Dodaj do ulubionych

Ludzie bogi piszą

06.05.12, 21:13
Trafiłem na ciekawego bloga
amarian2.blox.pl/html
lektura ciekawa choć dość zaskakująca
wszelka krytyka i wszystkie wpisy odnoszą się do poprzedniej władzy a jak mi wiadomo pan amarian2 jest jednym z ojców referendum przeciwko obecnej władzy (dziwne zero 0 słów krytyki) czyżby to blog wiecznego krytykanta każdej władzy.
Obserwuj wątek
    • w36 Re: Ludzie bogi piszą 06.05.12, 21:35
      betonpzpr napisała:

> Trafiłem na ciekawego bloga
      > amarian2.blox.pl/html
      > lektura ciekawa choć dość zaskakująca

Wielkie dzięki że to znalazłeś i się podzieliłeś. Faktycznie lektura ciekawa, nawet pewne sprawy do dziś są "rozwojowe". Dobrze że jest jakiś ślad.
      A co do Twojego zaskoczenia autorem, to nie czuję zupełnie powodu Twojego zaskoczenia.
      Nie wiem czego oczekiwałeś, ale ja też nie widzę zupełnie możliwości uproszczenia sytuacji w Rudzie do czystego obrazu czarny-biały. Obydwie opcje rządzące nie nadają się do gloryfikacji, z tym że opcja Domżalskiego jest zupełnie nie do przyjęcia. Co potwierdzę w czerwcu na referendum.
      • betonpzpr Re: Ludzie bogi piszą 06.05.12, 21:52
        Jeśli pytasz to odpowiem nie czuję się zaskoczony treściami ani autorem wypowiedzi. Jeśli jednak w czymś pomogłem to mi miło. Sam mam krytyczne zdanie na temat całego obecnego układu władzy od urzędu miasta poprzez radnych do prezesów spółek miejskich. Czarno-białe to nie moje hasło więc nie mam takiego skrzywienia staram się być realistą (dla amariana2 dodam uczciwym realistą).
        • w36 Re: Ludzie bogi piszą 06.05.12, 22:23
          betonpzpr napisała:

> Czarno-białe to nie moje hasło więc nie mam takiego skrzywienia
          > staram się być realistą

To fajnie.

> (dla amariana2 dodam uczciwym realistą).

Nie wiem co akurat masz do pana Sławika w świetle tego że krytykował Stanię a teraz uczestniczy w usuwaniu Dziedzicowej. Dostrzega patologie w samorządzie i je wytyka.
          Akurat tu postrzegam tą jego działalność za pozytywną. Szczególnie że tak właściwie to był to jeden z pierwszych samorządowców łamiących monopol wazeliniarskich mediów samorządowych. Pamiętam jak wielkim na owe czasy wstrząsem, było publikowanie w niezależnym obiegu, dokumentów jak najbardziej jawnych z mocy prawa. Np. interpelacje itp. . Tak że tu akurat, nie rozumiem Twoich jakiś przytyków do uczciwości tej krytyki (co nie znaczy że uważam pana Mariana za świętego).
          • betonpzpr Re: Ludzie bogi piszą 07.05.12, 08:57
            Muszę wyjaśnić że dopisek (uczciwy) dotyczy nie pana Mariana ani jego działalności odnosi się tylko do jednego z wątków poruszanych tu na forum.
        • amarian2 Re: Ludzie bogi piszą 07.05.12, 12:06
          Przyznaję, zaniedbałem blog, choć kilka materiałów miałem przygotowanych. Obiecuje, że do niedzieli znajdę czas i trochę tematów wrzucę.
          Podoba mi się zdanie: wieczny krytykant władzy.:)))
          Takie już skrzywienie, choć dziwne jest to, że nikt z władzy nie zauważa jak się ją chwali (uważają to za normalne) a już krytykę najmniejszą uważają za atak.
          Może jednak trochę konsekwencji z twojej strony. Gdzieś na wątku piszesz, że nikt nie krytykował poprzednich 10 lat a teraz masz mi to za złe.
          Co do poruszanego tematu obecnej władzy. Znam program odnowy b. dobrze ( nie tylko ten prezentowany publicznie) i muszę szczerze powiedzieć, że niestety nie jest on realizowany. A w tych tematach które mnie szczególnie interesują, to cofamy się i to b. szybko. Jeżeli tak jest, to mieszkańcy mają prawo się w wypowiedzieć. I nie ma w tym żadnych podtekstów, ambicji czy krytykanctwa. Oczywiście możesz mieć inne zdanie.
    • g-48 Re: Ludzie bogi piszą 07.05.12, 09:50
      wi
      > adomo pan amarian2 jest jednym z ojców referendum przeciwko obecnej władzy (dzi
      > wne zero 0 słów krytyki) czyżby to blog wiecznego krytykanta każdej władzy.
      NIE! To jest tylko ablyger komuchow na drzewie referyndystow aby sie potem mogli podwiesic pod nowym ruchem.
    • waple Re: Ludzie bogi piszą 08.05.12, 07:41
      Do betonpzpr: Mnie zarzucałeś,ze zjadłem jedną literkę a ten Twój, nowy wątek: Ludzie bogi piszą, bój się Boga.Ale to nie złośliwie, niekiedy warto odpuścić, każdemu może się zdarzyć, czy nie, profesorze?
      • betonpzpr Re: Ludzie bogi piszą 08.05.12, 08:32
        Kiedy ci zarzuciłem że zjadłeś literkę?
        A w tym przypadku masz rację uciekło mi l bo słusznie zauważyłeś miało być blogi
        Kiedyś napisałem że słuszne twoje uwagi i pomysły popieram więc nie obawiaj się i wal śmiało bez tłumaczenia.
        • zista Re: Ludzie bogi piszą 08.05.12, 10:18
          beton zapomniałeś również litery w temacie :co mnie ma zachęci do udziału w referendum.. powinno być " zachęcić " :))))
          • betonpzpr Re: Ludzie bogi piszą 08.05.12, 12:19
            no to chyba stanie się moją tradycją

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka