Dodaj do ulubionych

Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic

01.02.11, 13:41
Jak obserwuje Pani poczynania to nieodparcie dochodzę do konkluzji:
"Nie ma Pani nic do zaoferowania swemu elektoratowi, co nie obrażało by jego inteligencji"
Obserwuj wątek
    • kupujewbiedronce Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 01.02.11, 14:52
      Doskonale potrafi knuć ze swoją świtą,przesiadywać w mopsie i powtarzać,że to wszystko wina poprzednich. 4 lata to nie do końca świata pani prezydent... przeczekamy...

A propos: oszczędności,oszczędności.Proszę o jednoznaczną odpowiedź ile zaoszczędziła pani na swoim gabinecie,na pensji,pensji zastępców,dietach radnych itp.Obniżka pani pensji i zastępców o kilkanaście procent to kilkadziesiąt uratowanych osób w urzędzie!
      • waple Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 01.02.11, 15:48
        kupujewbiedronce napisał:

> Doskonale potrafi knuć ze swoją świtą,przesiadywać w mopsie i powtarzać,że to w
        > szystko wina poprzednich. 4 lata to nie do końca świata pani prezydent... przec
        > zekamy...
        >
        > A propos: oszczędności,oszczędności.Proszę o jednoznaczną odpowiedź ile zaoszcz
        > ędziła pani na swoim gabinecie,na pensji,pensji zastępców,dietach radnych itp.O
        > bniżka pani pensji i zastępców o kilkanaście procent to kilkadziesiąt uratowany
        > ch osób w urzędzie!
        Co ma piernik do wiatraka.Nikt nikogo nie wyrzuca na bruk.Chodzi o optymalizację zatrudnienia w UM.Rodzin w Rudzie bezrobotnych jest bez liku i UM nie jest przechowalnią bezrobotnych, nie stać nas na to.Bezrobotnym się pomaga i idą na to niemałe środki. Młodzi ludzie sobie poradzą a bolało by mnie bardzo, gdyby zwalniano ludzi przed emeryturą, ale myślę,że do tego nie dojdzie.Trzeba nam inwestycji i wtedy ludzie mają pracę.Jest problem,likwiduje się elektrownię, z Halemby, kopalni nie wszystcy otrzymają pracę,to setki bezrobotnych. Gdzie ich zatrudnić? Nie ma co biadolić i myślę,że w ramach odnowy się o tym myśli i zacznie coś robić.Powodzenia w działaniu.
        • kry-stian Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 01.02.11, 15:58
          Waple, o jakiej optymalizacji Ty mówisz? To polowanie z nagonką a nie optymalizacja. Kolejne awanse znajomych i swojaków a zwolnienia znielubionych. Przy takich porządkach kolejna ekipa znów będzie zmieniała. Miało być normalnie, a wyjdzie jak zawsze zgodnie z hasłem "Teraz ku.. My!"
          • gejsza10 Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 01.02.11, 16:34
            Zgadza sie, robi miejsce dla swoich, to sie nazywa optymilizacja??To wszystko sie dzieje w mysl zasady Teraz K.. My!
          • hrabina_0 Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 02.02.11, 12:54
            O czym Wy mówicie ?? !!! Nie pamiętacie jak było gdy Pan AS obejmował królowanie 8 lat temu ??
            • g-48 Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 02.02.11, 14:19
              O czym Wy mówicie ?? !!! Nie pamiętacie jak było gdy Pan AS obejmował królowani
              > e 8 lat temu ??
              Nie nie pamietam ale bardzo dobrze pamietam ostatnie wybory i tych wielenikowcy opluwali,gryzli po lydkach czy tez po prostu oblewali gnojowka Andrzeja Stani i tych ktorzy usilowali sie sprzeciwic takim praktykom.
              • hrabina_0 Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 04.02.11, 07:10
                Widać Andrzeju, że masz jakiś problem chyba ?? A wystarczy popytać się ludzi, którzy pracowali z As-em i poodchodzili do innych miast ?? Po której stronie masz tą Twoją gnojówkę ??
    • kry-stian [...] 01.02.11, 15:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • 1sally Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 01.02.11, 16:15
        ja rozumiem, że zwolnienia to zawsze trudny temat, jednak przy takim przeroście zatrudnienia w Urzędzie to konieczność. I jest to dla mnie dość oczywista sprawa. Chyba, że chcemy dalszych lat totalnej prowizorki. Prosze podać argumenty na poparcie tezy, że zwalnia nielubianych a zatrudnia znajomków, bo jeśli chodzi o Panią Sekretarz to akurat bardzo dobry fachowiec, wiec nie widzę tu nic niezwykłego. Cóż kochani czas się przyzwyczaić, że era znajomków dobiegła końca, kiedy wystarczyło mieć nazwisko lub ogoś znać żeby pracować w UM. I jakoś mam dziwne wrażenie, że osoby tak utyskujące na tym forum nie mogą się rozstać ze starym systemem... a jeszcze inni może spodziewali się po wyborach dowodów wdzięczności jak kupujewbiedronce i dlatego tak z uporem maniaka powtarza o przesiadywaniu Pani Prezydent w mopsie co zresztą jest bzdurą:)
        • g-48 Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 01.02.11, 16:34
          a jeszcze inni może spodziewali się po wyborach dowodów wdzięczn
          > ości jak kupujewbiedronce i dlatego tak z uporem maniaka powtarza o przesiadywa
          > niu Pani Prezydent w mopsie co zresztą jest bzdurą:)
          Przepraszam ze tak obcesowo zapytam:W ktorym pokoju twoja sekretarka przyjmuje twoich petentow? No dowod wdziecznosci to na razie reszta spoleczenstwa widzi po wickach a reszte zobaczy pozniej.
          • kankan0 Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 01.02.11, 16:42
            trzaba zaopatrzyć w/w panią w białe rękawiczki, bo tak po cichu wręczane są wypowiedzenia
        • gejsza10 Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 01.02.11, 16:42
          1sally/ bzdurą są twoje wypociny i pochwały dla jej poczynań.Widze ze jestes podobnym na miare sekretarz, nadzwyczajnym fachowcem. Jestes poprostu klakierem, ktory gra w tej ferajnie.Teraz dopiero era znajomkow wrocila i sie panoszy.Widze, ze sledzisz kroki pani prezydent. Skąd ty mozesz wiedziec gdzie chodzi i z kim sie spotyka.
          • 1sally Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 01.02.11, 17:09
            piszę bzdury bo nie naskakuję na p. Prezydent??? jestem klakierem bo uważam że dobrze robi???? droga gejszo dziękuję ci za komplement, że jestem fachowcem. Mam nadzieje że tak a jeśli porównujesz mnie do Pani Sekretarz to bynajmniej się nie obrażę bo to mądra babka. Zabawne jest swierdzenie iż wróciła era znajomków, biorąc pod uwagę poczynania poprzednika:):):) jak rozumiem gejszo dla ciebie era dobiegła końca, wykazać się za bardzo nie masz czym (mam na myśli fachowość) to tylko forum zostaje żeby wylać frustracje... ok, skoro to Ci pomaga:)
            • gejsza10 Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 01.02.11, 17:33
              Golym okiem widac, ze wlasnie naskakujesz i skaczesz w jej objecia. To ty uwazasz, ze dobrze robi, wiec zachowaj to dla siebie i swoich klakierow.Jezeli robi dobrze to , takie poczynania nie trzeba tak zapalczywie wspierac, jak to wlasnie robisz na tym forum.Z kolei ja szanowny 1sally, stwierdzam, ze Twoja era lizania i wlazenie w d.., bedzie miala smutny koniec.Nie nalezę do frustatow i moja "era" jak to okresliles sie nie skonczyla, wiec wyprowadzam cie z bledu i zostaw moją fachowosc w spokoju.Co zas do poczynan poprzednika, widac to w miescie na kazdym kroku, jezeli nie widzisz to zalóz okulary.Zaraz sie zacznie, wiem, zadluzenie itp, powiedz mi ktore miasto nie jest zadluzone?? Przypominam odrazu, ze w kampanii pani Dziedzic wszem i wobec wyglaszala tezy o cudownym uzdrowieniu miasta z zadluzenia. Jak narazie to same zwolnienia, ktore sa wg. niej tą receptą.Mimo wszystko ciesze sie z tego , ze zrobilam Ci komplement w postaci docenienia Twojej fachowosci, szkoda, ze do tej pory nikt cie nie docenil w tym względzie.Jest jednak pewna roznica w naszej fachowosci, moja raczej uwidaczniala sie w pracy zawodowej, a Twoja na niwie dzialalnosci klakiersko-wazeliniarskiej. Pozdrawiam i zycze sukcesow i dobrych efektow w obronie "IDEI ODNOWY".
            • terminator_2 Oj Sally 01.02.11, 17:42
              Fanie się czyta Twój wpis ale nie mogę się jednak oprzeć wrażeniu, że piszesz o sobie.... albo przynajmniej z bliskiego grona Pani Sekretarz. Z tego powodu trudno oczekiwać, ze napiszesz coś innego, niż to, że było źle a teraz jest TAK DOBRZE. Poprzednia ekipa to kolesiostwo a my to anioły. Aby kłamstwo stało się prawdą należy powtarzać je 1000 razy (tak napisał pewien gość, którego nazwiska nie przytoczę). I tym hasłem jak widzę kieruje się nowa ekipa. Szkoda... bo łączyłem spore nadzieje z odNową. A Wy nie macie nic do zaoferowania miastu poza ciągłym biadoleniem na poprzednika.
              • gejsza10 Re: Oj Sally 01.02.11, 17:59
                Zgadzam sie poza zwalnianiem i biadoleniem na poprzednika, niczego nie zaoferowali, bo nie potrafią.
                • robertdebruss Re: Oj Sally 01.02.11, 20:13
                  Może by tak na wszelki wypadek przygotować jakieś taczki ? jedna może być dwuosobowa to dla pierwszych skrzypiec p DZ. i p.D. Jak na razie ich największymi osiągnięciami to forma oszczędności na zwalnianych pracownikach czytaj (szczególnie tych którzy odważyli się w sądzie mieć odmienne zdanie niż p. Dziedzic.) Właśnie przyglądam się jak znikają jeden po drugim ze stanowisk, jak po cichu daje się im do zrozumienia :jedyne wyjście masz miesiąc. Przyglądamy się temu tak z boku, ale zaczyna to już mierzić. Więc uważam, że najwyższy czas powiedzieć tej kobiecie i jej managerowi DO ROBOTY !!!!! DOŚĆ KNUCIA I ZWALCZANIA INNYCH. NIE ZA TO WAM PŁACIMY. BO JAK NA RAZIE NIE WIDAĆ NICZEGO CO zrobiliście pożytecznego dla naszego miasta od czasu wyborów. Dość grania w bambuko !!!! W taczkach nie ma klimatyzacji ani ogrzewania, więc może być nieprzyjemnie.
        • koannak Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 01.02.11, 20:44
          A na czym opierasz swoją ocenę?, wypowiadając o kimś swoje zdanie trzeba go na prawdę znać!!!!, obiektywnie przedstawić swoje zdanie, subiektywność dla mnie nie jest zaletą i wartością. W moim przekonaniu prawda jest gdzieś w środku, a oczywistym jest, ze Prezydent będzie się otaczała ludźmi do których ma zaufanie, ja bym też tak zrobiła i każdy z was także (nawet jeśli będziecie teraz zaprzecza). Prezydent nie może się znać na wszystkim i ma do swojej dyspozycji ,,swoich zaufanych", tak działa każda struktura polityczna, czy to na szczeblu samorządowym, czy rządowym
          • g-48 Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 01.02.11, 22:21
            A na czym opierasz swoją ocenę?, wypowiadając o kimś swoje zdanie trzeba go na
            > prawdę znać!!!!, obiektywnie przedstawić swoje zdanie, subiektywność dla mnie n
            > ie jest zaletą i wartością. W moim przekonaniu prawda jest gdzieś w środku, a
            > oczywistym jest, ze Prezydent będzie się otaczała ludźmi do których ma zaufanie
            > , ja bym też tak zrobiła i każdy z was także (nawet jeśli będziecie teraz zaprz
            > ecza). Prezydent nie może się znać na wszystkim i ma do swojej dyspozycji ,,swo
            > ich zaufanych", tak działa każda struktura polityczna, czy to na szczeblu samor
            > ządowym, czy rządowym

Mysmy sie tego nauczyli od przydupskich pani prezydent z okresu przed wyborczego.Czy przypadkiem nie jest takie powiedzenie "Kto sieje wiatr,zbiera burze" a wiec kobito troche pokory i buzie na klodke.
            • nick_na_raz Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 01.02.11, 22:34
              "A na czym opierasz swoją ocenę?, wypowiadając o kimś swoje zdanie trzeba go na prawdę znać!!!!, obiektywnie przedstawić swoje zdanie, subiektywność dla mnie nie jest zaletą i wartością."

no i tu przeczysz samej sobie - jak się kogoś naprawdę zna, to nasza ocena i zdanie na temat tego kogoś siłą rzeczy są subiektywne. to raz.
              a dwa - skąd wiesz, że twój przedmówca prezydentki nie zna dobrze czy nawet bardzo dobrze, hm? to ruda, nie hollywood.
          • terminator_2 Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 02.02.11, 07:27
            Skoro subiektywność nie jest u Ciebie w cenie, to Twoje zdanie (jako subiektywne) też jest dla Ciebie mało warte. I całe szczęście... ponieważ jest to hymn pochwalny kolesiostwa... a Panie Prezydent miała stawiać podobno na fachowość.
    • marynik Tu można śledzić...... 01.02.11, 22:59
      www.rudaslaska.bip.info.pl/dokument.php?iddok=665&str=1
      na samym dole strony jest załćznik - wykaz pracowników...na dzień 11.01.2011
      więc możńa śłedzić jak zmienia się skłąd osobowy U.M. Kogo zabraknie, kto przybędzie itd itp. Jak do tej pory naliczyłąm ponad 700 osób i teraz śłedze jak to się będzie miało do redukcji zatrudnienia.
      • zbychu-fajny Re: Tu można śledzić...... 02.02.11, 21:42
        O rany, Sally twierdzi, że "era znajomków dobiegła końca, kiedy wystarczyło mieć nazwisko lub kogoś znać żeby pracować w UM" - a wygłasza to na okoliczność zatrudnienia kogoś, na podstawie jakiej? Czyżby jakiegoś "obiektywnego" konkursu? No brawo! Ależ to logiczne! Jeżeli taka logika charakteryzuje ekipę władzy, to logiczne, że miasto wspaniale się rozwinie. Dla tych, którzy nie mają oczywiście nazwiska, ani znajomków, jak pani sekretarz. Gratulacje Sally. Chyba jesteś ofiarą edukacji w rudzkiej szkole.
        A drugi kwiatuszek to oburzenie Waple. Ciekawe czemu. Bo ja tam za optymalizacją zatrudnienia jestem, ale nie widzę niczego złego w... optymalizacji wynagrodzeń naszej góry i górek. Powiedz, dlaczego nasi naczelnicy mają po 100 tys. dochodu rocznie? Bo miasto kwitnie? A z pensji prezesa takiego PWiK byłoby co dać 10 rodzinom. Żal ci tych fachowców?
    • hynio59 Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 03.02.11, 16:40
      Stania miał? Jakoś wypadł z gry.
      • cols.cols Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 03.02.11, 22:36
        Jak na razie same wpadki Pani Prezydent:
        - zwalnianie bez żadnych reguł (staz pracy, wykształcenie itp) zwalnia się tych, którzy są niewygodni lub nie mają przeszłości MOPSOWEJ lub nazwiska,
        - podpisane porozumienie w sprawie ogrzewania osiedla Halemba II kotłem Carboenergii (gdzie są te osoby z Pani Porozumienia, którzy byli przeciwko budowie spalarni w Rudzie)
        - jakoś nikt z obecnie rządzących już nie pisze na tym forum (czyżby się wstydzili swoich głosowań, a może uważają, że jak są radnymi to z plebsem nie będą pisać?)
        • bad_and_ugly Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 03.02.11, 23:19
          cols.cols napisał:
          "- podpisane porozumienie w sprawie ogrzewania osiedla Halemba II kotłem Carboenergii (gdzie są te osoby z Pani Porozumienia, którzy byli przeciwko budowie spalarni w Rudzie)"

Spalarnia i jej potencjalna lokalizacja (miała być w rej. ul.Szyb Walenty, no chyba żeby w grę wchodziły tereny obecnej elektrowni - ale tak chyba nie miało być) nie ma nic do ogrzewania Halemby, ale problemem jest to, że np. w Bielsku-Białej do jednego stołu potrafiły usiąść trzy strony: miasto, tamtejszy PEC (czyli Therma) i PKE - i w efekcie tego PKE buduje tam nowoczesny blok w elektrociepłowni, a u nas najpierw ze strony miasta (i PECu chyba też) nie miał kto usiąść do stołu z PKE, a jak już usiedli to w efekcie tego PKE definitywnie zamyka elektrownię nie budując nowej, a dzielnicę podłącza się do takiego cuda jak Carbo-Energia. Jedyny pożytek z tego taki, że PKE wyłożyło kasę na to żeby mieć czym ludzi do jakiejkolwiek ciepłowni podłączyć. Żałosne!!! Zamiast układać się z PKE o wybudowaniu nowego źródła ciepła, idzie się do nich na żebry żeby Carbo-Energii mógł się trafić zarobek jak ślepej kurze ziarnko.
          • bytom333 Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 04.02.11, 08:35
            Brak porozumienia z PKE to bezrobotni energetycy w Rudzie Ślaskiej.
            • bad_and_ugly Re: Do Pani Prezydent Grażyny Dziedzic 04.02.11, 09:56
              bytom333 napisał:

> Brak porozumienia z PKE to bezrobotni energetycy w Rudzie Ślaskiej.

Dobrze napisałeś: "ENERGETYCY". Bo w naszym mieście oprócz nich są jeszcze CARBO-ENERGETYCY - tym włos z głowy nie spadnie, natomiast zjeży się on na głowie tych, którym przyjdzie im płacić za ciepło na Halembie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka