Dodaj do ulubionych

Patronat prezydenta

03.12.10, 12:42
BIP - imprezy pod patronatem prezydenta

Powala mnie ilość uroczystości którym patronuje prezydent. W samym listopadzie było ich 11. A jeżeli rozbić punkt 9 na drobne - byłoby ich dwadzieścia.
I prawidłowość: im bliżej wybory, tym więcej patronatów.
Rozwala mnie uroczystość z lipca: Pobyt niemieckiej grupy wolontariuszy w Rudzie Śląskiej.
Obserwuj wątek
    • wirujoncyrondel Re: Patronat prezydenta 03.12.10, 12:49
      No to pozostaje nam się cieszyć z dużej ilości obecności naszego prezydenta na takich uroczystościach. Oby tak dalej panie Andrzeju!
      • czytodobrze Re: Patronat prezydenta 03.12.10, 13:14
        A może zamiast "bywać" zacząłby pracować, chyba za to pobiera wynagrodzenie. Promocję własnej osoby niech sobie załatwia podczas urlopu.
        • wirujoncyrondel Re: Patronat prezydenta 03.12.10, 13:19
          Prezydent to m.in. osoba reprezentantywna, powinien być reprezentem swojego miasta, wiec jak najbardziej cieszy mnie, że jest go wszędzie pełno, nawet wśród niemieckich wolontariuszy.
          • zoro333 Re: Patronat prezydenta 03.12.10, 13:25
            Mógłby się bawić jakby miał normalnych i pracowitych zastępców. A tak, to kto rządzi tym Miastem?
            • zoro333 Re: Patronat prezydenta 03.12.10, 14:10
              Teraz leci z patronotami bo jak wygra to przez 4 lata będzie spokój. Brak kasy. Teraz po trupach do celu.
              • sabbr Re: Patronat prezydenta 03.12.10, 15:30
                Wpiszcie w google "pod patronatem urzędu miasta". W wielu - jeśli nie w większości miast - patronaty nad imprezami sprawuje instytucja, a nie osoba. Może to być urząd, wydział urzędu czy jednostka podległa UM. Wtedy nie ma wątpliwości że patronat to nie osobista kampania. A tak niestety jest. Za sponsorowanie programu w tv - np. "sponsorem prognozy pogody jest..." płaci się. I dlatego - jeżeli prezydent patronuje jakieś imprezie - powinien zapłacić na to - przyjąć rolę sponsora - z własnych lub kampanijnych pieniędzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka