Dodaj do ulubionych

Radni rezygnują z mandatu

24.04.11, 22:39
Już trzecia osoba wybrana do Rady Miasta rezygnuje z mandatu.
To mieszkańcy wybrali Pierończyka, Domżalskiego, Krzysteczko do tej zaszczytnej fukcji.
Dlaczego rezygnują?
Dlaczego zajmują stanowiska dla specjalistów, są politykami ?
Nie mają pojęcia o zarządzaniu miastem Pierończyk, wodociągami Domżalski, oświatą Krzysteczko.
Mają pojęcie - jeden cytat z ich CV, obalający moją tezę.
Oczywiście są z Porozumienia dla Miasta Mego, ale nawet nie mają paszportu MOPS.

Po co my ich wybraliśmy z głupoty?
Zrobili nas w konia?
A można wymienić wszystkich radnych koalicji rządzącej?

Może mnie głupiemu Pan Osmenda w głowie oświeci?
Obserwuj wątek
    • volwer Re: Radni rezygnują z mandatu 24.04.11, 22:58
      rezygnują , awansują
      a wyborów nie szanują.
      • waple Radni rezygnują 25.04.11, 12:00
    • fast-kajfasz Re: Radni rezygnują z mandatu 25.04.11, 12:42
      I bardzo dobrze. Będzie mniej Staniowisk. A kto wam powiedział, że Staniowiska są dożywotnie? Inni mają też prawo do tego? Przestań już płakać i się drzeć jak dzieciak, który zgubił laleczkę!
      • erudzianka Re: Radni rezygnują z mandatu 25.04.11, 12:50
        W jakim sensie mniej stanowisk? Z tego co wiem za tych, którzy rezygnują wchodzą następni z listy z minimalnym poparciem niestety. Coraz więcej przypadkowych osób w RM. A w obecnej sytuacji przydali by się mądrzy ludzie w tym kolegium.
        • fast-kajfasz Re: Radni rezygnują z mandatu 25.04.11, 12:59
          Mniej tych Stanioludzi. Inaczej; pora zmian, skoro takie zadłużenie wyprodukowano!
          • erudzianka Re: Radni rezygnują z mandatu 25.04.11, 13:35
            Nie rozumię tej Waszej nienawiści do Stani. Szkoda fachowców bo na wszystkich spotkaniach w ościennych miastach chwalą się, że pozyskali wyedukowanych fachowców po czystkach w Rudzie. Moim zdaniem szkoda, ale Wy widzicie to inaczej prawda?
            • fast-kajfasz Re: Radni rezygnują z mandatu 25.04.11, 13:51
              Kolega, kolegę zawsze Chwali. Ja mam znajomego od poprzedniej ekipy, którego żona była wepchnięta do roboty, tylko dla tego, że to kolega. Czyli kolesiostwo, teraz gdy ją zwolnili, drze się w niebo glosy, jak to ją skrzywdzili. A jak ona była przyjmowana, to co? Widzisz tu gdzieś nienawiść? A sprawiedliwość społeczna gdzie? To za moje podatki siedziała na stołeczku.
              • erudzianka Re: Radni rezygnują z mandatu 25.04.11, 15:02
                A teraz siedzą za swoje? Z tym zawsze był problem ale uważam, że z kąpielą wywalono sporo takich osób, których długo trudno będzie zastąpić fachowcami o porównywalnych umiejętnościach i wiedzy. Pozwól, że nie przytoczę żadnych nazwisk. Popytaj w Zabrzu i innych ościennych miastach jak się chwalą i cieszą, że udało ich sie ściągnąc do nich - to jest Twoim zdaniem kolesiostwo. Ja piszę o fachowcach a nie o przy...sach każdej władzy, bo ci zostali w większości i leżą plackiem przed odnową prawda?
                • zbychu-fajny Re: Radni rezygnują z mandatu 25.04.11, 17:45
                  droga rudzianko, jeżeli było tak świetnie, to skąd te wszystkie nietrafione decyzje, skąd zadłużenie miasta? Wskazując na Zabrze mówisz o jednej z zastępczyń prezydenta - a powiedz: jak była realizowana ISPA? A inne sprawy w jej działce też podobnie kwitły? Jeżeli prawdą jest, ze drugi zastępca pełni funkcję w RIO, to tylko proszę: nie wmawiaj mi, że przeszedł jakiś tam konkurs i że to jego profesjonalizm zadziałał, bo wiemy jak to wyglądało. Wyniki spółek, za które będziemy płacić, swoje mówią. W sumie wybacz, ale bardzo dyskusyjne jest pieprzenie o "fachowcach" w administracji samorządu, bo gdyby nie kolesiostwo i właśnie wymiana między miastami, to ci fachowcy raczej miejsca nie znajdują. Jedynym dowodem profesjonalizmu jest umiejętność pracy również poza administracją i "działalnością", również tam gdzie liczą się tylko wyniki rynkowe a nie dofinansowania. A jeżeli radzisz nam pytać o te zachwyty, to przynajmniej powiedz u kogo? Mam na rynku w Zabrzu stanąć i pytać? kto się tak chwali? To, że decydenci - nie wątpię, bo jakoś muszą ludowi wyjaśnić wywalanie kasy na jałmużnę. To, że nie chcesz mówić o kim pleciesz- rozumiem, bo najlepiej jest puścić oko z hasłem "wiecie o kim mówię", ale tu jest to puste. No i sam odsetek przydupasów - twierdzisz, że ich tak dużo. A wiesz, jak to się stało, że tylu ich aż jest w tym gmachu? Ilu z nich nie przyjmował poprzedni prezydent? Dlaczego są przydupasami? Czy nie dlatego, że tylko lizanie po piętach jest ich szansą? Tak w końcu zaczynali pracę i tak chcą ciągnąć. Dziwisz się? Poprzednik tego nie wiedział?
                • kupujewbiedronce Re: Radni rezygnują z mandatu 25.04.11, 19:02
                  Ty erudzianka najpierw naucz się poprawnej polszczyzny, która moim zdaniem determinuje do udziału na forum, a potem wypowiadaj swoje mądrości...
                  • erudzianka Re: Radni rezygnują z mandatu 25.04.11, 19:50
                    A możesz mi wytknąć ten mój brak poprawnej polszczyzny? No chyba, że brak ogonków mój drogi. Jak nie masz merytorycznych uwag to się czepiasz - widzę. że na tym forum typowe dla takich jak Ty. Ale tym nie zamkniesz ust tym, którzy maja swoje zdanie.
                    • zbychu-fajny Re: Radni rezygnują z mandatu 25.04.11, 21:07
                      Rudzianko, masz merytoryczną odpowiedź przynajmniej na to moje pytanie: gdzie, u kogo mam szukać pozytywnych opinii na temat gwiazd rudzkich. A może dodaj jakie to ich decyzje u nas czy tam tak kogoś zachwyciły? Tak długo to musisz trawić? na pierdoly od razu odpalasz.
                      • erudzianka Re: Radni rezygnują z mandatu 25.04.11, 22:34
                        Twoim zdaniem pierdoły? Jedna v-ce, która już dawno powinna być na emeryturze proszona jest by jeszcze pomóc w Zabrzu druga by pomóc w innym mieście. Czy uważasz, że ktoś wziąłby niekompetentne baby, które na niczym się nie znają? Myślę, że Twoja ocena jest błędna. Jak ktoś jest fachowcem i do tego cenionym to od razu znajdzie zatrudnienie. Możesz nie lubić konkretnych ludzi ale musisz docenić ich fachowość ( i pozwól, że mimo braku jakiejkolwiek przynależności te Panie akurat tak będę oceniała, bo mój kontakt z nimi jako petenta UM pozwala je tak właśnie określić) a tak apropos na krytykę nie naraża się tylko ten kto nic nie robi.
                        • zbychu-fajny Re: Radni rezygnują z mandatu 26.04.11, 16:26
                          i właśnie mi potwierdzasz, że jedynym argumentem na twoje sensacje jest kolesiostwo. Gdybyś mi wskazała firmę, opinię przedsiębiorcy - to tłumaczyłem już: inna sprawa. Natomiast w tym świecie wydanie tysiąca podatnika to tyle samo co dla nas grosik. Niestety. A "twój kontakt z nimi jako petenta UM" jest co najmniej podejrzany. Załatwiałaś jakieś sprawy u obu wiceprezydentek? No, jesteś najwyraźniej "gościówa". To i sporo miałaś do stracenia, nie?
                          A nie odpowiedziałaś jeszcze jak to było z tą zapieprzoną ISPA czy z zasmoleniem służby zdrowia i kilku innych działek, albo np. z e stanem oświaty w RŚl...?
                          • erudzianka Re: Radni rezygnują z mandatu 02.05.11, 14:53
                            Nie jestem gościowa, razem z sąsiadami umówiliśmy się z V-ce na rozmowę w sprawie naszej ulicy, zapisali, za 2 tygodnie nas przyjęto, wysłuchano i sprawę załatwiono - proste prawda? Nie pytaj mnie o ISPĘ bo nie mam o niej zielonego pojęcia, natomiast w sferze oświaty, mogę sporo Ci powiedzieć, bo to moja działka i nie zepsują jej chyba jeszcze długo decyzje urzędasów i tych z Wa-wy i tych lokalnych :). Co do służby zdrowia no cóż powiem tak jest nieciekawie w całym kraju ale najbardziej by tak było zależy lekarzom bo w ten sposób zarabiają kasę ma chorych i to jest dla mnie największa patologia. Kiedyś najważniejsza była pani w mięsnym a teraz pani w rejestracji u lekarza niestety.
                        • fast-kajfasz Re: Radni rezygnują z mandatu 26.04.11, 17:29
                          Czyli, w Rudzie są same matoły i tylko kilka bab powiązanych ze starym dowództwem ma antidotum na wszystko. Tak?
                          • zbychu-fajny Re: Radni rezygnują z mandatu 26.04.11, 23:28
                            Tego nie powiedziałem, przeciwnie - jest tu mnóstwo zdolnych ludzi, ale nie należą do nich osobnicy wskazani przez rudziankę. Fakty i obyczaje poprzedniej i obecnej władzy mówią za siebie: Ruda Ślaska jako miasto nieprzeciętnie zasobne (czym władza poprzednia się chwaliła), stała się dowodem indolencji władzy. Dlaczego? Dlatego, że zarządzały nim "skarby"? odpowiedz sobie sam. Pozostaje mi czekać na objawienie geniuszu obecnie zarządzających. Pierwsze jaskółki są: obsady stanowisk w ZAZ (super konkurs!), stanowisk w UM (bynajmniej nie przez kolesiostwo, tylko przez konkursy "wewnętrzne"), likwidacje wiadomo czego (kogo) itp. Na pewno wynik nas zachwyci. a co do "bab powiązanych ze starym dowództwem" z antidotum na wszystko - to mnie zaciekawiasz. O kim, o czym mowa?
                          • erudzianka Re: Radni rezygnują z mandatu 02.05.11, 14:54
                            A kto tak sądzi??
    • waple Re: Radni rezygnują z mandatu 25.04.11, 18:13
      Jak się siedzi kilka kadencji w tej radzie , to może stać się to nudne.Inna sprawa, to oni pośrednio przyczynili się do tej sytuacji w jakiej teraz jest miasto. A więc lepiej zrezygnować i pozbyć się tego garbu raz na zawsze.No i co tu dużo mówić, liczy się kasa. Na wszystko brakuje, czekam tylko na sytuację kiedy wpływy będą mniejsze od wydatków na uposażenie urzędników UM.
    • marko.44 Re: Radni rezygnują z mandatu 25.04.11, 20:08
      Kolego, doczytaj dowiedz się, nie Krzysteczko a Piecko Aleksandra zrezygnowała z mandatu.
      • marynik Re: Radni rezygnują z mandatu 26.04.11, 17:11
        marko.44 napisał:

> Kolego, doczytaj dowiedz się, nie Krzysteczko a Piecko Aleksandra zrezygnowała
        > z mandatu.

Ale jak donosza wiewiórki P. Krzysteczko mierzy wyzej - wiceprezydentowa ( a vakat czeka) i jeśłi na najbliżeszej sesji złoży slubowanie to tylko czekac jak złoży rezygnację, a wtedy kolejna osoba za nią to P. Domżalski junior. Może własnie o to chodzi????
        • urzednik333 Re: Radni rezygnują z mandatu 26.04.11, 22:49
          Ale te wiewiórki donosiły o tym już po wyborach.....a ta zwłoka tylko na uśpienie ludu. A propo to donosiły tez dość wyraźnie że mąż P. Krzysteczko ma byc zastepcą dyr w ZAZACH notabene jeszcze przed ogłoszeniem konkursu na dyr. ZAZ. Takze po wynikach konkursu w ZAZie juz to pieknie wszystko układa sie w piekną telenowele....ach co za scenariusz wartki ! Sami fachowcy na konkretnych posadach będą.....i o co WAM wszystkim chodzi, jest tak jak było obiecane w wyborczych spotach :) nauczycielka dyrektorem a kuchta jej zastepcą.....jestem ZA ! buhahaha
          • blumkul Re: Radni rezygnują z mandatu 28.04.11, 09:51
            Może jednak nakręci się na tej podstawie jakiś film?
            • volwer Re: Radni rezygnują z mandatu 02.05.11, 20:03
              blumkul napisał:

> Może jednak nakręci się na tej podstawie jakiś film?

pewnie ktoś nakręci o tym film,ale to nie bedzie fabularny film,tylko dokument w sprawie.
              moze już się kręci...
              • rsoczewka Re: Radni rezygnują z mandatu 03.05.11, 18:42
                To proste dla kasy.
                DLA KASY
                • volwer Re: Radni rezygnują z mandatu 03.05.11, 22:00
                  rsoczewka napisała:

> To proste dla kasy.
                  > DLA KASY
                  niekoniecznie dla kasy.To dla najjaśniejszej!!zeby miała tak jak chce.zmarszczy brew i Zbynio musi zapomniec o radzie i na banicje do wodociągów sie udać,palcem kiwnie i Majkel Gromińczyk już marzy o tym zeby vickiem zostać i mandat porzucić,czoło zmarszczy i Sławoj Śmięch już szpital w garkuchnię zmienia,nogą tupnie a Jack Korek do kolejnej rady nadzorczej się wpisuje., wystarczy że tylko pomyśli a już Bogna Opatrznosciowa każdą sprawę szemraną załatwi,tylko Ted Chowany głowy pokornie nie zgina,ale podobno reumatyzm go dopadł a mandatu zrzec się nie może bo go teraz nie ma.
                  I tak wszyscy najjaśniejszej służą i swoje glowy ratują,a czy na tym zarabiają??alez oni ratuja miasto szpital,urzad miasta i wszystko co sie da!!tacy to RATOWNICY
                  • volwer Re: Radni rezygnują z mandatu 05.05.11, 21:15
                    Następny ratownik u wrót najjaśniejszej juz stoi..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka