Dodaj do ulubionych

jak się przygotować do ścisłej

02.02.07, 14:00
www.cambridgedietusa.com/pdf/preparing_for_sole_source.pdf
Moim zdaniem ciekawy link, pokazuje co zrobić, żeby jak najmniej cierpieć w
czasie ścisłej

Dla angielskojęzycznych, ale jak Panie życzą sobie to mogę być nadwornym
tłumaczem forum ;-))))
Obserwuj wątek
    • iwkaga Re: jak się przygotować do ścisłej 02.02.07, 15:17
      Ja jestem bardzo bardzo bardzo chętna, czy mogę skorzystać z Twojej pomocy?
      Może moje problemy z całym układem pokarmowym (wymioty i biegunka)jak
      zaczynałam ścisłą ostatni raz, to była przyczyna złego przygotowania, nie
      miałam o tym pojęcia, dlatego bardzo mi zależy, będę bardzo wdzięczna:-))))
      Czekam na odpowiedź, z góry dziękuję.Pozdrawiam! Iwona-IWKAGA
    • akolitka Re: jak się przygotować do ścisłej 02.02.07, 16:33
      no to prosze bardzo:
      zgodnie z tym co piszą amerykanie trzeba zacząć 5 dni wcześniej i codziennie
      pić 8 szklanek wody oraz już jeść 3 porcje DC.
      Codziennie można oprócz tego zjeść 400 kcal innego jedzenia ale stopniowo
      ograniczamy:
      dzień 5 i 4 (licząc co tyłu)rzeczy tłuste: mięsa, nabiał, lody, masło, czekoladę
      dzień 4 i 3 ograniczenie cukru - napoje gazowane w tym dietetyczne, słodycze
      dzień 3i 2 (pewnie do 1go)v- zero landrynek, gumy do życia, nie słodzimy kawy
      pgraniczamy skrobię oraz ziarna zbóż

czyli moim zdaniem taka trochę mieszana przed ścisłą, ale moim zdaniem to ma
      sens. Zwłaszcza stopniowe odstawianie cukru

• iwkaga Re: jak się przygotować do ścisłej 02.02.07, 18:12
        Masz rację mieszana z której wycofujesz się w kierunku ścisłej, potem
        ścisła-organizm przygotowany na zero cukru, węglowodanów itd, a potem znowu
        mieszana, z której wycofujesz się w kierunku "normalnego" jedzenia np. 1000kcal.
        To cenne informacje , bo ja oczywiście przed ostatnią ścisłą zrobiłam sobie mega
        ucztę pożegnalną i pewnie stąd moje problemy. Następnym razem postaram się nie
        popełnić tego błędu, nie wiem czy będzie mnie stać na to, by na 5 dni wcześniej
        włączyć do diety torebki DC, ale spróbuję nie obciążać żołądka tak maksymalnie
        przed ścisłą.
        A czasami to zaczynasz DC pod wpływem impulsu i nie planujesz tego na 5 dni
        wcześniej, bo akurat czujesz że to dobry moment...
        Ja tak miałam przedostatnim razem: zaczęłam , czułam się świetnie a potem bach!
        zapalenie oskrzeli i antybiotyk , dlatego tak trudno mi było pogodzić się z
        decyzją o przerwaniu DC.
        Myślałam , że trzeba ją przerwać , ale jak się doczytałam (oczywiście już po
        fakcie)w tych ulotkach , które dostałam od konsultanta, to podczas antybiotyku
        nie kończy się DC, tylko przerzucasz się na mieszaną i po kilku dniach po
        odstawieniu antybiotyku wracasz z powrotem na ścisłą.
        Ja też uważam że przygotowania są sensowne...
        Bardzo Ci dziękuję za to tłumaczenie, jestem zobowiązana.
        A Tobie jak idzie dietowanie? Pochwal się koniecznie , niezależnie od postępów,
        bo chyba nie dołączyłaś do grona niekonsekwentnych i zdołowanych jak ja?!
        Pozdrawiam serdecznie! Iwona-IWKAGA
        • akolitka do iwkaga 03.02.07, 16:44
          mnie idzie średnio, balansuję na granicy 100 i ciągle nie mogę przejść na
          ścisłą, ale nie poddaję się!
          • zolka24 przygotowanie do ścisłej 03.02.07, 17:00
            Ja zaczynam ścisłą w poniedziałek (po dwóch odroczeniach;)). Od początku
            grudnia jestem na ok. 1000 kal., ale w międzyczasie święta (moja silna wola
            trochę osłabła), dziś przychodzą znajomi na kolacyjkę, i to już ostatni wyskok
            przed poniedziałkiem. Mam nadzieję, że nie będę miała żadnych sensacji. Jest to
            chyba też kwestia organizmu. mój mąż zaczął z marszu. Miał się ograniczyć przed
            dietą, ale zupki już były w domu i z dnia na dzień rozpoczął dietę. Bez skutków
            ubocznych i z bardzo dobrym rezultatem . W poniedziałek zaczynamy razem.
            Napewno napiszę jak mi będzie szło. Pozdrawiam
          • iwkaga Re: do akolitki 03.02.07, 20:26
            ja też myślę o ścisłej, ale teraz trochę się ograniczam, 1000kcal to nie
            trzymam, ale uczę się odmawiać sobie słodkiego, na pewno nie odpuszczę , bo
            problemy żołądkowe już chyba minęły, ale tak trudno o mobilizację.....:((((((
            Pozdrawiam serdecznie! Iwona-IWKAGA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka