27.12.10, 23:37
Nie piszcie tutaj takich pierdół o komisarzu i nie ośmieszajcie się!
Jeżeli ktoś nie ma pojęcia jak „to działa” to niech nie pisze wcale na ten temat.
Natomiast jeżeli ktoś wie kiedy można do miasta „wprowadzić” komisarza a wypisuje tutaj takie brednie to jest zwykłym wichrzycielem(a może kanalią?)!
Rudę Śląską obowiązują zapisy ustawy o samorządzie gminnym z dnia 8 marca 1990 roku.
Gdzie w art.85 –98 mamy zapisane o nadzorze nad działalnością gminy i konsekwencjach z tego tytułu.

Bardzo daleka to droga a my mamy niecałe cztery tygodnie po ślubowaniu radnych i trzy po zaprzysiężeniu pani prezydent! Na dzień dzisiejszy nie ma żadnych przesłanek by nawet nie tylko myśleć o zarządzie komisarycznym ale co dopiero mówić(pisać)!
Nawet w Świętochłowicach w ubiegłej kadencji gdzie prezydenta „posadzono” szermowano sobie na na zapas owym komisarzem bo miano w tym swój cel! No i co, jak się to skończyło?
No i guzik z tego wyszło bo to nie jest takie proste!

A tu non stop pieprzą o jakimś komisarzu a człowiek jeszcze płaszcza nie zdjął !

Ale tak na marginesie to jedyny raz w życiu miałem do czynienia z komisarzem pod koniec lutego 1982 roku w stanie wojennym. Niejaki major Jakubczak chciał mnie i moich kolegów z kapeli zaaresztować za to, że basista ok.godz.5.30 puścił pawia na stół. Do godz. 6.00 nie można było wyjść na dwór z powodu godziny policyjnej i chłop nie wytrzymał. Nie wiem zresztą czy ten pan komisarz nie miał wtedy tajnych powiązań z niejakim Gregorem no bo żeby za puszczenie pawia zaraz był areszt? No chyba, że ....... należało to do zakresu czynności owych panów TW?
Obserwuj wątek
    • insectia Re: Komisarz! 28.12.10, 08:57
      Nareszcie! - napisał pan coś normalnego!
    • g-48 Re:Biedny Joziu 28.12.10, 12:52
      Odpowiedzialem ci juz ale hepikowi MUZYKA nie odpowiadala.
      A co do komisarza wojskowego miales jakies specjalne przywileje?
      1.Zakaz zgromadzen
      2.Po 22.00 wszyscy mieli byc w domu aby ich mozna bylo zwinac
      To wszystko wedlug dekretu o stanie wojennym a wiec spiewaj dalej kto tak pieknie sie bawil w tym czasie a ty mu grales? Tylko Joziczku godej prowda!
    • g-48 Re: A to Zefel do zarzadu komisarycznego 28.12.10, 13:06
      www.wspolnota.org.pl/content/view/865/14/
      To widocznie z finansami Rudy Slaskiej tak zle nie ma jak zescie pyskowali kiedy nie ma potrzeby zarzadu komisarycznego?!
    • marcinos1980 Re: Komisarz! 01.01.11, 21:42
      Witam,a ja panie Jozku jestem ciekaw jak mial na imie ten basista?
      • jozefosmenda Komisarz! 01.01.11, 22:30
        To zdarzenie to był fakt autentyczny a nie kawał!
        Sprawdziłem w kronice, którą kiedyś prowadziłem i mogę z czystym sumieniem napisać, że miało to miejsce 20 lutego 1982 roku na okoliczność wesela w POD "Nowa Jutrzenka" w Rudzie. Sprostować muszę to, że z zapisów wynika, że godzina policyjna trwała do godz.5.00 a nie do 6.00 jak napisałem. Puszczenia pawia miało miejsce ok. godz.3.05. a major nazywał się B.Jakubczyk. Jak wyczytałem z kroniki wykrzyczał nam, ze wezwie grupę operacyjną by nas zamknęli!
        Oczywiście sam też trzeźwy nie był więc jakoś potem się rozeszło po kościach a i tak graliśmy do 5.00 bo tak była zawarta umowa .Szpana jednak była jak trza!
        Natomiast basista miał na imię PIOTR. Dzisiaj już niestety Śp. Piotr W.
        Ale przynajmniej jest co wspominać!
        Niestety Gregora przy tym nie było a szkoda to by nie był takim malkontentem w stosunku do mojej osoby. Nie tylko on zresztą!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka