Dodaj do ulubionych

Tranwaj lini nr9

03.06.10, 20:36
Jako mieszkaniec Goduli chciałbym poznać nazwisko i imię (a jeszcze lepiej
miejsce parkowania i numer rejestracyjny jego samochodu )tego GENIUSZA co
odciął nas od bezpośredniego połączenia tramwajowego z Nowym Bytomiem, Wirkiem
i Bykowiną.
Obserwuj wątek
    • kapioh1 Re: Panie Leonie to Domżalski! 03.06.10, 21:16
      Szanowny Panie Leonie!
      Organizator komunikacji publicznej- Komunikacyjny Związek Komunalny
      GOP wykonuje wolę gmin go tworzących. Bez woli Władz Rudzy Śląskiej
      ta zmiana nie mogła być dokonana. Jak Pan wie, przedstawicielem Rudy
      Ślaskiej w Zgromadzeniu Członków i Komisji Rozwoju jest ZBIGNIEW
      DOMŻALSKI. Niestety, nie znam numeru rejestracyjnego samochodu
      Geniusza Domżalskiego. Przypuszczam, że parkuje go gdzieś niedaleko
      Pana bloku :)) Najczęściej Domżalski porusza się rowerem, co
      sprawia, ze o tramwajach wie absolutnie wszystko.
    • blacknrone Re: Tranwaj lini nr9 03.06.10, 23:19
      lswaczyna napisał:
      > Jako mieszkaniec Goduli chciałbym poznać nazwisko i imię (a jeszcze lepiej
      miejsce parkowania i numer rejestracyjny jego samochodu )tego GENIUSZA co odciął
      nas od bezpośredniego połączenia tramwajowego z Nowym Bytomiem, Wirkiem i Bykowiną.>
      Proszę o bliższe szczegóły. Czy "dziewiątka" kursuje teraz tylko do Chebzia?
    • w36 Re: Tranwaj lini nr9 04.06.10, 00:30
      lswaczyna napisał:

> Jako mieszkaniec Goduli chciałbym poznać nazwisko i imię (a jeszcze lepiej
      > miejsce parkowania i numer rejestracyjny jego samochodu )tego GENIUSZA

Może najpierw warto się zainteresować, dlaczego te tramwaje nie jeżdżą.
      Może nie zauważyłeś ale zamiast tramwajów są puszczone autobusy. Sam widziałem.
      To nie popadaj tu w rozpacz. Na Frynę, Wirek czy Bykowinę dziewiątką dojedziesz
      i to bez mijanek.

A co do przyczyny, to nie wiem na pewno, ale może chodzić po prostu o remont
      uszkodzonego wiaduktu miedzy Fryną a Wirkiem.
      • lswaczyna Re: Tranwaj lini nr9 04.06.10, 07:37
        w36 napisał:

> lswaczyna napisał:
        >
        > > Jako mieszkaniec Goduli chciałbym poznać nazwisko i imię tego GENIUSZA
        >
        > Może najpierw warto się zainteresować, dlaczego te tramwaje nie jeżdżą.

Moim skromnym zdaniem aby trzeba było zapłacić za dwa bilety;-(

> Może nie zauważyłeś ale zamiast tramwajów są puszczone autobusy. Sam widziałem.

Masz jak zwykle nieaktualną wiedzę na temat tego o czym się wypowiadasz.

>
        > A co do przyczyny, to nie wiem na pewno, ale może chodzić po prostu o remont
        > uszkodzonego wiaduktu miedzy Fryną a Wirkiem.

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ****
        Kto skorzystał? -sklep a właściwie hipermarket "REAL" a kto jeszcze ?
        Kto stracił?
        • w36 Re: Tranwaj lini nr9 04.06.10, 15:08
          lswaczyna napisał:

> Masz jak zwykle nieaktualną wiedzę na temat tego o czym się wypowiadasz.

Zakładałem, że dla takie erudyty jak członek politbiura Raś, fakt że na
          nieprzejezdnej dla tramwajów części trasy linii 9 kursują autobusy T-10, nie
          będzie jakiś trudny do pojęcia.
          No ale sorry ;)

> Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ****
          > Kto skorzystał? -sklep a właściwie hipermarket "REAL" a kto jeszcze ?
          > Kto stracił?

Aaaaa... Czuję klimat!! Spisek centrali przeciw Śląskowi, zdemaskowany :) :)
          Spadochroniarze z gorolskiego Reala w akcji, ale czujność aktywu Raś nie ustaje
          ;) ;) ;)
          • slezan Re: Tranwaj lini nr9 04.06.10, 15:46
            Napisz o tym felieton do gazety. Aaaaa,zapomniałem. Musiałbyś się
            podpisać imieniem i nazwiskiem, a potem zebrałbyś pewnie srogie baty
            od jakiegoś polemisty. I Twoje poczucie niespełnienia oraz
            frustracja jeszcze by się nasiliły.
    • johan-4 Re: Tranwaj lini nr9 04.06.10, 18:57
      Panie Leonie, nie wie Pan gdzie parkuje prezydencki samochód?
      Wymieniam ten samochód, bo na 99,99% za tym pomysłem stoi lub mu
      pobłogosławił nasz najjaśniej panujący.
      Pytałem o te nowinki komunikacyjne Pana Z.D., ale był mocno
      zdziwiony tym faktem.
      Zresztą panowie tramwajarze ostatnio w naszym województwie
      mocno "dbają" o komunikację szynową, my jesteśmy w tej materii
      zaściankową Polską ABCDE...
      • lswaczyna Re: Tranwaj lini nr9 06.06.10, 14:26
        99/99% To za mało, by wskazać tym którzy mnie o to pytali - winnego - muszę mieć
        100% pewności i to na piśmie.
        • kapioh1 Re: Stania i Domżalski! 06.06.10, 15:01
          Panie Swaczyna! Naiwny Pan jest, czy co? Oto CYTAT z oficjalnej
          strony internetowej KZK GOP. Niech Pan poczyta, UWAŻNIE.

"Zgromadzenie

Wszystko, co dzieje się w KZ GOP, dzieje się z woli i za zgodą
          gmin. Najważniejszym organem, podejmującym kluczowe, strategiczne
          decyzje jest Zgromadzenie, w którym zasiadają przedstawiciele
          wszystkich gmin członkowskich - prezydenci, wójtowie, burmistrzowie -
          lub ich przedstawiciele (gminy członkowskie )

(.....)
          Andrzej Stania - prezydent Rudy Śląskiej
          Zbigniew Domżalski - Ruda Śląska
          (.....)"

I co? Mało Panu? Z woli i za zgodą gmin dzieje się wszystko. Podają
          tez nazwiska tych, którzy są personalnie odpowiedzialni za
          komunikację w Rudzie Śląskiej. Przypomnieć raz jeszcze? Stania i
          Domżalski. Oto "opozycjonista" Zbynek Domżalski załatwił Panu podróż
          z przesiadkami. DOMŻALSKI.
          • johan-4 Re: Stania i Domżalski! 07.06.10, 19:16
            Szanowny Panie Kapioh1, Pan ma obsesję na punkcie Pana Domżalskiego.
            Proszę przeczytać moją poprzednią wypowiedż na dyskutowany temat i
            proszę dobrze przemyśleć zanim znowu Pan zacznie atakować
            Swojego "kochanego" radnego.
            Fakt że być koalicjantem w Rudzie Śląskiej to karkołomna sprawa bo
            koledzy koalicjanci to w większości faceci i tki bez przysłowiowych
            jaj a najjaśniej panujący ma wszystkich w d... i robi co chce.
            • g-48 Re: Stania i Domżalski! 07.06.10, 19:20

Fakt że być koalicjantem w Rudzie Śląskiej to karkołomna sprawa bo
              > koledzy koalicjanci to w większości faceci i tki bez
              przysłowiowych
              > jaj a najjaśniej panujący ma wszystkich w d... i robi co chce.

No tu jest sens!Jeden z jajami musi dyregowac tymi miauczkami.
            • kapioh1 Re: Stania i Domżalski! 07.06.10, 21:09
              johan-4 napisał:
              "Szanowny Panie Kapioh1, Pan ma obsesję na punkcie Pana Domżalskiego.
              Proszę przeczytać moją poprzednią wypowiedż na dyskutowany temat i
              proszę dobrze przemyśleć zanim znowu Pan zacznie atakować
              Swojego "kochanego" radnego."

Drogi Panie!
              Leon Swaczyna pytał, ja odpowiedziałem bardzo konkretnie, wklejając
              tekst z oficjalnej strony KZK GOP. Stoi tam, jak byk, że za
              komunikację publiczną w mieście Ruda Śląska odpowiadają Członkowie
              Zgromadzenia KZK GOP- Zbigniew Domżalski i Andrzej Stania. Skoro
              Domżalski nic nie wie o tak ważnej zmianie, to znaczy, że robotę
              sobie olewa. Jeżeli nie olewa, to wie. Co więcej, to Rada Miasta
              musiała Zbynka wydelegować, a jak wiemy bez woli Stani tam nic niy
              chyci. Zbysio oczywiście się zgodził, albowiem, zna się na
              wszystkim. Skoro tam jest, to jego OBOWIĄZKIEM jest wytłumaczyć
              Swaczynie, dlaczego do Nowego Bytomia jedzie z przesiadką.
              Aaaa, wyborcom Pana Zbyszka należy się informacja, że zasiadanie i
              piastowanie w KZK GOP odbywa się za konkretną KASIORĘ.
    • jozefosmenda Re: Tranwaj lini nr9 07.06.10, 21:15
      Leon!
      A może to jest przyczynek do tego, że na pętli chebziańskiej wreszcie postawią
      Tramwaje Ślaskie automat do sprzedaży biletów?
      • lswaczyna Re: Tranwaj lini nr9 08.06.10, 18:56
        jozefosmenda napisał:

> Leon!
        > A może to jest przyczynek do tego, że na pętli chebziańskiej wreszcie postawią
        > Tramwaje Ślaskie automat do sprzedaży biletów?

Nie tu chodzi by Godula ogłosiła secesję i powróciła do macierzy
        .................................. Macierzą dla Godulli, Chebzia i nie tylko
        jest Bytom ;-))))))
        • czytodobrze Re: Tranwaj lini nr9 08.06.10, 19:15
          Tam też rządzi PO
          • chlopakgornoslaski Re: Tranwaj lini nr9 08.06.10, 20:16
            zastanawiam się dlaczego jeden tramwaj nr 9 został rozbity na dwa linia 9 i 10 ?
            • lswaczyna Re: Tranwaj lini nr9 09.06.10, 14:43
              Po to by jadąc z Godulli na Wiyrek trza zapłacić za dwa bilety a z Godulli do M1
              w Bytomiu ino za jeden ;-))
              • kapioh1 Re: Domżalski, żółta kartka! 10.06.10, 07:43
                Panie Domżalski!
                Odnoszę wrażenie, graniczące z pewnością, że na komunikacji
                publicznej Pan się kompletnie nie zna! Z uwagi na powyższe, zapewne
                Pan nie wie, że badania dowiodły, iż w komunikacji publicznej liczy
                się połączenie bezpośrednie. Jeżeli podzieli Pan jakąś linię
                tramwajową czy autobusową na kilka części to pasażerowie poszukaja
                sobie innych możliwości dojazdu. JEDYNA linia tramwajowa łącząca w
                sposób logiczny dzielnice Rudy Śląskiej to była linia nr 9. Jej
                podział to albo skrajny debilizm, albo zamierzone działanie. Spadek
                liczby pasażerów zapewne będzie koronnym argumentem za jej
                likwidacją. Dlatego, Panie Zbigniewie Domżalski, ostrzegam Pana! Nie
                zostawię tego tematu i Pana nazwisko pojawi się w mediach. Przed
                wyborami. Moja Wiewióra przekazała mi, że na posiedzenia Komisji
                Rozwoju KZK GOP Pan się notorycznie, ordynarnie spóźnia. Czy to
                prawda? Może Pan po prostu przeoczył to dzielenie linii nr 9, hę??
                • zoro333 Re: Domżalski, żółta kartka! 10.06.10, 07:56
                  Podział linii 9 i zrobienie przesiadki pomiędzy NB a Godulą to
                  skrajny debilizm.
                  Niestety świadczy to także, że władza /jaka kol wiek/ ma w d…
                  mieszkańców. Wątpliwe by Tramwaje podzieliły linię bez uzgodnienia
                  tego z Miastem. Faktem jest także obecność przedstawicieli w
                  spółkach transportowych w tym w tramwajach. Jak na razie milczą,
                  czyli wiedzieli?
                • brynio5 Re: Domżalski, żółta kartka! 10.06.10, 10:14
                  kapioh1 napisał:
                  moja Wiewióra przekazała mi, że na posiedzenia Komisji
                  > Rozwoju KZK GOP Pan się notorycznie, ordynarnie spóźnia

A na dyżury radnego nie chodzi wcale lub prawie wcale!
                  I po co nom taki radny?
                  • chlopakgornoslaski Re: Domżalski, żółta kartka! 10.06.10, 20:12
                    Ale wiecie 9 jeździła ino na plac Sikorskiego a teraz aż do Stroszka! ;)
                    • lswaczyna Re: Domżalski, żółta kartka! 11.06.10, 10:11
                      chlopakgornoslaski napisał:

> Ale wiecie 9 jeździła ino na plac Sikorskiego a teraz aż do Stroszka! ;)

A jak myślisz o czym jo tu pisa;
                      forum.gazeta.pl/forum/w,261,112415771,112428004,Re_Tranwaj_lini_nr9.html
                      Włącz myślenie ;-))
                      • zoro333 Re: Domżalski, żółta kartka! 11.06.10, 11:44
                        Stroszek mi wisi, jadę tam raz na kilka lat. Na Godula kilka razy w
                        miesiącu i muszę podwójnie płacić i przesiadka. Totalna paranoja.
                        Tylko z tego powodu trzeba by było ta cała władza wywalić na zbity
                        pysk. Jak takie i proste sprawy mieszkańców oni leją, to ……
                        • lswaczyna Re: Domżalski, żółta kartka! 13.06.10, 15:05
                          zoro333 napisał:

> Stroszek mi wisi, jadę tam raz na kilka lat. Na Godula kilka razy w
                          > miesiącu i muszę podwójnie płacić i przesiadka. Totalna paranoja.
                          > Tylko z tego powodu trzeba by było ta cała władza wywalić na zbity
                          > pysk. Jak takie i proste sprawy mieszkańców oni leją, to ……

My powinniśmy im podziękować zgodnie z zasadą wróg mego wroga moim przyjacielem
                          ;-))))
                          • zbigniewdomzalski Re: Domżalski, żółta kartka! 16.06.10, 00:40
                            Witam,
                            zgadzam się, że obecne rozwiązanie linii nr 9 i 10 jest chore.
                            Od 1 czerwca robię oraz chciałbym podkreślić, że zrobię wszystko, co możliwe, aby "dziewiątka" jeździła znowu przez całą Rudę Sląską.
                            Rozwiązanie kursowania linii tramwajowej nr 9, było dla mnie zaskoczeniem, nikt o takich dziwnych planach mnie nie informował oraz nie zasięgał mojej opinii w tej sprawie.
                            Gdy tylko mieszkańcy poinformowali mnie na początku czerwca o tej sytuacji, zająłem się nią natychmiast. Od razu zadzwoniłem do Dyrektora d.s. Przewozów Krzysztofa Sobańskiego, przekazałem mu moje obiekcje i zastrzeżenia do podziału linii tramwajowej na 9 i 10. Później próbowałem się dowiedzieć, kto wpadł na taki niekorzystny dla mieszkańców Rudy Śląskiej pomysł oraz jakie są możliwości, by go "odkręcić" i przywrócić kursowanie tramwaju nr 9 od Bytomia przez nasze miasto do Chorzowa, bez żadnych przesiadek.
                            Wczoraj po kolejnej rozmowie z Dyr. K. Sobańskim oraz Przewodniczącym Zarządu KZK GOP panem Romanem Urbańczykiem ustaliliśmy, że trzeba sprawę rozwiązać, tak, by była korzystna dla mieszkańców. W następnym tygodniu odbędzie się spotkanie z Dyr. K. Sobańskim oraz z Przedstawicielami Komunikacji Tramwajowej w celu sfinalizowania moich próśb i żądań, mam nadzieję, że przekaże dobre wieści. Będę w tym spotkaniu uczestniczył razem z Radnym z Bytomia panem Andrzejem Kostkiem, który jest przedstawicielem z kolei Rady Miejskiej z Bytomia w KZK GOP i również popiera przywrócenie "dziewiątki".
                            Oprócz rozmów i dyskusji w powyższym temacie, wystosowałem oficjalne pisma o przywrócenie linii nr 9. Jedno do Urzędu Miejskiego w Rudzie Śląskiej, drugie do KZK GOP. Jak tylko otrzymam odpowiedź na moje pytania, to Państwa poinformuję.
                            Poniżej zamieszczam złożoną interpelację w Radzie Miejskiej oraz pismo do KZK GOP, nie ująłem w tych pismach, tak ważnego problemu, jak dojazd do Szpitala Miejskiego, ale zwracałem na tą dużą niedogodność uwagę podczas prowadzonych dyskusji.

Pozdrawiam,
                            Zbigniew Domżalski.

Interpelacja nr PR.0057-

Radnego Rudy Śląskiej : Zbigniewa Domżalskiego
                            z dnia 3.06.2010 r.

w sprawie : linii tramwajowej nr 9.

Opis sprawy :
                            Mieszkańcy Rudy Śląskiej skarżą się na obecny podział tej linii na nr 9 (Bytom – Chebzie) i na nr 10 (Chebzie – Chorzów). Dla mnie jest to podział nielogiczny, gdyż powoduje stratę czasu przy przesiadce (10-15 min.), przedłuża to czas podróży oraz zwiększa koszty, w związku z obowiązkiem zakupu drugiego biletu przez pasażerów.
                            Rozwiązanie te jest złe, ponieważ dzieli Rudę Śląską, utrudnia dojazd z dzielnic północnych do centrum administracyjnego, jakim jest Nowy Bytom, a także do Wirku, gdzie jest wiele sklepów i odbywa się targ.
                            Rozwiązanie to jest nieekonomiczne, gdyż powoduje, że rudzianie wolą jechać minibusami, co podraża koszty utrzymania linii tramwajowych przez nasze miasto.

Proszę o podanie kto wymyślił, kto podjął decyzję, i kto zaakceptował tak niekorzystne dla Rudy Śląskiej rozwiązanie kursowania tramwajów dla byłej linii nr 9 ?
                            Proszę o informację z kim to było konsultowane ?
                            Proszę o podanie, w jakim czasie (najkrótszym) można przywrócić kursowanie tramwajów linii nr 9, tak jak to było przed majem ?

Zbigniew Domżalski

Ruda Śląska, 10.06.2010 r.
                            Zbigniew Domżalski
                            Przedstawiciel Rady Miejskiej
                            z Rudy Śląskiej w KZK GOP

Szanowny Pan
                            Roman Urbańczyk

Przewodniczący Zarządu
                            KZK GOP

Niniejszym zwracam się z prośbą o przywrócenie kursowania linii tramwajowej nr 9 na terenie miasta Rudy Śląskiej, tak jak to miało miejsce przed jej podziałem na linie nr 9 i 10.
                            W ostatnim okresie, szczególnie na początku czerwca, bardzo wielu mieszkańców interweniowało oraz skarżyło się na obecne rozwiązanie, które powoduje, że Ruda Śląska została komunikacyjnie podzielona na dwie części.
                            Mieszkańcy Rudy Śląskiej skarżą się na obecny podział tej linii na nr 9 (Bytom – Chebzie) i na nr 10 (Chebzie – Chorzów). Jest to podział nielogiczny, gdyż powoduje stratę czasu przy przesiadce (10-15 min.), przedłuża to czas podróży oraz zwiększa koszty, w związku z obowiązkiem zakupu drugiego biletu przez pasażerów.
                            Rozwiązanie te jest złe, ponieważ dzieli Rudę Śląską, utrudnia dojazd z dzielnic północnych (ok. 22 tys. osób) do centrum administracyjnego, jakim jest Nowy Bytom, a także do dzielnicy Wirku – centrum handlowego, gdzie jest wiele sklepów i odbywa się duży targ.
                            Rozwiązanie to jest nieekonomiczne, gdyż powoduje, że rudzianie wolą jechać minibusami, co podraża koszty utrzymania linii tramwajowych przez KZK GOP i w dłuższym czasie może doprowadzić do dużego deficytu tych linii.
                            Uważam wraz z mieszkańcami, że nic nie stoi na przeszkodzie,
                            aby tramwaj nr 9 kursował od Stroszka przez Rudę Śląską do Chorzowa,
                            jest to rozwiązanie najlepsze, tak dla mieszkańców Rudy Sląskiej, jak dla KZK GOP, ponieważ spowoduje zatrzymanie utraty pasażerów, którzy do tej pory korzystali z tej linii. Natomiast po jej podziale, i koniecznością długiego oczekiwania podczas przesiadki oraz dodatkowego kosztu związanego z zakupem nowego biletu, zmuszeni zostali do rezygnacji z usług KZK GOP. Zdecydowana większość Rudzian korzysta teraz z bardzo dobrze rozwiniętej prywatnej sieci
                            minibusów, która od razu zwiększyła częstotliwość kursowania pomiędzy dzielnicami Godulą a Bykowiną, przejmując pasażerów KZK GOP.

Proszę o podanie kto i kiedy wymyślił, kto podjął decyzję, i kto zaakceptował tak niekorzystne dla Rudy Śląskiej rozwiązanie kursowania tramwajów nr 9 i 10 dla byłej linii nr 9 ?
                            Proszę o informację z kim to było konsultowane ?
                            Proszę o podanie, kiedy jest możliwe przywrócenie kursowanie tramwajów linii nr 9 na odcinku od Bytomia -Stroszka do Chorzowa przez Rudę Śląską ?

Zbigniew Domżalski
                            • blacknrone Re: Domżalski, żółta kartka! 16.06.10, 02:50
                              To chyba właściwa reakcja Pana Radnego na zaistniały problem. Co sądzicie?
                              Czekam na wyniki podjętych przez Pana Radnego działań. Oby popularna
                              "dziewiątka" znów była "dziewiątką".
                              • kapioh1 Re: Domżalski, żółta kartka! 16.06.10, 08:59
                                Reakcja Pana Domżalskiego na żółtą kartkę jest prawidłowa. Widoczna
                                jest poprawa stylu gry. Teraz czekam na gola, czyli przywrócenie
                                linii tramwajowej nr 9, obsługującej całe miasto. No chyba, że jakiś
                                k-o-l-e-g-a Pana Stani ma kilka minibusów lub autobusów? Jakoś
                                reakcji Stani na ten skandal się nie doszukałem.
                              • kiri-81 Re: Domżalski, żółta kartka! 16.06.10, 18:15
                                Obawiam się, że za dużo kasy już wydano i za dużo roboty zrobiono, żeby teraz
                                przywracać wszystko do stanu pierwotnego.
                                Pytanie brzmi - za co Pan Radny Domżalski odpowiada swoim stanowiskiem w KZK
                                GOP, i za co bierze uposażenie, skoro pod jego własnym nosem rozmontowano jedyną
                                linię tramwajową która biegnie przez całe miasto? Po co cały ten zarząd, skoro
                                nawet nie wiedzą kto zalecił zmianę? Na prawdę chcecie mi powiedzieć że ktoś z
                                szeregowych pracowników KZK GOP może zarządzić drastyczną zmianę komunikacji w
                                trzech miastach, i nikt z zarządu nie wie kto jest za to odpowiedzialny?

Jest takie powiedzenie, panie Domżalski - lepiej siedzieć cicho i sprawiać
                                wrażenie głupiego, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości...
                                • stefan_st Re: Domżalski, żółta kartka! 25.06.10, 06:39
                                  katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8061481,Z_jednej_linii_tramwajowej_zrobili_dwie__I_jest_drozej.html
                                  Bez komentarza
                                  Stefan St.
                                  • kapioh1 Re: Domżalski, żółta kartka! 25.06.10, 07:41
                                    Podzielili linię i.....jest drożej!! Brawo, brawo. Jak to mówi
                                    Stania o oszczędnościach, że niby "zaczynamy od siebie". Czyli
                                    rządzi naszym miastem PinOkio. Jako mieszkaniec płacący podatki
                                    żądam natychmiastowego przywrócenia poprzedniego rozwiązania!! Panie
                                    Stania, wystarczy przejść się korytarzem i schodkami, aby zajrzeć do
                                    Wydziału Urbanistyki i Architektury. Pan Nowy Zastępca Naczelnika
                                    przekaże Tatusiowi z KZK Pana sugestie. No to w drogę, dwa piętra w
                                    górę. To Pana nie zmęczy.
                                    • rudzianie2010 Re:super pomysł! 25.06.10, 08:27
                                      jest jeszcze winda jak schodami za trudno
                                  • w36 Re: Domżalski, żółta kartka! 26.06.10, 03:15
                                    stefan_st napisał:

> Bez komentarza

A szkoda. Bo w tym artykule mamy zawartą rewelację:

"Prezydent Rudy Śląskiej wysłał już w tej sprawie pismo, w którym domaga się od
                                    KZK GOP jak najszybszego przywrócenia poprzedniego rozwiązania - mówi Bożena
                                    Krzyżak, naczelnik wydziału komunikacji rudzkiego magistratu."

Czyli to właśnie Stania ze swoimi ludźmi walczy, jak widzimy czarno na białym, o
                                    przywrócenie dziewiątki. Dla swoich mieszkańców. Taki jest starający a niektórzy
                                    tego nie widzą ;)
                                    W sumie to chyba jak w starym dowcipie o rabinie i kozie.

Ale parę głosików wpadnie. I chyba to się liczy.
                                • zbigniewdomzalski Re: Domżalski - tramwaj "9" 25.06.10, 07:58
                                  kiri-81 napisał:

> Obawiam się, że za dużo kasy już wydano i za dużo roboty zrobiono, żeby teraz
                                  > przywracać wszystko do stanu pierwotnego.
                                  > Pytanie brzmi - za co Pan Radny Domżalski odpowiada swoim stanowiskiem w KZK
                                  > GOP, i za co bierze uposażenie, skoro pod jego własnym nosem rozmontowano jedyn
                                  > ą
                                  > linię tramwajową która biegnie przez całe miasto? Po co cały ten zarząd, skoro
                                  > nawet nie wiedzą kto zalecił zmianę? Na prawdę chcecie mi powiedzieć że ktoś z
                                  > szeregowych pracowników KZK GOP może zarządzić drastyczną zmianę komunikacji w
                                  > trzech miastach, i nikt z zarządu nie wie kto jest za to odpowiedzialny?
                                  >
                                  > Jest takie powiedzenie, panie Domżalski - lepiej siedzieć cicho i sprawiać
                                  > wrażenie głupiego, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości...
                                  >

W Zarządzie KZK GOP jest Prezydent Andrzej Stania.
                                  Ja nie zajmuję żadnego stanowiska w KZK GOP, jestem przedstawicielem Rudy Śląskiej w Zgromadzeniu Wspólników KZK GOP, nie otrzymuję wynagrodzenia, ponieważ nie mam tam żadnego etatu, moja rodzina także.
                                  Przykro mi, myślałem, że moje wyjaśnienia w sprawie "9" są oczywiste. Raz jeszcze podkreślę, że jak tylko się o tym dowiedziałem od mieszkańców (podkreślam mieszkańców) podjąłem działania w sprawie przywrócenia kursowania linii nr 9. Cały czas, od 1.06.br rozmawiam i dyskutuję, próbując przywrócić "dziewiątkę". Zwróciłem uwagę w KZK GOP, że najpierw powinni sprawę skonsultować z mieszkańcami oraz z ich przedstawicielami. Postawiłem wszystko na "jedną kartę", o sprawie powiadomiłem media, ostatnio nawet TVN 24 nagrywał wywiady z pasażerami na Chebziu. Bardzo dużą rolę odegrały e-mail'e od mieszkańców do KZK GOP, pomogły sporo.
                                  Mam przyrzeczenie, że "dziewiątka" będzie kursowała, tak jak poprzednio, przez całą Rudę Śląską, najpóźniej od sierpnia.
                                  Nie chciałem o tym pisać, dopóki nie będzie, to faktem, ale....
                                  Podkreślam, że obecne rozwiązanie linii 9 i 10 jest chore i nie do przyjęcia dla mieszkańców. Jeśli by tak zostało, to na pewno na znak protestu zrezygnuję z udziału w Zgromadzeniu KZK GOP.
                                  Pozdrawiam,
                                  Zbigniew Domżalski.
                                  P.S.
                                  Po otrzymaniu pisemnej odpowiedzi od KZK GOP, zamieszczę obydwie.
                                  I jeszcze jedno, spraw nie przemilczam nigdy, co uważam za moją dużą wadę, ponieważ jest takie mądre ludowe powiedzenie: "Cicho jedziesz, dalej będziesz".
                                  • kapioh1 Re: Pinokio Domżalski? 25.06.10, 17:07
                                    "W Zarządzie KZK GOP jest Prezydent Andrzej Stania.
                                    Ja nie zajmuję żadnego stanowiska w KZK GOP, jestem przedstawicielem
                                    Rudy Śląskiej w Zgromadzeniu Wspólników KZK GOP, nie otrzymuję
                                    wynagrodzenia, ponieważ nie mam tam żadnego etatu, moja rodzina
                                    także."

Oj Panie Zbigniewie, Pan jest Członkiem Zgromadzenia KZK GOP oraz
                                    Członkiem Komisji Rozwoju (www.kzkgop.com.pl)
                                    Nie pobiera Pan wynagrodzenia tylko diety. Za rok 2009 to okolo
                                    9.000 zł, co łatwo stwierdzić, studiując oświadczenia majątkowe
                                    Pańskich kolegów z Komisji Rozwoju, np. kolegi Mrozowskiego z
                                    Czeladzi. No chyba, że olewał Pan robotę i nie uczęszczał na
                                    posiedzenia Zgromadzenia ani Komisji. Jeśli tak, to dlaczego Rada
                                    Miasta nie powołała kogoś, kto ma więcej czasu? Tak, czy siak
                                    PINOKIO z Pana a nochal cały czas rośnie. Moje dziecko w takim
                                    przypadku mówi "FEE".
                                    • zbigniewdomzalski Re: Pinokio Domżalski? 26.06.10, 02:17
                                      No, nos mam może duży niestety, ale nie z powodu kłamstwa.
                                      Odpowiadałem na konkretny zarzut, że zasiadając w Zarządzie KZK GOP i zajmując stanowisko, biorąc uposażenie udaję greka, nic nie robiąc z "9" (to tak w skrócie).
                                      Dlatego pisałem tylko o Zarządzie, w którym nie pracuję. Biorę udział poza Zgromadzeniami także w posiedzeniach Komisji Rozwoju, od razu zaznaczam,że tam też sprawa "9 i 10" nie była omawiana, dopiero w czerwcu ją sygnalizowałem, podkreślając, że trzeba ten problem inaczej rozwiązać, tzn. po myśli mieszkańców.
                                      Otrzymuję zwrot kosztów uczestnictwa w KZK GOP w postaci diety, tak jak ma to miejsce w Radzie Miejskiej. Chciałem także poinformować, że nie jest to na podstawie umowy o pracy, a do reprezentowania Rudy Śląskiej w KZK GOP powołała mnie Rada Miejska, a nie Prezydent, tak jak to kiedyś na tym forum ktoś sugerował, że właśnie Prezydentowi, to zawdzięczam, co było pomyłką.
                                      • chlopakgornoslaski 9/10 26.06.10, 06:46
                                        właśnie na tvn24 oglądam dokument o 9 i 10 ;)
                                        • lswaczyna Re: 9/10 27.06.10, 15:04
                                          Jestem przekonany, że na tej aferze ktoś uzyskał nienależne korzyści. Jeśli
                                          mieszkańcy północnych dzielnic Rudy Śląskiej dadzą mi mandat by wyjaśnić do
                                          końca kto się niesłusznie wzbogacił na tym przekręcie to zrobię to i postaram
                                          się by ci delikwenci odpowiedzieli za to z całą surowością prawa. Nawet wtedy
                                          jeśli wśród nich będzie ktoś z przyjaciół czy rodziny. W takich sprawach
                                          pryncypialność ponad wszystko.
                                        • zbigniewdomzalski Re: Tylko 9/9 od sierpnia. 02.07.10, 23:07
                                          Witam serdecznie,
                                          dzisiaj uczestniczyłem w kolejnych rozmowach na temat linii tramwajowej nr "9".
                                          Pragnę poinformować, że spotkanie zakończyło się wreszcie wspólnymi uzgodnieniami, że dziewiątka będzie jeździć po staremu, czyli od Bytomia przez naszą Rudę Śląską do Chorzowa, i z powrotem.
                                          W Chebziu będzie mały postój, około 4 minut, ale mieszkańcy pojadą już, kupując tylko jeden bilet oraz nie będą musieli latać między tramwajami.
                                          Ma to nastąpić od 1 sierpnia br.
                                          Tramwaj będzie jeździł co 15 minut, czyli częściej niż przed kwietniem, bo wtedy kursował co 20 minut.
                                          Taką decyzję przekaże KZK GOP do Spółki Tramwajowej.

Pozdrawiam,
                                          Zbigniew Domżalski.
                                          P.S.
                                          Chcę jeszcze raz podkreślić, że w tych rozmowach bardzo pomogły e-mail'e i interwencje mieszkańców w KZK GOP.
                                          • lswaczyna Re: Tylko 9/9 od sierpnia. 16.07.10, 20:13
                                            zbigniewdomzalski napisał:

> Witam serdecznie,
                                            > dzisiaj uczestniczyłem w kolejnych rozmowach na temat linii tramwajowej nr "9".
                                            > Pragnę poinformować, że spotkanie zakończyło się wreszcie wspólnymi uzgodnienia
                                            > mi, że dziewiątka będzie jeździć po staremu, czyli od Bytomia przez naszą Rudę
                                            > Śląską do Chorzowa, i z powrotem.
                                            > W Chebziu będzie mały postój, około 4 minut, ale mieszkańcy pojadą już, kupując
                                            > tylko jeden bilet oraz nie będą musieli latać między tramwajami.
                                            > Ma to nastąpić od 1 sierpnia br.
                                            > Tramwaj będzie jeździł co 15 minut, czyli częściej niż przed kwietniem, bo wted
                                            > y kursował co 20 minut.
                                            > Taką decyzję przekaże KZK GOP do Spółki Tramwajowej.
                                            >
                                            > Pozdrawiam,
                                            > Zbigniew Domżalski.
                                            > P.S.
                                            > Chcę jeszcze raz podkreślić, że w tych rozmowach bardzo pomogły e-mail'e i inte
                                            > rwencje mieszkańców w KZK GOP.

Koniec miesiąca się zbliża mamy nadzieje na spełnienie Pańskich obietnic.
                                          • stefan_st Re: Tylko 9/9 od sierpnia. 02.08.10, 06:59
                                            A jednak nie jeździ... szkoda gadać

Stefan St.
                                            • johan-4 Re: Tylko 9/9 od sierpnia. 02.08.10, 16:54
                                              Widzisz kolego, KZK GOP i Tramwaje Śląskie mają nas pasażerów w
                                              dupie, to towarzystwo powinno się rozpieprzyć, no ale kto to ma
                                              zrobić oto jest pytanie?
                                            • stefan_st Re: Tylko 9/9 od sierpnia. 03.08.10, 06:41
                                              ...nic z tego nie rozumię, pojawiły się nowe rozkłady (z datą 1
                                              sierpnia) i faktycznie jeździ tylko 9 na całej linii... a dałbym
                                              sobie rękę uciąć że na wirku w niedzielę widziałem jeszcze 10.
                                              No cóż wzrok mi się chyba pogarsza... starość nie radość

Stefan St.
                                            • zbigniewdomzalski Re: Tylko 9/9 od sierpnia. 03.08.10, 09:48
                                              stefan_st napisał:

> A jednak nie jeździ... szkoda gadać
                                              >
                                              > Stefan St.

Jeździ, jeździ Panie Stefanie.
    • lswaczyna Re: Tranwaj lini nr10 30.07.10, 12:15
      Jeśli wierzyć lokalnemu politykowi to jutro jest ostatnia okazja na przejechanie
      się linią nr 10 przez Nowy Bytom - korzystajcie póki możecie ;-))))))))
    • mirkad Re: Tranwaj lini nr9 31.07.10, 12:32
      tylko na stronie kzk gop nie ma najmniejszej wzmianki o zmianie trasy
      • stefan_st Re: Tranwaj lini nr9 01.08.10, 12:26
        No i co z tym tramwajem??? dziś jest już 1-go sierpnia

Stefan St.
        • lukaszek80 Re: Tranwaj lini nr9 01.08.10, 13:23
          www.sferatv.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=902:powrot-dziewitki&catid=34:sfera
          • kapioh1 Re: Tranwaj lini nr9 03.08.10, 07:27
            No brawo, zadziałały reguły demokracji. Wszyscy, którzy pisali na
            temat linii tramwajowej nr 9 na tym forum mogą sobie pogratulować,
            albowiem było warto. Muzealna struktura, będąca rezerwuarem
            wysiedzianych i opierdzianych foteli dla zgasłych działaczy Związku
            Górnośląskiego znowu zawiodła. FUJ.
        • on-czyli-ja Re: Tranwaj lini nr9 03.08.10, 10:40
          A no faktycznie, można być dumnym:)
          • wajchowy69 Śląscy tramwajarze gotują się w nowych mundurach 04.08.10, 07:47
            Poczytajcie jak im ciężko jak się gotują: Śląscy tramwajarze gotują się w nowych mundurach
            Nie stać ich na bawełnę 100% tylko chinski poliester To na czymś muszą dorobić dzieląc 9 na 10

katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,8205005,Slascy_tramwajarze_gotuja_sie_w_nowych_mundurach.html

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka