mietlorz707 08.03.12, 02:29 Mamy drogą wodę, to na pocieszenie mamy Konkurs Nawet strona na Facebooku jest, a fanów ma chyba mniej niż PWiK pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waple Re: Woda w Rudzie Śląskiej jest piękna 08.03.12, 10:14 Ale roz w roku mo lecieć COCA- COLA, oczywiście z kokotkow. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Woda w Rudzie Śląskiej jest...... 08.03.12, 10:54 Paweł, Ale przecież w przeszłości za poprzedniego prezydenta już taka COLA leciała! Z pałeczkami! Było gorące lato a my w Rudzie czy na Goduli musieliśmy w baniakach wodę nosić stojąc za nią w kolejce. Nawet było sympatycznie bo szło pogadać na różne tematy (jak to w kolejce) ale o referendum jakoś nikt wtedy nie wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca-1 Re: Woda w Rudzie Śląskiej jest...... 08.03.12, 11:58 jozefosmenda napisał: > Paweł, Ale przecież w przeszłości za poprzedniego prezydenta już taka COLA leciała > Z pałeczkami! P. Józefie Pawłowi jest wszystko jedno co poleci, oni tam na targu w H.1 pracują w takim syfie, że co by nie leciało byłoby dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Woda w Rudzie Śląskiej jest...... 08.03.12, 12:06 wyborca-1 napisał: > jozefosmenda napisał: > > Paweł, Ale przecież w przeszłości za poprzedniego prezydenta już taka COL > A leciała > > Z pałeczkami! > P. Józefie Pawłowi jest wszystko jedno co poleci, oni tam na targu w H.1 pracuj > ą w takim syfie, że co by nie leciało byłoby dobre.Porozmawiał bym z Tobą o syfie, ale obawiam się,że nawet nie wiesz co to jest, może słyszałeś a ja się o tej przypadłości uczyłem.Naukowiec z B.łaski.A kysz! Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Woda w Rudzie Śląskiej jest...... 08.03.12, 12:00 Czara goryczy widać się przebrała.Ale to tylko demokracja, ja nie walczę o stanowiska,profity, rozgłos.Tu chodzi o nasze przyszłe pokolenie.Nie trzeba było ani grosza z budżetu, aby MDK, był MDK-em,aby szkoła przy ul. Kłodnickiej była szkołą,ponoć ma się rozwijać/klasy górnicze/, proponowałem jeszcze, przeróbka mechaniczna, T. Górnicze.Likwiduje się w mieście najnowsze a stare do remontu zostawia.Gdzie tu logika?Ta szkoła po wymianie okien, kilkaset tys. pln. w błoto, trzeba doliczyć, 2-a boiska tartanowe na zapleczu ile to razem kosztowało?Tam jest ośrodek szkoleniowy, on częściowo tą szkołę utrzymywał.Wprowadza się w błąd Radnych, w tym wypadku podaje się na sesji wykorzystanie 49% a w innych wypadkach, malejącą ilość uczniów.Co p.Prezydent obiecała, dyrektor tej szkoły,że ta pierwsza by ją likwidowała i to od wczoraj? A "Zdebel", tysiące ludzi to odwiedzało i co? Baseny, niekończąca się budowa, kaktus mi na ręce wyrośnie,gdy następny termin nie będzie przestawiony, no i kogo będzie na to stać, aby to odwiedzić.Ja szeroko rozumuję,że nie tylko obecna, ale i p. Stania dołożył do tego rękę.Największa gmina górnicza w Europie a my tu giniemy.A obecna nie potrzebowała ani grosza,aby największą dzielnicę Rudy Śl. zrujnować, brakowało jeszcze tylko przegłosować oddanie hali MOSiR i by było dopełnienie.Na szczęście, wycofała się z tego, za 5,12-ta i tu jedyne moje podziękowanie p.Prezydent.A do radnych mam żal,że nie w pełni dokładają się do podejmowanych decyzji,trzeba przynajmniej do ważnych spraw podchodzić odpowiedzialnie i wtedy nie dać sobą manipulować, bo sprawdzam i wiem.Ito tyle, a referendum, to demokracja, ja się demokracji nie boję! i to taka bezpośrednia a Wy? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca-1 Re: Woda w Rudzie Śląskiej jest...... 08.03.12, 12:32 waple napisał: > Czara goryczy widać się przebrała..Ja szeroko rozumuję,że nie tylko obecna, ale i p. Stania dołożył do tego rękę>.Największa gmina górnicza w Europie a my tu giniemy.A obecna nie potrzebowała > ani grosza,aby największą dzielnicę Rudy Śl. zrujnować, brakowało jeszcze tylko> przegłosować oddanie hali MSiR i by było dopełnienie.Na szczęście, wycofała s > ię z tego, za 5,12-ta i tu jedyne moje podziękowanie p.Prezydent. P. Pawle i znowu nieznajomość, proszę nie pisać głupstw. Hala już dawno jest MOSiRu i jeżeli chciałby Pan wiedzieć za wszystko trzeba płacić, za imprezy, treningi, mecze, każdy mieszkaniec chcący wejść na hale musi zapłacić. Za darmo umarło. Przekazanie hali spółce od basenu tylko by jej pomogło, bo tak zginie. Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Woda w Rudzie Śląskiej jest...... 08.03.12, 12:58 Do: wyborca-1, zginąć razem z tymi basenami.Przyjechał wizjoner, nawet nowe bloki chce likwidować, śni mu się Park Rozrywi.Ludzie obudzcie się, bieda , ile się ładuje w MOPS? Tu trzeba budować miejsca pracy a nie je likwidować.A co do dopłat za halę, a gdzie my płacimy podatki? To my tą halę utrzymujemy a jak Ty myślisz? Jeszcze dodatkowe koszty, bo będzie robił łaskę ,że zarządza?, i te narzekania,że mu się nie opłaci?To chcesz doprowadzić do likwidacji? A może jestem kiep?Baseny, umowa, kto będzie płacił? Dajcie mi pieniądze, to, to samo co poręczenie tych pieniędzy, kto będzie płacił? Dajmy sobie spocznij! Nie rozwijam, inny świat, szkoda czasu i atłasu. Cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
sukiero Waple 08.03.12, 21:28 Ty faktycznie na targu handlujesz? Ty naprawdę nie chcesz tego basenu? Ty nie chcesz nic zmieniać na Halembie - poza klejeniem dziur i równaniem garbów na ulicach? Proszę odpowiedz mi na te pytania Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Waple 09.03.12, 08:18 sukiero napisał: > > Ty faktycznie na targu handlujesz? > Ty naprawdę nie chcesz tego basenu? > Ty nie chcesz nic zmieniać na Halembie - poza klejeniem dziur i równaniem garbó > w na ulicach? > Proszę odpowiedz mi na te pytania. Na pierwsze, przyjdz i będziesz wiedział, proponowałem spotkanie, sprawa otwarta. Ja pragnę tego basenu, mieszkam niedaleko, ale powiedz kiedy to będzie gotowe i jaką cenę zapłacimy, my zapłacimy?Jestem tam prawie dziennie.Ale ten basen ma być do mieszkańców, a tu już 1/5 budżetu idzie na MOPS. Ludzie nie mają na chleb a TY o basenach.I po trzecie, trochę w życiu widziałem, chrochę przeszłem i wiem co to rujnowanie i rozwój.Mam już kilka latek i te bajeczki nie do mnie.Na 1-ym km. kwadratowym, 4 markety i to Twoim zdaniem rozwój a w koło ruina.Mogę pokazać co nas boli.Nie rozwijam, szkoda czasu.Gdybyś śledził moje posty, tu na forum, to by było wiadomo o co mi chodzi.Jak byś był zaineresowany spotkaniem to Ci oczy otworzę, chyba,że poczekasz, nakręcę coś na ten temat.Tylko i tylko w mediach lokalnych, bo w swoje gniazdo się nie robi.Były i media, ale moje słowa, to dajcie nam spokojnie pracować i żyć, bez konkretów, rozgłosu, robię swoje.I może nie zawsze mam rację, ale w tym wypadku przepraszam, słucham, ale wnioski wyciągam sam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Waple 09.03.12, 09:10 Waple,czepianie się,supermarketów jest zrozumiałe z pkt widzenia handlujących na targu ale tak ogólnie to sensu,zwłaszcza w kontekście zarzutów do władz RŚL,nie ma żadnego. Tam gdzie Biedronka market był od "zawsze". Lidl czy Inter Marche powstały na nieużytkach kopalnianych a Aldik na terenie dwóch czy trzech posesji prywatnych. Osobiscie ,choc mam do najbliższego 100 m ,po pieczywo idę do sklepiku osiedlowego(kupując drożej,za to miła obsługa) a po marchewkę czy jabłka na Twój targ(bo taniej i lepszej jakości) Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Waple 09.03.12, 13:54 Wiesz i rozumiesz, hepik a nie rozumiesz.Ja nie mam żadnego targowiska, chleb tam kupuję bo mi smakuje.Jesteś ostatnio bardzo aktywny, ale nie przyjmujesz moich argumentów.Ja natomiast wolę mieć dziesiątki ludzi za sobą, niż jednego wroga. Nie sprowokujesz mnie do ostrych słów, z mojej strony.Prześledz co pisałem poprzednio, byłem za obecną władzą, nawoływałem, dajmy jej czas, nie się wgryzą w te tryby.Ale te poczynania,to już mnie przerosło.Miał facio konia i mówi,że jeszcze jeden dzień jakby wytrzymał, bez jedzenia, to by go oduczył, jeść, ale ten koń mu zdechł.Ale nie martw się, referendum, to tylko demokracja.Jak jest tak dobrze, to te władze wybiorą ponownie i po krzyku.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Waple 09.03.12, 15:55 hepik1 napisał: > Waple,czepianie się,supermarketów jest zrozumiałe z pkt widzenia handlujących n > a targu ale tak ogólnie to sensu,zwłaszcza w kontekście zarzutów do władz RŚL, > nie ma żadnego. > Tam gdzie Biedronka market był od "zawsze". > Lidl czy Inter Marche powstały na nieużytkach kopalnianych a Aldik na terenie d > wóch czy trzech posesji prywatnych. > Osobiscie ,choc mam do najbliższego 100 m ,po pieczywo idę do sklepiku osiedlow > ego(kupując drożej,za to miła obsługa) a po marchewkę czy jabłka na Twój targ(b > o taniej i lepszej jakości. Jeszcze jedno sprostowanie hepik.Aldik powstał na boisku treningowym Grunwaldu Halemba, ale widocznie taka była konieczność,że to sprzedano, bo trudno prezesa posądzć,że nie lubi sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Waple 09.03.12, 20:06 waple napisał: >Jeszcze jedno sprostowanie hepik.Aldik powstał na boisku treningowym Grunwaldu Halemba, ale widocznie taka była konieczność,że to sprzedano, bo trudno prezesa posądzć,że nie lubi sportu. Nie prostuj spraw,kiedy ci sie coś pomyradalo :) Aldik stoi na terenie ,gdzie stały dwa prywatne domki. Na terenach kopalnianych,przekazanych Grunwaldowi stoi LIDL. Lepiej napisz co sie stało z milionem za Sobiecha? A jeśli tego miliona ciągle nie ma,to spytaj Wawy,co zrobił by w końcu znalazł sie na koncie Grunwaldu. A dzisiaj to juz chyba grubo więcej powinno być? Bo Sobiech juz śmiga nie w Poloni Warszawa tylko na boiskach Bundesligi . Odpowiedz Link Zgłoś
1sprawiedliwy1 Re: Waple 09.03.12, 12:27 waple napisał: > sukiero napisał > > Ty faktycznie na targu handlujesz? > > Ty naprawdę nie chcesz tego basenu? > > Ty nie chcesz nic zmieniać na Halembie - poza klejeniem dziur i równaniem > garbów na ulicach? Tak waple naprawdę handluje na targu w Halembie i tak mi się wydaje jak by dalej był poprzedni zarządca to by już go tam nie było, za tego pana ( juz go tu dobrze wspominano na forum) był ład i porzadek, kioski jednakowe miały być już, tak zaczęli robić, ale AS zwolnił tego pana i........ waple ma najgorszy stragan na targu, co było na smietniku to jest jako obudowa straganu, i nie tylko on, tak z innej beczki dlaczego nikt się za ten syf nie zabierze. Grunwald nic nie robi na obydwu targach, to woła o pomstę do nieba, ciekawe czy z handlu papierosami na handlu na dwójce pracownik im płaci haracz. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_and_ugly Re: Woda w Rudzie Śląskiej jest...... 08.03.12, 21:03 "Paweł, Ale przecież w przeszłości za poprzedniego prezydenta już taka COLA leciała! Z pałeczkami!" Czy COLA leciała za czasów prezesa, o którym Pan pod linkiem pisze (poprzednik obecnego prezesa) w samych superlatywach? "...ale o referendum jakoś nikt wtedy nie wspominał." Bo OdNowa jeszcze wtedy nie rządziła, a z czasem widać, że ludzie uznali, że OdNowa bardziej szkodliwa niż mikroby w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
robertdebruss Re: Woda w Rudzie Śląskiej jest...... 08.03.12, 21:19 Jakoś nikt z was kolejkowicze do wody nie miał wtedy odwagi aby zmobilizować ludzi i tu jest pies pogrzebany panie Osmenda. Teraz wam łyso, że znaleźli się ludzie, którzy odważnie upomnieli się o swoje prawo do referendum. Prawo, panie Osmenda to słowo które pan szczególnie powinien znać. Nie mydlcie ludziom oczu, że to ludzie Stanii chcą powrotu do UM i to ich robota. Bo z tego co wiem występują tam różne opcje. Obecne coraz częściej was widać na wizji,na wyścigi chcecie pokazać jak to się wielce udzielacie, jacy jesteście oddani sprawie. Tak sprawie, tylko czyjej ???????? chyba swojej. Odpowiedz Link Zgłoś
sukiero Re: Woda w Rudzie Śląskiej jest...... 08.03.12, 21:38 robertdebruss napisał: > Jakoś nikt z was kolejkowicze do wody nie miał wtedy odwagi aby zmobilizować l > udzi i tu jest pies pogrzebany panie Osmenda. Teraz wam łyso, że znaleźli się l > udzie, którzy odważnie upomnieli się o swoje prawo do referendum. Prawo, panie > Osmenda to słowo które pan szczególnie powinien znać. Nie mydlcie ludziom oczu > , że to ludzie Stanii chcą powrotu do UM i to ich robota. Bo z tego co wiem wys > tępują tam różne opcje. Obecne coraz częściej was widać na wizji,na wyścigi ch > cecie pokazać jak to się wielce udzielacie, jacy jesteście oddani sprawie. Tak > sprawie, tylko czyjej ???????? chyba swojej. ============================== To bardzo ciekawe co napisałeś- wszyscy co podżegali do referendum podkreślając jakie to zło płynie od Pani Prezydent byli/są jakoś szczególnie związani z byłą na szczęście władzą. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_and_ugly Re: Woda w Rudzie Śląskiej jest...... 08.03.12, 22:04 "...byli/są jakoś szczególnie związani z byłą na szczęście władzą." Zważywszy na fakt, że skład RM jest, z wyjątkiem tylko garstki radnych, prawie taki jak za "byłej władzy" (obecny prezes PWiK też tam był, obecny I-szy Zastępca Prezydenta Miasta też tam był)), a obecna Pani Prezydent za "byłej władzy" była szefową MOPSu (oczka w głowie również "byłej władzy"), a obecna Sekretarz Miasta była szefową DPSu, a obecny rzecznik UM... itd., itd. to można powiedzieć, że w gmaszysku przy pl. Jana Pawła II-go nr 6 ciężko jest znaleźć kogoś kto nie jest "jakoś szczególnie związany z byłą na szczęście władzą". Zatem jak widać, jeżeli Ci którzy kręcą się wokół referendum są wg Ciebie "jakoś szczególnie związani z byłą na szczęście władzą", to Ci po których stronie obecnie stoisz tym bardziej są "jakoś szczególnie związani z byłą na szczęście władzą". Jedni drugich warci... Sukcesem referendum może być nie odwołanie obecnej władzy, ale możliwość wybrania zupełnie nowych... jeżeli tacy będą chcieli kandydować. Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Woda w Rudzie Śląskiej jest...... 09.03.12, 10:08 Do: Sukiero, nie byłem ,nie jestem i nie będę związany z byłą czy obecną władzą.Jestem niezależny, czyli obiektywny i nie sterowany, przez nikogo.Nie jestem uzależniony, od mediów, mam rozum,słucham, oglądam i wyciągam wnioski a następnie decyzje. Ja tylko pokazałem, gdzie żyjemy, demokracja i ją należy stosować, bo takie mamy prawo.A teraz, poprzednia władza i jej decyzje.Za ich kadencji, dwa razy ,co roku wymieniany asfalt na Kłodnicy, raz związane to wyło z ISPA a za rok, szkody górnicze, paranoja.Ile za te pieniądze by było mieszkań, dla Bytomian/ich domy się walą/, to wydaje mi się ta sama spółka. Chodnik przez cały las od Kochłowic , z kostki mozaikowej a w mieście, drogi nie utwardzone, no i te chodniki, poza rynkiem.Długi, to grzechy poprzedników.Ale ta władza? nie piszę, nie będę się powtarzał.Myślałem,że gorzej już być nie mogło, ale to największa pomyłka w moim życiu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sukiero Waple 09.03.12, 14:51 Hurtem odpoiwadam na twoje 2 posty. ad.1 Na pierwsze, przyjdz i będziesz wiedział, proponowałem spotkanie, sprawa otwarta. Ja pragnę tego basenu, mieszkam niedaleko, ale powiedz kiedy to będzie gotowe i jaką cenę zapłacimy, my zapłacimy? Dowiesz się jak go otworzą – nie bądź w gorącej wodzie kąpany. A kiedy? - jak tam dziennie chodzisz to widzisz postęp prac. Gdyby nic się tam nie działo zrozumiałbym twoje uwagi w tej materii. Jestem tam prawie dziennie.Ale ten basen ma być do mieszkańców, a tu już 1/5 budżetu idzie na MOPS. Człowieku co ma piernik do wiatraka? Co ma MOPS wspólnego z basenem? Basen finansowany jest z kredytu w całości zaciągniętego na ten cel. Ludzie nie mają na chleb a TY o basenach. Będzie basen będzie chleb – tylko to targowisko musicie troszkę zmodernizować by nie przypominało tego rodem z Bangladeszu. I nie straszyło ludzi. I po trzecie, trochę w życiu widziałem, chrochę przeszłem i wiem co to rujnowanie i rozwój.Mam już kilka latek i te bajeczki nie do mnie.Na 1-ym km. kwadratowym, 4 markety i to Twoim zdaniem rozwój a w koło ruina. PRL się skończył teraz rozwój idzie w kierunku komercji. Miasto, co najwyżej może ci chodnik zrobić, plac zabaw, ulicę oświetlić ew. wyasfaltować. Stworzyć technologiczne strefy wspomagające rozwój przedsiębiorczości nic poza tym. Reszta zajmują się radni którzy poza łataniem dziur nie zgłosili żadnego konkretnego projektu.Zarząd Miasta też ma takie kompetencje. Mogę pokazać co nas boli.Nie rozwijam, szkoda czasu.Gdybyś śledził moje posty, tu na forum, to by było wiadomo o co mi chodzi.Jak byś był zaineresowany spotkaniem to Ci oczy otworzę, chyba,że poczekasz, nakręcę coś na ten temat. Ile razy byłeś na spotkaniach z Radnymi? Na ich dyżurach – jakie wnioski wyciągnąłeś z tych spotkań – co osiągnęły te spotkania. Kto jest radnym twojej dzielnicy? wnioski wyciągam sam.. od wniosków są Radni. ad.2 Do: Sukiero, nie byłem ,nie jestem i nie będę związany z byłą czy obecną władzą .Jestem obiektywny i nie sterowany z tym obiektywizmem można polemizować wszystko zależy od posiadanej wiedzy. Za ich kadencji, dwa razy ,co roku wymieniany asfalt na Kłodnicy, raz związane to wyło z ISPA a za rok, szkody górnicze, paranoja.Ile za te pieniądze by było mieszkań, Co ma piernik do wiatraka? ISPA to projekt miasta szkody górnicze to efekt pracy kopalni- kopalnia zgodnie z porozumieniami i prawem musi naprawić wyrządzone szkody a takimi są garby, zapadliska spękania. Chodnik przez cały las od Kochłowic , z kostki mozaikowej a w mieście, drogi nie utwardzone, no i te chodniki, poza rynkiem. Jakie drogi? gdzie? czy teren należy do miasta – czy tymi drogami zawiaduje miasto? Długi, to grzechy poprzedników.Ale ta władza? nie piszę, nie będę się powtarzał. Myślę że forumowicze chętnie by posłuchali. Myślałem,że gorzej już być nie mogło, ale to największa pomyłka w moim życiu.Pozdrawiam. Oczywiście – platforma cię robi na kasie ale PiS u nie dopuścisz do władzy więc będziesz głosował na PO. Bez sensu. (to powyższe zdanie jest wycięte z dowcipu) Odpowiedz Link Zgłoś
sukiero Re: W A P L E halo?! 10.03.12, 21:38 Panie Pawle -waple problem z odpowiedzią? Odpowiedz Link Zgłoś
ysia666 Re: Woda w Rudzie Śląskiej jest piękna 09.03.12, 15:52 ba... nie waham się stwierdzić, że woda w Rudzie jest przepięknie droga Odpowiedz Link Zgłoś
volwer [...] 09.03.12, 19:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
volwer Usuwana wiadosc 10.03.12, 16:34 Wiadomości o wodzie usuwane być nie powinny,woda to życie... Odpowiedz Link Zgłoś