gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 19:49 Czy teraz jest jeszcze opłacalne otwarcie stacji lpg? Stacja poza miastem w oddaleniu od większych szlaków komunikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wp Re: Stacja LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 23:19 Jest opłacalne, pod warunkiem dobrej lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Stacja LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 11:38 Jaki jest koszt uzyskania pozwoleń/zezwoleń na prowadzenie takiej stacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp Re: Stacja LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 14:38 Koszty są takie jak przy otwieraniu działalności. Prócz tego dochodzą jeszcze koszty szkolenia pracodawcy i pracowników (w zakresie BHP). Wcześniej zaś musisz mieć projekt budowlany i pozwolenie na budowę. Tu koszty będą zależeć od tego jak duża ma to być stacja, co prócz LPG oferować (np. sklepik, myjka). Ale na samym początku musisz sprawdzić czy na działce, którą masz (lub którą masz na oku) można wybudować stację paliw – to podstawa. Oczywiście najwięcej będzie Cię kosztować całe wyposażenie stacji, sprzęt. Alu tu doradzą Ci już wyspecjalizowane firmy np.: emgaz.com.pl Gdzie ma powstać ta stacja? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrasw Re: Stacja LPG 15.07.07, 16:15 mam stacje paliw z lpg i zauważyłam ze te stacje zwłaszcza na sląsku gdzie ceny paliwa sa zaniżone raczej sie nie opłaca , musisz zaoferować dodatkowe usługi czli sklep najlepiej serwis wymiany opon i olejów czyli jakakolwiek dodatkowa usługe . mam umowe z bałtyk gazem gaz bardzo dobrej jakości obok stacja ma gaz z firmy z częstochowy ale ..... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozin Re: Stacja LPG IP: *.play-internet.pl 04.09.17, 10:28 Ja właśnie działam w tym kierunku. Zamowiłem już wycenę w firmie Aspera aspera.com.pl/ i wiem mniej wiecej ile wyjdzie za budowę stacji. Rozeznałem rynek niedawno, zrobilem kalkulacje i profesjonalnylny plan biznesowy. Wyszlo, ze się bardzo opłaca. Zobaczymy jak w praktyce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Stacja LPG IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.09.17, 16:03 A w praktyce,to czytasz czasem daty zanim zaspamujesz? NIE POLECAM www.aspera.pl skoro zatrudniają idiotów spamerów,to lepiej u nich niczego nie zamawiać. Odpowiedz Link Zgłoś