Dodaj do ulubionych

Jan Karski

23.05.12, 22:25
Po obejrzeniu dzisiejszych wiadomości w Sferze zajrzałem na stronę internetową (czy raczej prostego bloga) halembskiej biblioteki.

Pytanie do waple, jako znawcy tematu:

Czy ten pan na zdjęciu stojącym w rogu, to Jan Karski?

Nigdzie tam nie widać, by dzieciom przeszkadzał (jeśli to Karski oczywiście). Panoszącego się biurka też nie zauważyłem. Zauważyłem natomiast jakieś imprezy zorganizowane dla dzieci. Jak więc naprawdę jest? Bo jakoś mi nie wygląda na to żeby było tam tylko biurko, biblioteka i nic dla dzieci.
Obserwuj wątek
    • 1sprawiedliwy1 Re: Jan Karski 23.05.12, 22:35
      mietlorz707 napisał:
      > Pytanie do waple, jako znawcy tematu:
      > Nigdzie tam nie widać, by dzieciom przeszkadzał (jeśli to Karski oczywiście). P
      > anoszącego się biurka też nie zauważyłem. Zauważyłem natomiast jakieś imprezy z
      > organizowane dla dzieci. Jak więc naprawdę jest?
      Ten kto zna Pawła to wie , że to co jest lepsze od jego budy na targu to luksus, tak pisał o pałacu prezesa PWiK, bibliotece. Proszę się nie przejmować tym co pisze p Paweł, jeżeli ktos zroaumie jego bełkot to już jest sukces.
      • durch-wall Re: Jan Karski 24.05.12, 06:11
        1sprawiedliwy1 napisała:

> mietlorz707 napisał:
        > > Pytanie do waple, jako znawcy tematu:
        > > Nigdzie tam nie widać, by dzieciom przeszkadzał (jeśli to Karski oczywiśc
        > ie). P
        > > anoszącego się biurka też nie zauważyłem. Zauważyłem natomiast jakieś imp
        > rezy z
        > > organizowane dla dzieci. Jak więc naprawdę jest?
        > Ten kto zna Pawła to wie , że to co jest lepsze od jego budy na targu to luksus
        > , tak pisał o pałacu prezesa PWiK, bibliotece. Proszę się nie przejmować tym co
        > pisze p Paweł, jeżeli ktos zroaumie jego bełkot to już jest sukces.
        Kolega Paweł, jak czytam powyżej wszędzie wkoło węszy zło i nieprawość a u siebie szamba nie czuje.Ciekawe co teraz po tym materiale o J.Karskim wyemitowanym w TVP napisze dalej te biurko będzie mu wadzić.A teraz jeszcze w kwestii udostępnienia 'naszym' dzieciom byłego MDK,jak się dowiedziałem na imprezach organizowanych tam frekwencja jest żenująca (4 osoby - dwoje rodziców + dwoje dzieci) a pana Pawła tam ze swoją gromadką jeszcze nie widziano,nawet bibliotekę omija ! ,a mógłby przecztać "ze zrozumieniem"biografię J.Karskiego Wielkiego Polaka i Patrioty.
    • waple Re: Jan Karski 24.05.12, 13:06
      Byłem tam dzisiaj, szukałem książki i znalazłem.Są tam imprezy organizowane do dzieci, przedszkolnych, szkolnych, wycieczki w to miejsce od 11, oo, do 15, oo, godz,aby było jasne.Co dalej z pozostałymi godz?Wolne to młodzież ma wieczorem.Co do instytutu, to mam wyrobione zdanie, jedno biurko, 4-y pomieszczenia i pilnuje tego pewien młodzian.Zeszłym razem w spodniach do kolan, dziś już w dzinsach i czarnej podkoszulce, instytut?Co do mojej kultury, to nie będę się wypowiadał, bo i nie wypada, natomiast po Waszych postach widać, w jakim miejscu Wy jesteście.Itak dla zainteresowanych, jeszcze miesiąc i będziemy wiedzieć, co tam można zaplanować, kończą się prace, informacja z inwestycji UM.A teraz moja prośba, co do instytutu.Dowiedzcie się czy tam jest jakiś naukowiec, pedagog i kto to sponsoruje.Wydaliśmy już w Rudzie 1, 2,5 mln. i dalej brniemy.Pozdrawiam.
      • mietlorz707 Re: Jan Karski 24.05.12, 14:13
        > Byłem tam dzisiaj, szukałem książki i znalazłem.

Gratuluję.

> jedno biurko, 4-y pomieszczenia

Sugerujesz, że reszta jest pusta, a młodzian pracuje przy biurku Jana Karskiego?

> kończą się prace

A niedawno pisałeś że nic się nie dzieje, jakieś stojaki stoją. W dodatku nie wykazałeś wtedy na tyle kultury by odpowiedzieć na pytanie, jakie to stojaki.
        Czy chodziło o stojaki (a raczej wieszaki) widoczne na tych zdjęciach?
        Dziś też nie odpowiedziałeś na moje pytanie: czy ten pan na zdjęciu to Jan Karski?
      • waple Re: Jan Karski 24.05.12, 19:55
        Mietlorz, prace nad projektem zagospodarowania, poddasza.A teraz nie moja kultura, że Ci nie odpowiadam, ja nie jestem Twoim pisarzem, przyjedz zobacz i tyle.Ja natomiast teraz mam co robić i nie mam czasu zajmować się Twoimi pytaniami.Mam ważniejsze sprawy i to robię .Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka