Dodaj do ulubionych

Jak poradzić sobie z zaparciami???

10.04.06, 10:41
Dziewczyny napiszcie mi, czy macie z tym problem, i jak sobie z nim radzicie.
Mam w domy herbatkę "FIGURA I" i "COLON C", czy mogę ich użyć? A tak pozatym
mam pytanie z innej beczki: czy podczas diety mieszanej można do obiadu pić
maślankę, lub kefir???? Z góry dzięki za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • grubaska26 Re: Jak poradzić sobie z zaparciami??? 10.04.06, 12:00
      Ja piłam "FIGURĘ" - pomagała. Ponoć można też zaopatrzyć się w otręby owsiane DC
      i dodawać je do zupek Cambridge, tego nie probowalam, ale gdzies na postach to
      wyczytalam, ze rozwniez pomagaja.
    • voluptas Re: Jak poradzić sobie z zaparciami??? 10.04.06, 12:42
      Ja mam to szczęście, że perystaltyka jelit rusza mi genialnie po... kawie.
      Najlepiej z mlekiem. Piję codziennie rano, od poczatku DC (czyli od 3 miesięcy)
      ani razu nie miałam z zaparciami problemu :)
      • silie Re: Jak poradzić sobie z zaparciami??? 10.04.06, 14:08
        Taaak.Ciekawe to bardzo.
        Bo mnie też rusza po kawie.Właściwie nawet przy normalnym jedzeniu to raczej
        zawsze po kawie...

ps. mam nadzieję Voluptas, że dziś czujesz się lepiej? Na pewno Twój żołądek
        miał dosyć żurku, ot wszystko.Ciekawe kiedy mój zbuntuje się przeciwko
        jarzynowej...

s.
        • voluptas Silie :) 10.04.06, 15:19
          Mnie normalnie też kawa "rusza", dlatego postanowiłam wykorzystac ten patent w
          słusznej sprawie :)
          Żołądek dziś już ok, chociaż po wczorajszych ekscesach jestem wyjątkowo
          zmarnowana - właśnie wtłaczam w siebie drugą butlę wody mineralnej, żeby się
          nawodnić jak najmocniej. A jak u Ciebie?
          • silie Re: Voluptas :) 11.04.06, 09:34
            Cieszę się, że u Ciebie lepiej.
            U mnie bez zmian, tyle, że kawa na wiadome sprawy przestaje tak radykalnie
            pomagać, musiałam wspomóc się środkami, hihi "docelowymi".Ale to mój odwieczny
            problem i tak naprawdę nie wiem jak mu zaradzić.Nie działają na mnie otręby,
            suszone śliwki, picie codziennie na czczo szklanki wody.No sama nie wiem co
            robić.A przeczyszczających wolę nie zaczynać...Jest taki syrop apteczny, ale
            raz,że nie jest super tani, a trzeba tego pić bardzo duzo - butelecka nie
            wystarcza na tydzień no i jest bardzo słodki.Muszę sprawdzić, czym jest
            słodzony...

Idzie dobrze, bo jak by miało byc inaczej:)))
            Waga na razie radykalnie się nie rusza, ale chyba przestanę się codziennie
            ważyć, bo to bywa wkurzające:) 2x na tydzień wystarczy.

Pozdrawiam Cię serdecznie, całusy,
            s.
            • agula0274 Silie :) 11.04.06, 19:57
              Silie pewnie masz na myśli syrop, który kiedyś przyjmowałam po zaleceniu
              lekarza. Rzeczywiście bardzo słodki ale nie jest bardzo drogi w mojej aptece
              Lactulosum syrop 150 ml. 6,05zł
              Preparat Lactulosum zawiera substancję czynną laktuloza, która działa
              przeczyszczająco. Laktuloza jest syntetycznym cukrem będący pochodną laktozy.
              Preparat zawiera niewielkie ilości laktozy i galaktozy, dlatego me należy go
              stosować u pacjentów z cukrzycą i nietolerancją laktozy.
              • silie Re: Agula :) 11.04.06, 22:26
                Tak, dokładnie o ten syrop chodzi.
                Wprawdzie przepisał mi to lekarz, ale skoro to środek przeczyszczający to już
                sama nie wiem.
                Swoją drogą lekarz mówił,żeby pić go co najmniej 3 miesiące, a potem powinno
                się samo wyregulować.Może spróbuję?

Dzięki:)
                pzdr, s.
                • agula0274 Re: Agula :) 12.04.06, 12:55
                  Na mnie podziałało rewelacyjnie. Też kiedyś miałam problemy i rzeczywiście
                  długo piłam ale do teraz bez kłopotu. Trzeba się tylko dowiedzieć, czy te cukry
                  co tam się znajdują nie zahamują ketozy.
                  • silie Re: Agula :) 12.04.06, 14:07
                    No proszę...a długo piłaś? (Syrop :P)

Ja chyba więc go zanabędę na czas po diecie, bo teraz to i zaparcia z samej dc
                    wynikają...

s.
                    • agula0274 Re: Agula :) 13.04.06, 06:19
                      Właśnie około 3 miesięcy, po 1 łyżce (pełniusiej na pół szkalnki wody) dziennie
                      pół godziny przed głównym posiłkiem. Na opakowaniu było 3xdziennie ale lekarz
                      zmniejszył po kilku dniach jak się okazało, że to za dużo. I została dawka
                      regulacyjna. No i działa do dziś. a surop brałam w zeszłe wakacje. Później się
                      utrzymała regulacja pracy jelit. Pozdrowionka. Tylko zapytaj konsultantki o ten
                      typ cukrów czy Ci ketozy nie trafi szlag. Ja też spytam. Pozdrówki
    • circa_150 Re: Jak poradzić sobie z zaparciami??? 10.04.06, 14:52
      Ja stosuję otręby owsiane, i jest dobrze. Łyżkę na zupkę.
      Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka