amuerak 10.07.10, 22:59 wycofano rating dla Rudy Śląskiej czyli już nie jest tak dobrze jak było?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marynik Re: no i sie posr..ało 11.07.10, 08:27 Teraz oczekujemy komentarza do sprawy w W.R na stronei twojaruda itd. Skoro czytalismy wszyscy o sukcesie (rating wysoki) to traz wypada dac komentarz do cofnięcie Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: no i sie posr..ało 11.07.10, 13:30 Wychodzi na to, że takie instytucje jak Fitch, opracowują ratingi na podstawie informacji podawanych w "produktach" spółki "Śląskie Media". Ludzie, którzy na podstawie tego ratingu uwierzyli w rudzkie cuda, zainwestowali jakiś grosz, teraz mogą sobie potupać. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: no i sie posr..ało 11.07.10, 16:42 Nastepna zapowiedź krachu Miasta pod rządami Stani, Satały, Kani, Kurowskiej itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: no i sie posr..ało 11.07.10, 18:51 Panie Stania, ua ha ha, to niy ma już "Fyycz rejtynk A-a-a-aaa pul"? To ja mogę Panu sprzedać "Mega Platynowy Certyfikat Kapioh A-pul". Ma tak samo gó...ane znaczenie i będzie równie kosztowny....he he.. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:Kapiouszku 11.07.10, 19:10 Panie Stania, ua ha ha, to niy ma już "Fyycz rejtynk A-a-a-aaa pul"? > To ja mogę Panu sprzedać "Mega Platynowy Certyfikat Kapioh A-pul". > Ma tak samo gó...ane znaczenie i będzie równie kosztowny....he he.. Dlugo cie tu nie bylo pod tym nickiem?!Znalazles krotkotrwala prace w chlewie bo twoj styl na to wskazuje?! Odpowiedz Link Zgłoś
losomar Re:Kapiouszku 11.07.10, 23:44 kontomierz.pl/blog/main/Co_to_jest_rating_ tak mniej wiecej coby wiedziano z czym to sie je Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorrudzki Re: no i sie posr..ało 12.07.10, 07:37 inwestycje.pl/polska/_fitch_wycofal_rating_dla_rudy_slaskiej;95587;0.html No cóż mieszkańcy wiedzieli co robili jak wybrali gospodarza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca2010rs Re: no i sie posr..ało 10.08.10, 21:25 od wczoraj bardzo się posr...ało Odpowiedz Link Zgłoś
czytodobrze Re: no i sie posr..ało 11.08.10, 07:51 Zastanawiające, dlaczego w trakcie tak dogłębnej analizy stanu rudzkich finansów skarbnik się nawet nie zająknął o tej sprawie? Czy innym miastom przywoływanym przez prezydenta, jako jeszcze bardziej zadłużone od Rudy też został cofnięty rating? Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: no i sie posr..ało 11.08.10, 09:15 Pomiędzy zadłużeniem a zadłużeniem jest istotna różnica. Jak ktoś ma stałe i duże dochody to zadłużenie u niego jest czymś innym niż zadłużenie u biedaka którego dochody są niskie. Innym problemem jak został kredyt wykorzystany. Patrząc na Wrocław czy Kraków tam w całości kredyty są przeznaczane na inwestycje i to w dużej części inwestycje pro gospodarcze. U nas większość kredytów była przejadana. I na koniec wystarczy spojrzeć w Miastach zadłużonych na tzw. wydatki własne /inaczej stałe/ tu widać wyraźnie, że nasze dochody nie pokrywają wydatków własnych. I to jest główny problem Miasta i największy zarzut do prezydenta. To on zwiększał wydatki np. na urząd do absurdalnych kwot. Odpowiedz Link Zgłoś