Dodaj do ulubionych

DC a zapach skóry

19.08.05, 15:25
Witam wszystkich serdecznie,
przymierzam się właśnie do tej diety, ale mam jedną wątpliwość - jak jej
stosowanie odbija się na zapachu? Wyczytałam na forum, że gumy mietowe bez
cukru bardzo mogą się przydać, a jak ma się to do zapachu ciała, potu,
parowania przez skórę? Mam nadzieję, że nie jest to nazbyt dramatyczne, bo
przecież wszyscy funkcjonujemy otoczeni ludźmi, ale ja ze względów zawodowych
nie mogę pozwolić sobie aż na taki dyskomfort :O
Obserwuj wątek
    • jestek Re: DC a zapach skóry 19.08.05, 16:36
      Prawdę mówiąc zdziwiłam się czytając Twoje słowa. Nigdy wcześniej nie słyszałam
      by DC odbijało się na zapachu. I w moim przypadku też nic się nie działo, a
      pracuję też otoczona ludźmi, więc chyba coś by do mnie doszło. Jestem bardzo
      ciekawa, co powiedzą inne dziewczyny. Czekam na inne opinie, dziewczyny -
      piszcie, proszę: zmieniał się Wam zapach ciała?
    • lgirl Re: DC a zapach skóry 19.08.05, 21:16
      Czesc Dziewczyny... to znow ja wtrace piec groszaków, które mnie naumieli
      we Warszawce na szkoleniu.
      Sytuacja z zapachem wyglada tak...
      ze - rzeczywiscie mozemy "śmierdzieć" lekko acetonem
      wtedy kiedy jemy na poczatku 3 torebki (scisla)- albo
      kiedy ktos je mniej niz powinien (2, albo 2,5) - wtedy szybciej
      pojawia sie zjawisko "ketozy" i mozna wydzielac z siebie lekki
      acetonik i rzeczywiście - gumy miętowe, listki miętowe, ew.
      tic tacki - są pomocne.
      Oczywiście dla nas to znak, ze dC dziala, i ze powoli robi się
      nas coraz mniej, ale zalezy tez od czlowieka na ile u niego bedzie sie
      "udzielał" acetonik...
      Nie bedzie sie robiło zjawisko ketozy - to znak, ze nie chudniemy...
      wiec chyba lepiej kilka dni po-acetonować :))
      To tyle ode mnie.
      POzdroooowki
      Joa.
      • maat7 Re: DC a zapach skóry 22.08.05, 11:00
        Jeżeli lekko, to nie ma strachu :-) Mam nadzieję, że też szybko ten "acetonik"
        się ulotni i minie po kilku dniach. I w ogóle mam nadzieję, że uda mi się
        przejść przez tą dietę, bo łasuch ze mnie okropny, a nazbierało się przez te
        lata sporo. Planuję zrobić sobie najpierw ścisłą dietkę, a potem wedle
        przykazań: mieszaną i małokaloryczne posiłki wprowadzające.
        A tak w ogóle to super, że to forum istnieje, pomaga nabyć wiedzę podstawową i
        nieźle motywuje, aby zrobić ze sobą porządek :D
    • misia_2000 Re: DC a zapach skóry 04.09.05, 11:51
      czesc, jesli moge doradzic to gumy orbit bez cukru moze spozywac,Dc ma to do
      siebie ze jest tylko nie przyjemny zapach z ust ale mycie zabków regularnie i
      guma orbit napewno pomoze:)heh,Pozdrawiam.
    • yorki7 Re: DC a zapach skóry 04.09.05, 18:23
      babeczki kochane, ja się nie chcę wymadrzać, bo w końcu jestem nowicjuszką w
      tych sprawach, ale mnie moja konsultantka powiedziała, żeby pod żadnym pozorem
      w trakcie diety ścisłej nie żuć żadnych gum, nawet tych bezcurkowych ( wbrew
      nazwie nawierają podobnoż cukier). Nieładny zapach może się pojawić w okolicach
      7 dnia - zapach z ust, ale to można niwelować takimi tabletkami - chodzi o
      tabletki ziołowe, dostępna w każdej aptece bez recepty, a mianowicie jest to
      wyciąg z natki pietuszki - takie ziolene. I to należy spożywać przed każdym
      posiłkiem.
      Pozdrawiam
      • jestek Re: DC a zapach skóry 04.09.05, 19:29
        Hmm, ja też nie chcę się wymądrzać :-) ale powiem Wam, że mnie osobiście gumy
        ratowały - i to nie z powodu zapachu, bo tego w ogóle nie odczułam (mam
        nadzieję, że moje otoczenie też nie), ale po prostu mogłam coś żuć. I poszło
        ładnie, nic się nie stało. Więc nie żebym kogoś namawiała do żucia, ale ja to
        robiłam :-)
    • tunia75 Re: DC a zapach skóry 04.09.05, 21:24
      Ja wczesniej wyczyatałm tu na forum co by zuć gumy i żuję, w zasadzie co chwila
      sięgam po nową, bo mąż mówi ,że smrodek jestem!!! Ciało to ja nacieram jakimiś
      balsamami pachnącymi i nie czuję abym śmierdziała, ale!!!!..... KOMARY MNIE
      GRYZĄ, a zawsze gryzły!!! Teraz rodzinka pokąsana a ja gładziutka, więc jednak
      chyba i ciało podśmiarduje!!!
      • maat7 Re: DC a zapach skóry 16.09.05, 13:15
        Hurrrrra - w sobotę mijają mi 2 tygodnie na diecie ścisłej :-) Jest dobrze,
        owszem odczuwam pragnienie zjedzenia różnych rzeczy, chodzą mi po głowie smaki
        i zapachy, ale trzymam się dzielnie. Właściwie to nie chce mi się jeść ale
        porządam konkretnego jedzenia hmmmm ... No ale przez moją wstrzemięźliwość mam
        też i rezultaty - już prawie 5kg. Zaplanowałam sobie 10 - 15 kg, i zamierzam
        pojeść sobie jeszcze ostrożnie na mieszanej 2 tygodnie - a potem cóż, rozsądek
        i umiar i odmawianie sobie makaroniku, kluseczek i pizz .... Ale ja przetrwam i
        to !!!!
        Natomiast co do zapachów to sprawę mam opanowaną. Ciało jest niewyczuwalne -
        balsamy i perfumy maskują ew. inny-obcy zapach, natomiast kłopotliwy jest
        oddech (oj głód od żołądka ciągnie i daje się we znaki, a po mineralnej tym
        bardziej :D), tak więc żuję gumę miętową i wiecie co - wbrew opiniom i
        zastrzeżeniom samo jej żucie mnie potrafi nasycić i zniwelować burczenie w
        brzuchu i uczucie głodu. To jest chyba nietypowe ale czyni mnie happy bo daje
        siłę by przetrwać :)
        Trzymajcie się dzielnie (ze mną :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka