04.10.08, 17:35
waga 119, wzrost 175. Dzień 6 i mam wątpliwości czy można w końcu cytrynę czy
NIE MOŻNA. Moja konsultantka powiedziała, że mogę pić wodę z cytryną,
natomiast na forum jest to odradzane !?

Jestem na 4 torebkach i WCIĄŻ głodna.
Obserwuj wątek
    • prawdziwaspiacakrolewna Re: BMI 38,86 07.10.08, 20:09
      07.10.2008 , BMI 37,22 (minus 5 kg)
    • gocha06_75 Re: BMI 38,86 08.10.08, 08:37
      Głód świadczy o tym, że chyba nie weszłaś w ketozę. Dziewczyny tu radziły (chyba
      voluptas nawet, nie pamiętam), żeby w takiej sytuacji odstawić saszetki na kilka
      dni i przejść na samego cycka kurzego gotowanego z sałatą. O szczegóły zapytaj
      może bezpośrednio Małgosię Zawadzką na wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26093&w=66544521
      albo meilowo :)

A cytryny nie wolno. Dieta ma zakwasić lekko organizm, żeby nie czuć głodu a
      woda z cytryną ODKWASZA. Zresztą Małgosia też pisała, że cytryna przerywa
      chudnięcie.
      Pozdrawiam
      • prawdziwaspiacakrolewna Re: BMI 38,86 08.10.08, 17:22
        czułam, że coś nie tak :((, DZIĘKUJĘ Ci bardzo Gocha :))
        nie weszłam, kupiłam nawet paski do jej mierzenia i NICO ! z tego, potwierdziło
        się tylko, że żadnej ketozy nie mam :(( a głodnam dalej ...
        • gocha06_75 Re: BMI 38,86 16.10.08, 10:54
          Nie ma za co dziękować. Powodzenia życzę :)
          • prawdziwaspiacakrolewna BMI 36,99 18.10.08, 07:58
            waga spada , minus 7,7 kg przez 20 dni i BMI też spadło
            • gocha06_75 Re: BMI 36,99 21.10.08, 14:31
              a u mnie kryzys. 17 dzień i tylko 6,1 kg na minusie, centymetry też nie
              spadają. Dobrze, że chociaż Ty jesteś zadowolona :)
              • prawdziwaspiacakrolewna Re: BMI 36,99 22.10.08, 19:07
                Gocha powiem tak jak mi moja córka mówi :)) czy gdybyś schudła tyle kilogramów
                ile schudłaś NORMALNIE (nie na tej diecie) to też nie byłabyś zadowolona ??? czy
                udało sie Tobie schudnać w tak krótkim czasie TYLE (6,1kg w 17 dni !)kg ? Ja tez
                narzekam, bo inni chudna 10 kg w 3 tygodnie... ;))
                • gocha06_75 Re: BMI 36,99 22.10.08, 21:05
                  Ja się tylko trochę podłamałam, bo waga najpierw skoczyła w górę o ponad kilo a
                  potem ani grama w dół przez kilka dni. To mi się nigdy na tej diecie nie
                  zdarzyło. Poza tym widziałam, że już ledwo zipię (zawroty głowy, mroczki przed
                  oczyma, kilka razy prawie zemdlałam) a efekty mizerne. Chciałam tylko jakiejś
                  rekompensaty za te męki :)))
                  Teraz już nie narzekam. Wczoraj na kolację zjadłam gotowaną pierś z połową
                  ogórka i dziś już było pół kilo mniej :) Od dziś jestem na mieszanej. Lepiej się
                  czuję, minęła agresja (zaczęłam tracić cierpliwość do dzieci, a to już
                  przegięcie)i jestem dobrej myśli.
                  Pozdrawiam :)

PS. Ja też chudłam 10-12 kg w 3 tygodnie, tylko teraz cieniutko :)
                  • prawdziwaspiacakrolewna Re: BMI 36,99 23.10.08, 20:10
                    moja konsultantka przy mroczkach mówiła żeby więcej pić :))

ja też od dzis na mieszanej i ślina mi pociekła na widok tatara w sklepie (nie
                    umiałam sobie odmówić) aż sie boje wagi ;( jutro...
                    • mika_gr Re: BMI 36,99 24.10.08, 19:02
                      ja 12 dzien jestem na ścisłej i też mi bardzo słabo jest, mam takie
                      dni że nie jestem głodna ale też takie że zjadłabym dosłownie
                      wszystko
                      • prawdziwaspiacakrolewna mika_gr 25.10.08, 09:34
                        też tak mam :)) DOKŁADNIE tak samo ;)
                  • prawdziwaspiacakrolewna słabszy spadek wagi 25.10.08, 09:32
                    Gocha ja mam niedoczynność tarczycy, bez TEJ diety w ogólne nie chudłam...
                    • gocha06_75 Re: słabszy spadek wagi 27.10.08, 10:38
                      Coś mi się zdaje, że u mnie przyszedł czas na gruntowny przegląd. Powinnam już
                      dawno zrobić sobie m.in.hormony tarczycowe, bo mam obciążenie w genach, i
                      wszyscy lekarze przy pierwszej wizycie patrzą na mnie i od razu pytają, czy
                      przypadkiem nie mam chorej tarczycy. Może coś w tym jest? Też chudnę tylko na
                      DC... a tyję od przysłowiowego liścia sałaty ;) (od uwielbienia słodyczy też:-))
                      Pozdrawiam

PS. Odkąd przeszłam na mieszaną zaczęłam znowu chudnąć :)
                      • prawdziwaspiacakrolewna niedoczynność tarczycy i słabszy spadek wagi 28.10.08, 22:54
                        gocha06_75 napisała:

> Coś mi się zdaje, że u mnie przyszedł czas na gruntowny przegląd.
                        > wszyscy lekarze przy pierwszej wizycie patrzą na mnie i od razu pytają, czy
                        > przypadkiem nie mam chorej tarczycy. Może coś w tym jest? Też chudnę tylko na
                        DC... a tyję od przysłowiowego liścia sałaty ;) (od uwielbienia słodyczy też:-)

Gocha :))
                        Masz szczęście, ja se SAMA wynalazłam chorobę tarczycy :/ ( w necie odnalazłam
                        niedoczynność tarczycy i wszystko mi pasowało, teraz wiem ze i HOSHIMOTO mnie
                        dopadło... wyladowałam w szitalu (i tam też nikt sie nie poznał...)

Badanie TSH, ft3 i ft4 i anty TPO wykazują czy wszystko jest ok z tarczycą, broń
                        Boze nie życzę choroby !!!

tu są dobre fora w tym temacie:
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24776
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24712
                        pozdrawiam :))
                        • gocha06_75 Re: niedoczynność tarczycy i słabszy spadek wagi 29.10.08, 09:29
                          Od 11 lat pracuję w służbie zdrowia - nie mam złudzeń, że jakiś lekarz mnie
                          dobrze poprowadzi, a Hashi to nie przelewki :( Badania będę robić na własną
                          rękę. Nie mam pojęcia, skąd u nas taka masa niedouczonych lekarzy.... Niejedna
                          szpitalna historia podniosła mi ciśnienie. Ja budzę podejrzenia, bo mam
                          widocznie powiększoną tarczycę - ale i tak po badaniu zawsze słyszałam: taka
                          Pani uroda (oczywiście poziomu hormonów żaden konował nie zlecił). Jasne. Modlę
                          się tylko, żeby moje dzieci były zdrowe, bo pozostałoby mi leczyć je za ciężką
                          kasę za granicą. U nas nawet prywatnie opieka jest taka, że pożal się Boże!!!
                          Pozdrawiam:)
                          • prawdziwaspiacakrolewna Re: niedoczynność tarczycy i słabszy spadek wagi 02.11.08, 07:35
                            gocha06_75 napisała:

>Badania będę robić na własną
                            > rękę.

Rodzinna moze Ci dać na TSH, specjalista na anty TPO... niestety hormony nie są
                            refundowane (przynajmniej mnie nic nie wiadomo na ten temat...) ja robiłam ft4
                            prywatnie.

Waga przez miesiąc spadła mi o 8,8 kg - BMI wynosi 36,46
                            (mam 1 cm mniej wzrostu niż 12 lat temu... zbijanie wagi zaczęłam od 39,37 :(( a
                            nie 38,86 jak w 1 poscie...)
                            podjadałam ;/ (wynik byłby lepszy gdybym ściśle przestrzegała diety!)

• kate_online Re: BMI 38,86 03.11.08, 20:43
      tez stosowalam ta diete i z tego co sie orientuje nie mozna uzywac
      cytryny :(:( polecam Ci proszki ktore mieszasz z woda. nie sa tanie,
      ale urozmaicaja troche diete, bo w koncu ilez to mozna pic wody i
      zwyklej herbaty :( pozdrawiam i powodzonka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka